Šta je novo?

Pitanje za Lax Dukea

student je napisao(la):
Kakve su mogucnosti za overavanje BE7/BE7 Raid,845pe, Abit, P4 naravno? Da li ima one lepe voltaze ili je samo kao BD7II. Naime, mogao bih da ga uzmem po prilicno popularnoj ceni.

Pozdrav!
Ooohhhooohhoooo.Povratak otpisanih😀

Re: Re: Pitanje za Lax Dukea

simpson H je napisao(la):
Ooohhhooohhoooo.Povratak otpisanih😀

Cekajuci Granite Bay... 🙂

GA-8INXP, Sinisa. Ili neka Abit izvedba. Je**s non-dual-DDR 😛

Brutalan Zlica je napisao(la):
GA-8INXP, Sinisa. Ili neka Abit izvedba. Je**s non-dual-DDR 😛

Mislis ja ne znam za GB? Bato moj, asus ce da bidne "sub 250$", dakle 249 u Americi, a dok dodje 'vamo, ode preko 300 eurosa...Mislim da ni Abit nece biti jeftin, Gigabyte mi je uvek bio nekako penzionerski (kao stabilan, pa naravno da je stabilan kada nema sta da se cacka)
Lepo ja uzmem 845PE za sicu i smrdim jedno 2 meseca, a onda GB kad prelezi sve decije bolesti, a do tada 2.53 kojeg cu, nadam se, dici preko 3GHz ima da peva

student je napisao(la):
Mislis ja ne znam za GB? Bato moj, asus ce da bidne "sub 250$", dakle 249 u Americi, a dok dodje 'vamo, ode preko 300 eurosa...Mislim da ni Abit nece biti jeftin, Gigabyte mi je uvek bio nekako penzionerski (kao stabilan, pa naravno da je stabilan kada nema sta da se cacka)
Lepo ja uzmem 845PE za sicu i smrdim jedno 2 meseca, a onda GB kad prelezi sve decije bolesti, a do tada 2.53 kojeg cu, nadam se, dici preko 3GHz ima da peva

Jos nisam video coveka koji bi da smrdi 2 meseca 😛

Slazem se da su to uzroci Ga stabilnosti, ti koje si naveo, ali mislim da bi malo manje smrdeo 🙂 da uzmes odma GA, tj. mislim da ce biti bolje performanse na GA-ovom Granitu, makar procesor bio i manje dignut nego na Abitu.
Uostalom mogao bi prvi da se hvalis da imas najveci mem. protok. 🙂

Uostalom ko izdrzi povratak Atlonima sa P4 taj mnoge muke moze da izdrzi 😛

A sad salu na stranu, ne vidim zasto bi to radio zbog 2 meseca, ma kakva sica da je u pitanju. Naravno ako je bas neka sitna para tj. ako imas novca go for it, ali ne vidim zasto bi sad uzimao PE kad Granit nece za 2 meseca nesto mnogo pojeftiniti (ako si vec planirao tako kratak rok) a PE ce uskoro verovatno da ode jos dole u bescenje kad se rasprostrani Granit.

No da te ne smaram, zemaj kako ti je po volji :wave; Pozdrav

Jos nisam video coveka koji bi da smrdi 2 meseca 😛

Slazem se da su to uzroci Ga stabilnosti, ti koje si naveo, ali mislim da bi malo manje smrdeo 🙂 da uzmes odma GA, tj. mislim da ce biti bolje performanse na GA-ovom Granitu, makar procesor bio i manje dignut nego na Abitu.
Uostalom mogao bi prvi da se hvalis da imas najveci mem. protok. 🙂

Uostalom ko izdrzi povratak Atlonima sa P4 taj mnoge muke moze da izdrzi 😛

A sad salu na stranu, ne vidim zasto bi to radio zbog 2 meseca, ma kakva sica da je u pitanju. Naravno ako je bas neka sitna para tj. ako imas novca go for it, ali ne vidim zasto bi sad uzimao PE kad Granit nece za 2 meseca nesto mnogo pojeftiniti (ako si vec planirao tako kratak rok) a PE ce uskoro verovatno da ode jos dole u bescenje kad se rasprostrani Granit.

No da te ne smaram, zemaj kako ti je po volji :wave; Pozdrav
A sta je to od intela ikada otislo u bescenje?TUSL2-C ??Nema sine bescenja kod intela.Ti ces na tvojoj ploci i procesoru izgubiti 30+€ i tacka.AMD pojeftinjuje ali nekim obrnutim tokom.Nove generacije su jeftinije od starih😀 😀 .To moze samo AMD😀 .Pa ko se navukao na KR7Raid mora da je da u bescenje jer je KX7Raid,DZ.

student je napisao(la):
Kakve su mogucnosti za overavanje BE7/BE7 Raid,845pe, Abit, P4 naravno? Da li ima one lepe voltaze ili je samo kao BD7II. Naime, mogao bih da ga uzmem po prilicno popularnoj ceni.

Pozdrav!

Razcerupao sam bios i nasao sledece zanimljive stvari...

