Šta je novo?

Pitanje za procesore i5 i i3

ivanilija

Cenjen
Učlanjen(a)
20.01.2013
Poena
170
Da li je kuler za i3 isti kao za i5 (mislim na fabricki kuler). Mislim na socket 1155. Da li ploce koje imaju izlaz za graficku konkretno sa cipsetom Z77 podrzavaju sandy bridge graficke hd 2000.

Ako govorimo o onom niskom kuleru onda da i da Z77 podrzava HD2000.

Ja mislim da fabrički hladnjaci za i5 imaju bakar sa donje strane, dok je kod i3 i slabijih aluminijum. Izgledom su inače isti.

Pa ja imam taj bez bakarnog dela. Na njemu sam koristio i3 2120 i sada i5 3470. Na i5 mi je temp oko 30 u mirovanju i 60 u fulu. Mada u jednom programu sam izvuko 70 stepeni koji maksimalno izvlaci iz procesora ali to je skoro nemoguce da ga optereti neki klasican program.

Ako mislis na maksimalnu "dozvoljenu" - oko 65 stepeni.

Pa mislim na temperaturu koja je maksimalna u smislu da nece da se ugasi. I koja je temperatura preporucljiva za svaki dan tj. da procesor ostane sto duze u zivotu.

Jel su isti Box kuleri koji se dobijaju uz procesor i u novim Haswell I3 i I5 procesorima?

Ja imam taj box kuler-fabricki i kod mene ne moze da ohladi nista... Temp mi ide i do 99c kad igram igre a nije OC..

Proveri pastu na kuleru! Nisi ga dobro postavio 100%! Kriticno je to!

Hahaha. Ma satoji mi u kucici od kerova mojih :D brate oko 24c preciznije i nekad ispod. Nisam napisao bukvalno :)

Da se ne otvara nova tema... Imam i3 2100, z77 plojka, 2x2Gb ram. Imao sam neki gt210 jadni, sad sam narucio gtx580. Da li ovde cpu nece biti bottleneck za nove igre? Premisljam se da li da uzmem 2x4 ili jos 2x2gb ram? Trebalo bi da toal 8gb bude sasvim dovoljno, mozda cak i overkill, za ne? A trebalo bi da i3 bude dovoljan da potera kartu?

8 GB nece biti overkill, te stoga uzimaj. A proc ce ti def biti bottleneck. Tu treba jedan fini Quad.

Pretpostavka je da ce buduce igre koristiti vise jezgara. A i zavisi od igre do igre.

Pa ti igraj s njim dok ne osetis potrebu za jacim. Isplativije uzeti jaku graficku.
Na tu Z77 ce ti dobro doci neki i5 K model, sto ti je sada mozda jos uvek nepotreban trosak.

Nazad
Vrh Dno