Šta je novo?

pitanje za vlasnike 260x

max21

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2007
Poena
319
ako moze neko ko ima 260x na vga monitoru da mi odgovori da li ima neke horizontalne linije, trakice ili talase na mracnijim scenama, koje stalno ili ponekad trepere? vidim da je se to desava na 7850 i na r9 270, jos nisam procitao za 260x a razmisljam da je kupim!?

obavezno napisite da li imate ili ne i koji je tacno model graficke

Edit: ako neko zna zasto se to desava i kako se resava neka napise

Te crtice, linije i ostali artefakti mogu se pojaviti na svakoj grafičkoj...

Nekoj pomogne drugi BIOS, nekoj samo update drajvera, a nekoj nema leka pa lepo reklamiraš i dobiješ novu.

Slobodno uzmi 260x ako ti odgovara. :)

jel sigurno moze da se reklamira taj problem?

Zašto da ne?
Ako karta ne radi kako je propisano, a ne može da se reši problem (drajveri, bios), mora biti zamenjena.

Na ASUS R7 260X DirectCU II OC nema tih problema.
Povezana je preko VGA adaptera na Samsung B2230N.

Hoće te gluposti da se javljaju zbog onog jadnog i tankog VGA kabla koji se dobija uz monitor.
Ako možeš spoji monitor DVI-D kablom ili negde pozajmi kvalitetniji (obično deblji) VGA kabl pa vidi...

Ti problemi nastaju zbog anallognih monitora. Ako ti monitor ima DVi neceš imati navedene probleme.

Jel moze neko da mi kaze zasto mi graficka koristi samo x1 2.0 bus interface od x16 3.0 pci? Dobijam slabe performanse na zahtevnijim igrama, imam asus r7 260x dcuIIoc

kartica ima više power modova zbog uštede struje i tada , osim toga što obori takt gpu i memorije, smanji i broj aktivnih pci express linija.
pokreni msi kombustor test i u isto vreme gledaj gpu-z, videćeš da će raditi na x16.

if not- reinstaliraj drajvere za matičnu ploču (čipset).

inače imam msi R7 260X 1GD5 OC, radi sve kako treba sa najnovijim 14.3 beta katalistom (i to na analognom monitoru).
linije, kockice i smetnje su znak pokvarene kartice, dakle vrći to odmak na reklamaciju .

pikanterija za kraj - zvanično je potvrdjeno da su 7790 i r7 260x apsolutno iste kartice (obe podržavaju True Audio i Mantle) tako da je nepotrebno flešovati bios u 7790 modele .

"
HD 7790 model is designed more like the 7800/7900 models rather than the 7700 featuring 2x primitive rate instead of 1x which is found in the other 7700 cards.[12]

Bonaire XT is the only card in the 7000 series to support True Audio.
"

http://en.wikipedia.org/wiki/List_o...g_units#Southern_Islands_.28HD_7xxx.29_Series

Poslednja izmena:
kad smo vec kod tog true audio-a, sta je to? jel to mi "smrtnici" na obicnim slusalicama mozemo primetiti ili?

Poslednja izmena:
Imam jos jedan problem, kada ukljucujem komp monitor ne reaguje, a kad sacekam jedno 10 sekundi da on tako vrti u prazno i resetujem komp se upali....i tako stalno a kada ga upalim i resetujem posle bezbroj puta radi normalno i normalno se pali...do cega moze da bude to?

da li ti je slučajno na komp povezan i lcd tv ?

proveri sa "win dugme + P" , moguće je da ti je hdmi out primarni izlaz (komp ga registruje kao monitor)
a analog vga izlaz sekundarni, u klon modu (komp ga registruje kao projektor)

klon mod više zagreva karticu od individualnih ekrana.

Pozdrav, imao sam isti problem na Sapphire R9 270X Vapor-X. Sa novim monitorom HDMI kabl i radi super. Postoji neki problem sa VGA konekcijom (koristio sam VGA/DVI adapter)

Znas li koja je vrsta adaptera VGA/DVI analogni ili digitalni?

Analogni, bez obzira na adapter ti dobijas analogni signal od monitora. Adapter je tu cisto da mozes da prikazes sliku i prikacis monitor na grafiku

Poslednja izmena:
Šta mislite o ovim (R7 260X) i slabijim R7 250X karticama na starom dvojezgarnom procesoru. Sadašnja karta je 8800GT. Koliko bi to bile (pre)bačene pare?
Šta je najbolje od tih jeftinijih kartica a da ima smisla na starim mašinama (proc. E6750 Intel)?

Šta mislite o ovim (R7 260X) i slabijim R7 250X karticama na starom dvojezgarnom procesoru. Sadašnja karta je 8800GT. Koliko bi to bile (pre)bačene pare?
Šta je najbolje od tih jeftinijih kartica a da ima smisla na starim mašinama (proc. E6750 Intel)?

Ima smisla da overclockujes taj procesor i da ne uzimas nista jace od R7 250X (7770), jer je procesor slabiji za nove igre kojima treba i jaca graficka.
Daleko jace od 8800GT u svakom slucaju, a obradovao bi se kada bi video kako rade par godina starije igre.

Ima smisla da overclockujes taj procesor i da ne uzimas nista jace od R7 250X (7770), jer je procesor slabiji za nove igre kojima treba i jaca graficka.
Daleko jace od 8800GT u svakom slucaju, a obradovao bi se kada bi video kako rade par godina starije igre.
+1 nista ja ce od HD7770 ili njene zamjene R7 250X

Budzet mi je bio taman toliki da sam narucio ovu karticu (AMD Radeon R7 260X Gigabyte 1GB GDDR5) i da dodam jos jednu 1GB ddr2 memoriju u slot! Opis masine imate u profilu a mene ineteresuje onako laicki,posto sam do sada imao Ati radeon HD 4850 512mb i sa njom,ono sto ja igram a to su sportske igrice(pes14,fifa14,nba 2k14) Igrao na High na max rezoluciji za ovu karticu (1680x1050) i sve je islo kao podmazano,interesuje me da li cu moci sa ovom novom da igram ta izdanja za 2015 godinu na high?! I onako okvirno sta mogu da ocekujem od nje uz ovu moju konfiguraciju

Pa realno, te sportske igre nisu nikad bile preterano zahtevne. Verovatno ces moci i 2015. sezonu na high. :)

Nazad
Vrh Dno