Šta je novo?

Pitanje za: MSI Star Key 2.0 Bluetooth

• Začetnik teme Začetnik teme Rusi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rusi

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
690
Instalirao sam drajvere po knjizici. Za LOCAL SERVICES ostavio sve na default (mislim na printer, headset, fax itd).

- Posto bluetooth (za sada) koristim samo i iskljicivo za mobilni tel. tj za transfer fajlova komp-mob i obrnuto. Sta mi je bitno da podesim u konfiguraciji kada odem desni klik na ikonicu u traju i odem na BLUETOOTH CONF.?

- Povezao sam mob na kratko da probam da prebacim koji fajl... Povezivanje mi je trajalo prilicno dugo... Kada sam krenuo da prebacujem fajl od oko 2MB na hard krenulo je prilcno sporo. Ili nije nesto podeseno ili je ovo zaista tako sporo?

Prvi put u zivotu koristim USB bluetooth :S:..

Sto se tice brzine, prebacivanje sa kompa na mobilni ili sa mobilnog na komp preko bluetootha je inace sporo, tako da, ne moras da brines oko toga. Sporije je od koristenja kabla u svakom slucaju (ja obicno preko kabla imam ~900 kB/s protok, a preko BT je isao cini mi se duplo manje, mozda cak i sporije, ne secam se tacno). Mobilni telefon ti je tu usko grlo i jednostavno, to ce ti uvek biti tako. Preporucujem izbegavanje prebacivanja vecih fajlova preko BT 🙂.

telefoni imaju bt 1.0 - 1.2 protokol, i brzina prebacivanja je obično 50-70kbyte/s, što je sasvim normalno pošto je 700 kbit/s teoretski maksimum.

Hvala vam na odogovoru. Mislio sam da moram oko konfigurisanja da se zezam. Da sam znao da je tako ostao bi na kablu :wall:. Znam da je sporije ali nisam znao da je i vise nego duplo sporije.

Za cega bi mogao jos da koristim ovaj BT? Za cega ga vi sve koristite?

Poslednja izmena:
Brzina zavisi i od telefona, ja na k800 imam BT 2.0 tako da je brzina veca (kabl je i dalje brzi) Ako razgovaras preko neta mozes povezati BT handsfree, mnogo je prakticnije nego standardna mic/zvucnici varijanta.

Ja imam E900, mada ga uskoro menjam.

Malo mi je i glupo sto sam ga sada kupio, u sustini mi ni ne treba. Ne koristim bas net previse za ragovor.

Daj te mi neku ideju da ga iskoristim za nesto 🙂

Nazad
Vrh Dno