Šta je novo?

Pitanje za webmastere!FrontPage, PowerPoint..

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Imam mali problemcic. Kreirao sam sajt u Power Pointu. Ali posto glupi PP nema opcije tipa insert HTML i sl. hteo bih da sajt editujem pomocu FrontPage-a. ALi tu nastaje problemcic...
Kad iz FrontPage-a kliknem open, on mi automatski pokrene PowerPoint kao novu aplikaciju i otvori mi sajt ne preko Front-a (kako bi ja hteo) nego opet preko Power Pointa :mad:

Zna li neko kako da sajt editujem preko FrontPage-a ?

boom FX BTW, koji HTML editor koristite?

Thanx...

:wave;

a kakve veze powerpoint ima sa html-om i sajtovima ? :)
pp sluzi za neke prezentacije, i to ne radi neshto narochito.....

driver je napisao(la):
a kakve veze powerpoint ima sa html-om i sajtovima ? :)
pp sluzi za neke prezentacije, i to ne radi neshto narochito.....

E pa ja sam preko njega kreirao prezentaciju u *.htm obliku.
Znaci, sve je skoro gotovo ali bih hteo da uradim neke fore & fazone :D preko FrontPage-a
Power Point nema ni Insert HTML code opciju.........

PP rula sto se tice prezentacija tipa firme, organizacije... etc.

Mogu ti reći da si veliki optimista... bar što se PP i HTML-a tiče...
A kako izgleda sors te prezentacije u PP-u... jer ako ne počinje sa <HTML> tagom, i ako ne sadrži html tagove, možeš slobodno da ga baciš, bar što se upotrebe na webu tiče... A probaj da ga sačuvaš kao web stranu, nemam pojma nisam to pokušavao u PP-u...
A za editore, naravno Macromedia DreamWeaver statičke, i UltraDev dinamičke...

][V][ATRIX™ je napisao(la):
E pa ja sam preko njega kreirao prezentaciju u *.htm obliku.
Znaci, sve je skoro gotovo ali bih hteo da uradim neke fore & fazone :D preko FrontPage-a
Power Point nema ni Insert HTML code opciju.........

PP rula sto se tice prezentacija tipa firme, organizacije... etc.

PP ne rula kao sto ti kazes iz razloga sto tako napravljene prezentacije se ne prikazuju jednako na svim racunarima i u svim browserima...
ako si napravio graficki lepu prezentaciju koja sjajno radi na recimo PIII, zamisli kako ce to raditi nekom ko bude zeleo da pogleda tvoju prezentaciju sa PI...
nezaboravi da ima ljudi koji koriste i Netscape, a koliko ja znam web strane napravljene u PP (mislim da cak i napravljene u Front Page-u, bar u starijim verzijama) se ne prikazuju korektno u Netscape-u (neka me neko ispravi ako gresim)...
Mislim da ima mnogo boljih alata za izradu web strana od ovih koje si ti izabrao. Poseti www.eye4u.com da vidis sta se radi po svetu sa alatima iz firme www.macromedia.com

biiiig :wave;

Zivo me zanima kako si dosao na ideju da uradis sajt u Power Pointu.
Usput da li neko zna kako da prebacim bazu iz Accessa u Photoshop. :D

merlin je napisao(la):
Zivo me zanima kako si dosao na ideju da uradis sajt u Power Pointu.
Usput da li neko zna kako da prebacim bazu iz Accessa u Photoshop. :D

Probaj sa EyeCandy Access2PSD filterom :D :D

ma batalio sam PP. Jes da je prezentacija nevidjena ali sta cu kad pi*ljivi HTML covek ne moze da ubaci preko PP-a....
ajd jovo na novo = Office XP [FrontPage 2002]

taj Home Site sam ranije gajio na kompu ali mi se nije svideo..
Kazu da ga preko 50% americkih webmastera koristi ?!:confused:

Znas kako, mozes da ga otvoris i editujes bilo gde, u notepad-u npr. jer pp ga snimi u *.htm file... Naravno mozes da ga otvaras i sa dreamweaverom , ali koliko vidim sve sto ces od html-a primetiti je pocetni i krajni <html> tag :), u sustini je sve <Presentation-XML> <![if !ppt]><script>.....

EagleOne je napisao(la):
Znas kako, mozes da ga otvoris i editujes bilo gde, u notepad-u npr. jer pp ga snimi u *.htm file... Naravno mozes da ga otvaras i sa dreamweaverom , ali koliko vidim sve sto ces od html-a primetiti je pocetni i krajni <html> tag :), u sustini je sve <Presentation-XML> <![if !ppt]><script>.....

Bas tako. A i vise bih voleo kada bi ga otvorio kao sto ga PP otvara... znaci da vidis sta radis a ne samo preko editovanja HTML koda.... to mi je malo smorno.

Thanx anyway!

Vrh Dno