Šta je novo?

Pitanje...

Marko1996

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2011
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 14600KF + Corsair Nautilus 240 RS ARGB White
Matična ploča
Gigabyte Z690 UD DDR4
RAM
Kingston Fury Beast 1x8GB DDR4 @3200Mhz i Kingston Fury Beast 32GB DDR4 @3200Mhz
GPU
ASRock Intel ARC B580 Challenger 12 GB DDR6
Storage
WD Blue SN570 1TB m.2 + WD Blue 500GB Sata + WD Green 120GB Sata + WD Blue 320GB + WD Black 500GB
Zvuk
Logitech zvučnici
PSU
Asus TUF 750B
Kućište
Corsair Frame 4000D White
Monitor
Samsung Odyssey 27 G51C
Miš & tastatura
Corsair Harpoon RGB Wireless + Razer Cynosa Lite Essential
Ostale periferije
UE49KS7000 & Xbox SX
Tablet
iPad 10.9
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch Series 3 + Fitbit Inspire 3
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Imam veliki problem kako da oslobodim RAM memoriju, jer skoro svaki put mi je zauzece oko 1,5GB u mirovanju, a posto imam samo 4GB, to je lose, utice mi previse na performanse u igrama, konkretno u BF4 MP. Juce sam uzeo HD7850 sa 1GB memorije, igrica je sama podesila sve na High (igram na maloj rezoluciji 1360x768), ali oseti se onaj veliki FPS drop, a to je verovatno zbog RAM memorije, FPS bude oko 60, desi se ono seckanje u trenutku, I FPS padne na oko 30, I posle se vrati, ali problem je sto se to desava na svakih 5-10 sekundi, I nervira me, pa ako neko ima neku foru da ocistim RAM memoriju od nekih system fajlova I tako tih programa bio bih mu zahvalan! I da nije do graficke, AC Black Flag sve na full osim AA I tih gluposti I radi ko sat :)

Koliko ti je zauzece kada izadjes iz igre?(videces da nije 1.5Gb)

Normalno je to za win 7,8,8.1, kod mene je uvek 1.8 zauzece... Lepo prodaj ove koje imas i uzmi 2x4gb neku cl9 1866mhz memoriju i miran si... Verovatno ti rade raznorazni programi i gedzeti, mozes to da pogasis, smanjices sigurno na oko 1-1,3GB

Poslednja izmena:
Koliko ti je zauzece kada izadjes iz igre?(videces da nije 1.5Gb)

Nisam video to, tj nikad ne proveravam, mada sigurno nije 1,5GB, bas cu da proverim...

@ace2189 pa tesko sada, puk'o sam 80eur za grafu, a I to sam skupio malo teze, tako da necu jos nista dodavati, bar do novembra (tad mi je 18-ti pa mozda skupim malo vise love), znam ja da je to najlakse I najbolje, ali cene RAM-a su otisle u nebesa, tako da cu uzeti verovatno malo kasnije... Znaci ne postoji neki dobar tip za oslobadjanje RAM-a, pa dobro, tako je kako je, strpicu se dok ne skupim lovu za dodatni ram...

U Advanced system settings podesi na best performance i iskljuci sve servise i antivirus, malware i sl dok igras igre i trebalo bi da bude malo bolje. Slazem se cene su sad vrlo nepristupacne, treba sacekati jesen da se vidi kakve ce tada biti, mislim da ce bar ddr3 memorije biti nesto jeftinije

Uzmi polovan modul 2GB rama, za nekih 1000-1500din. Toliko sigurno mozes da skupis. ;)

Al ne lezi vraze, imam samo dva slota na maticnoj (imam konfu iz potpisa samo sto sada imam 7850grafu, umesto integruse), mislim to bih prvo uradio, ali sta da se radi, morace malo vise da se stedi, haha :)

Sredio sam za sada, stavio detalje na low, ukljucio Vsync da zakljuca na 60FPS-a, I sada je milina igrati, kad kupim RAM bice to bolje, hvala svima na odgovorima :D

Vrh Dno