Šta je novo?

Pitanje za Total Commander

Mene zanima sledece. Jel mi se samo cini ili je TC-ov search (alt+f7) poprilicno beskoristan kada se zavrsi search? npr. nadjem fajlove koji me zanimaju i kako da ih npr. selektujem sve i da ih obrisem? Sve sam probao ali ne mogu da nadjem. Svaki put kada hocu tako nesto da uradim idem u Windowsov search i to me mnogo nervira.

Imas opciju feed to listbox u donjem desnom uglu prozora kad zavrsi search

Ne, ovo izlistava sve fajlove u foledu u kome se nalazis po abecednom redu, nebitno koji su fajlovi u pitanju
Pa sve zavisi kako ti je podeses TC. Kod mene npr. izlistava slozeno po ekstenzijama.

@fool, ma naravno da je search sa svim svojim opcijama ok, nego mi samo palo na pamet da kad bi i on mogao da trazi u pozadini da bi bio pun pogodak, jer nekad zna da potraje, po velikim folderima.

E, ovo ne mogu nikako da provalim:
- KAKO DA SKINEM PRVIH 3,5,2....znakova u imenu FAJLA?!?! ili zadnjih svejedno...

Da skineš prva 3 karaktera u imenu fajla (u MultiRename-u), Rename mask za file name treba da je [N4-]

Da skineš prva 3 karaktera u imenu fajla (u MultiRename-u), Rename mask za file name treba da je [N4-]

Ja sam sokiran, odakle to tajno masonsko znanje?
Ozbiljno, ne zezam se, jel znas jos neke kombinacije za [#-#]?

He he, trebalo mi je negdje ranije, pa sam zapamtio kad sam našao.

Pogledaj npr. ovdje, ima dobro uputstvo za kombinacije koje se mogu koristiti za MultiRename.

edit: evo nekih primjera:

[N] old file name, WITHOUT extension
[N2-5] Characters 2 to 5 from the old name (totals to 4 characters). Double byte characters (e.g. Chinese, Japanese) are counted as 1 character! The first letter is accessed with '1'.
[N2,5] 5 characters starting at character 2
[N2-] All characters starting at character 2
[N-8,5] 5 characters starting at the 8-last character (counted from the end of the name)

[N-8-5] Characters from the 8th-last to the 5th-last character
[N2--5] Characters from the 2nd to the 5th-last character
[N-5-] Characters from the 5th-last character to the end of the name

Poslednja izmena:
He he, trebalo mi je negdje ranije, pa sam zapamtio kad sam našao.

Pogledaj npr. ovdje, ima dobro uputstvo za kombinacije koje se mogu koristiti za MultiRename.

edit: evo nekih najčešće korišćenih:

Ovo je sveti gral multirenaminga!! Hvala jos jedared!

Jel' zna neko kojom funkciom bih mogao da izvedem sledece.Imam jedan folder u kome se nalazi preko 1000 foldera npr. fimova, ili imena grupa.Kako da udjem u folder koji hocu a da ne moram rucno da ga trazim pomocu tockica od misa :D Valjda je neko skontao sta mi ustavri treba...

Znam ja:)
Nalazis se na primer u dir.C\boot,onda levim klikom misa dvaput brzo kliknes na podlogu tamo gde pise c:\boot (podloga je plave boje po defoltu) i otvorice ti se prozorcic sa opcijom "add curent dir" to cekiras pa hit Ok i commander ce zapamtiti taj direktorijum.I sad ako se nalazis npr.u dir e:\film isto dva puta brzo kliknes na plavu podlogu tu gde pise e:\film otvorice ti se prozorcic sa natpisom c:\boot i samo klik na njega otvorice ti taj dir.
p.s:pogledati sliku

Prilozi

• Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    138.3 KB · Pregleda: 56
To znači da bi morao da doda gomile folder-a u tu listu (jer čemu otvaranje jednog istog filma uvijek), i opet ne bi mnogo ubrzao.

Jel' zna neko kojom funkciom bih mogao da izvedem sledece.Imam jedan folder u kome se nalazi preko 1000 foldera npr. fimova, ili imena grupa.Kako da udjem u folder koji hocu a da ne moram rucno da ga trazim pomocu tockica od misa :D Valjda je neko skontao sta mi ustavri treba...
ako sam dobro shvatio, probaj prvo u configuration/options/quick search/ da izaberes 'letters with search dialog' i takodje da odstikliras 'beginning...' i 'ending...'
zatim kada si u tom folderu sa 1000 podfoldera, samo pocnes da kucas ono sto ti treba (mozes cak i deo naziva - npr ako trazis 'prison break' mozes da otkucas samo 'rison') i totcmd ce da se pozicionira na taj folder.

ako sam dobro shvatio, probaj prvo u configuration/options/quick search/ da izaberes 'letters with search dialog' i takodje da odstikliras 'beginning...' i 'ending...'
zatim kada si u tom folderu sa 1000 podfoldera, samo pocnes da kucas ono sto ti treba (mozes cak i deo naziva - npr ako trazis 'prison break' mozes da otkucas samo 'rison') i totcmd ce da se pozicionira na taj folder.