- HT Support 🙂
- CPU FSB 100-250MHz (1Mhz INC) (Klasika)
- PCI Devider (/2, /3, /4, /5, /6, Fix 33/37/44)
- CPU Core Voltage +5/10/15% (Ovo mi se ne svidja, mada sa modifikacijom CPU-a, ide racunica 1.85 x 1.15 = 2.13v maximum sto i nije lose)
-Dram Voltage (2.5, 2.6, 2.7) (vrlo lose, mada ako primene na to HIP6301 ili Winbond 83301R sredicemo 🙂 )
-CAS Latency (1.5, 2, 2.5, 3)

Sve u svemu, ako ces vec i845PE, onda savetujem It7-MAX2 rev2.0, ne znam da li si video sta moze, probali smo kod mene simpsonH i ja, ali najbolje da ti on isprica/napise.

Moj savet je da se strpis i cekas GB7-Raid, koji ces u martu da kosta ~220 EURO, i jos jedan [email protected] O/C na 3.2GHz i to je to odprilike.

laxduke je napisao(la):
Moj savet je da se strpis i cekas GB7-Raid, koji ces u martu da kosta ~220 EURO, i jos jedan [email protected] O/C na 3.2GHz i to je to odprilike.

A zasto mi kradete ideju za future komp ? 🙂

Ih, do marta ima skoro pola godine. Sinisa, uzimaj BE7 🙂 ili IT7

laxduke je napisao(la):
Sve u svemu, ako ces vec i845PE, onda savetujem It7-MAX2 rev2.0, ne znam da li si video sta moze, probali smo kod mene simpsonH i ja, ali najbolje da ti on isprica/napise.

Ma pričaj ti, Simpson ćuti k'o zaliven 🙂

Re: Re: Re: Pitanje za Lax Dukea

ivo.r je napisao(la):
Ma pričaj ti, Simpson ćuti k'o zaliven 🙂
Je..te pa ja se nisam ni pohvalio 😀 😀 .Jeste,jeste postao sam vlasnik IT7Max2 v.2 ima vise od 10-12 dana.Pa sta da vam kazem.Onaaakooo 😀 😀 😀
Krete ovaj moj 1,6A na 2,9GHz a budi sa na 3,04GHz.I nije tako lose😀
Zahvaljujuci velikom magu Laxduke-u i braci Rusima😀 ,OC ove ploce postade toliko konforan da je to prosto neverovatno.Jumper za clear CMOS nisam dohvatio nijednom.Kulturno posle preterivanja,pri narednom paljenju pritisnete "Insert" i ploca se pali u 1000% slucajeva.Lepo je editovan BIOS pa sada pri prvom skrinu lepo pise "simpson H".Jos lepse su opcije,tipa 3.2V za memoriju😉 i 1.85V za procesor.
Ostalo,10xUSB 2.0,sATA Raid,ATA 133Raid,Lan,6.1 zvuk,2xFirewire.... tj gomila stvari koje je nemoguce kompletno iskoristiti.
Otezavajuca okolnost je njena cena koju ovoga puta necu navoditi jer za te pare moguce je kupiti kompletan racunar🙁

Re: Re: Re: Re: Pitanje za Lax Dukea

Ostalo,10xUSB 2.0,sATA Raid,ATA 133Raid,Lan,6.1 zvuk,2xFirewire.... tj gomila stvari koje je nemoguce kompletno iskoristiti.

Da znaš. 10xUSB!!! Pa je ne mogu da nabrojim 10 vrsta USB uređaja 🙂

Otezavajuca okolnost je njena cena koju ovoga puta necu navoditi jer za te pare moguce je kupiti kompletan racunar🙁

Ma reci slobodno 😀

Re: Re: Re: Re: Pitanje za Lax Dukea

Joj, pa daj razresi nam neke dileme. Sinisa me je naplasio sa konektorom za napajanje diskova, koji kod Serial ATA navodno ima 5 pinova umesto standardnih cetiri. Reci hocemo li morati da menjamo napajanja 🙁 ili ne ?
BTW kako radi seral ATA (ako imas takav disk) ?

Re: Re: Re: Re: Re: Pitanje za Lax Dukea

Joj, pa daj razresi nam neke dileme. Sinisa me je naplasio sa konektorom za napajanje diskova, koji kod Serial ATA navodno ima 5 pinova umesto standardnih cetiri. Reci hocemo li morati da menjamo napajanja 🙁 ili ne ?
Ma odakle mi sATA HDD kada ga nema nigde kod nas.A za to sto je sinisa rekao,moras da shvatis da je u zadnje vreme on na AMD-u,VIA-i i KX-u i jednostavno ne oseca se bas najbolje 😀 😀 ,pa ima neke gadne tripove.Ne zameri mu puno,jer se vraca u formu i oporavak tece uspesno tj.vec je narucen😀 😀 .

Re: Re: Re: Re: Re: Pitanje za Lax Dukea

To sam video na nekom sajtu, da li je seagate ili sl. Pa ako i budu sa 5 konektora, bice i adaptera...

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno