Šta je novo?

Pitanje za Total Commander

E ovo je super za rename fajlova, sta ima jos od mogucih opcija, to za P nisam znao. Moze i ovako da prodje, meni u principu treba da preimenujem titlove po nazivu avi fajla, jel moze to nekako da se izvede? To mi se cini bolje jer ne menja se ime avi fajla, nije lose da je originalno mozda uztreba.

evo trazim na netu nesto za resenje, ima ovaj programcic filebot http://filebot.sourceforge.net/ i deluje interesantno, isto na primer u TC-u sa ctrl+B otvorim sve fajlove serije, onda prevucem sve u taj program i on nadje imena serije i moze da preimenuje. Nisam jos probao doduse kad ime titla nije isto onda verovatno pravi probleme ali za preimenovanje avi fajla je super, jos titlove po avi-ju i to je to.

Poslednja izmena:
Nasao sam na es forumu ideju, tamo to ide ovako, ctrl+b, pa onda alt+* za selektovanje avi fajlova, pa onda copy names to clipobard, pa onda se promeni avi u srt, pa snimi taj txt fajl, onda alt+* na srt fajlove, pa onda multyrename i tamo ucita ovaj txt fajl i eto resenja.

Ali sinoc sam probao ovaj filebot na dve sezone stargate-a, dakle ctrl+b da izlista sve, pa selektujem sve fajlove i prevucem u filebot, tamo fetch TVRage, pita me koja je serija, i sam nadje sva imena, rename i to je to, minut posla i radi super, promeni i imena serija ali mozda i jos bolje jer je ime iz tamo neke baze podataka, dakle po verovatno univerzalnijem standardu nego sto je onaj sto je ripovao imenovao, mada moze da se i to menja naravno ali sto bi.

Za sad se drzim ovog resenja super je, mora i total commander zbog ctrl+b komande, mana filebot-a je sto ne moze da ucita sve fajlove iz podfoldera, ili ja ne znam kako, sto je cudno jer tab analyze da bas to, sve fajlove iz svih podfoldera.

edit: a sad vidim moze i bez tc-a, dakle na analyze, pa load folder, ali ne moze da se prevlaci iz prvog prozora ali mogu razvrstani avi i razvrstani srt fajlovi da se prevuku u tab rename.
Eh kud ne nadjoh ranije ovaj program, uzludjivalo me shift+f6+f6 pa copy pa to isto i paste...

Poslednja izmena:
Nasao sam na es forumu ideju, tamo to ide ovako, ctrl+b, pa onda alt+* za selektovanje avi fajlova, pa onda copy names to clipobard, pa onda se promeni avi u srt, pa snimi taj txt fajl, onda alt+* na srt fajlove, pa onda multyrename i tamo ucita ovaj txt fajl i eto resenja.

Ovo je odlična stvar, hvala.

Jel postoji nacin da kad hocu da ekstraktujem fajlove koji se nalaze u par razlicitih foldera da namestim da ih ekstraktuje redom, znaci nesto kao queue copy?

Ctrl+B, Selektujes pocetne fajlove niza kompresovanih fajlova, Alt+F9 i Enter.

Kako da posle trazenja fajlova ih sve obrisem? Npr. trazio sam fajlove rld-avpb.* na Alt+F7, nasao je gomilu tih fajlova razbacanih okolo, i kako sada da ih sve selektujem i obrisem?

klikni na feed to listbox pa posle možeš da radiš šta ti je volja

Da li neko zna kako da mi UVEK pored foldera bude prikazana njegova velicina u MB, (dakle ne ono <DIR> )? Da ne moram svaki put Alt + Shift + Enter.

Izvinjavam se ako je na ovo vec odgovoreno u temi.

možda ovo?

Instalirao sam plugin, videcu da li cu moci da se naviknem. Malo je bzvz sto, ako namestim da mi i prikazuje u MB, sve fajlove koji su manji od 1 MB prikazuje kao nula, a ako stavim KB onda izbaci tipa 25,564,834 KB. A i 'Date' kolona mi nestane :D

Ono sto sam ja mislio da postignem je izgleda nemoguce. Iz read me-ja:
Total Commander provides to calculate the size of directories by executing the command cm_CountDirContent (Hotkey Shift+Alt+Enter). An automatic calculation each time a directory is entered isn't possible though.

Ali, HVALA u svakom slucaju :wave:

a ako staviš da prikazuje prvu decimalu? ili dynamic?
a i ostale kolone možeš da dodaješ proizvoljno - npr date u 5 varijanti i veličinu u 8.
proveri širinu kolona ;)

Vidi stvarno, mogu da podesavam sirinu kolona i dodajem nove...:bottle::D

Sad cu malo da namestam, hvala jos jednom

TC Ultima Prime 5.1
Kako da podesim da kada kreiram novi folder on bude automatski selektovan a ne neki random?

Vrh Dno