Gde treba odstiklirati beginnig i ending u TC PowerPack 1.7, jer ne mogu da nadjem u configuration/options/quick search

tc powerpack se bazira na matoroj verziji tc-a 6.54, gde to nije bilo moguce da se podesi.
predji na obicnu verziju tc-a

Instaliraj noviju verziju Total Commander-a tamo gdje ti je instaliran PowerPack - i ostaje ti PowerPack sa novom verzijom TC-a.

Meni je sve ostalo isto (mada, davno je to bilo, tako da nisam siguran 100%).

Najbolje da bekapuješ INI fajlove sa podešavanjima za svaki slučaj.

Poslednja izmena:
Jel se svi INI fajlovi sa podesavanjima nalaze u TC root folderu?

PowerPack koristi INI fajlove u "conf" folderu (folder je tamo gdje si instalirao PowerPack). Tako da kad instaliraš novu verziju TC-a, on bi trebalo da pregazi samo originalne TC INI fajlove u root folderu TC-a, a ove ne bi trebalo da dira (bekapuj komplet folder PowerPack-a za svaki slučaj).

Odradjeno.
Sve je maltene isto uz sitne kozmeticke promene...
Ima dosta novih opcija koje je trebalo rucno podesiti jer nisu bile podrzane starim INI fajlovima.

Primetio sam da iz TC-a mi mnogo sporije brise nego iz Win explorer-a. U cemu je fora?
Koristim Win 7 x64.

Zaboravih i "glavnu" opciju

[Configuration]
UseIniInProgramDir=7

Ovako koristi wincmd.ini iz svog foldera, a ne iz winovog, tako da kad se prenese sva podesavanja su gde treba ;)

Uradim ovo i kapiram da bi .ini fajlove trebao da kopira ili prebaci u folder gde mi je instaliran TCM (7.50a), jer je, zar ne, to i poenta "da kad se prenese sva podesavanja su gde treba". Ali dodavanjem ove linije na poslednje mesto pod [Configuration], ne dobijam .ini fajlove u TCM folderu. Oni ostaju tamo gde su po default-u, c:\Users\...\AppData\Roaming\GHISLER\
Sta mi je ciniti?

Uradim ovo i kapiram da bi .ini fajlove trebao da kopira ili prebaci u folder gde mi je instaliran TCM (7.50a), jer je, zar ne, to i poenta "da kad se prenese sva podesavanja su gde treba". Ali dodavanjem ove linije na poslednje mesto pod [Configuration], ne dobijam .ini fajlove u TCM folderu. Oni ostaju tamo gde su po default-u, c:\Users\...\AppData\Roaming\GHISLER\
Sta mi je ciniti?

Odgovaram sam sebi jer ne vidim opciju za edit :wall:
Dakle, pokusavajuci sve zivo nisam uspeo da aktiviram ono za sta je instrukcija UseIniInProgramDir=7 predvidjena. Ako neko bude imao slican problem, naka lepo skine programcic sa TCM sajta, odeljak add-ons pod nazivom "Inireloc" ili direktno sa ove adrese, prebaci ga u TCM dir (bar sam ja tako uradio) i uz par klikova prebaci .ini fajlove gde god zeli. U ponudjenim ciljnim direktorijumima za prebacivanje dati su izmedju ostalih i TCM dir, WIN dir itd.

P.S. Pokusao sam, direktnim editom .ini fajla da "nabudzim" i opciju za automatsko prebacivanje na sledeci dir po pritiskanju SPACE-a i racunanja prosora koji dati dir zauzima (napominjem da sam datu instrukciju ubacio tamo gde treba, pod [Configuration]). Medjutim, nije htelo da radi sve dok nisam ubacio pod [Configuration] koji se nalazi pri dnu wincmd.ini fajla. Uzrok ne znam, sada mi i nije bitan, nadam se da cu nekome pomoci i ustedeti vreme. :wave:

Sta mi je ciniti?
prebaci ručno fajlove.
ta opcija samo govori programu gde/koja podešavanja imaju prioritet. ne premešta ništa.
Odgovaram sam sebi jer ne vidim opciju za edit :wall:
...
edit radi samo 1h pošto postaviš poruku.

UseIniInProgramDir ili edit post opcije?

Nazad
Vrh Dno