Šta je novo?

pitanje za e8400

hsv.stoned

Audio Guru
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poena
2,095
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
GPU
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Storage
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Zvuk
FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
PSU
Cooler Master G550M
Kućište
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
Monitor
GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
Miš & tastatura
Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Mobilni telefon
Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
uopste se ne razumem u oc procesora i zanima me da li mogu bezbedno da OC ovaj moj e8400 koji radi na 3Ghz,imam ovaj asusov program
P6T_EPU-6-Engine.jpg

ovde u setings kod ovog turbo mode-a[ova raketa kao] tu je vec kao oc za ****na 3% a kada povlacim na vise od ta 3 pise mi da ako potvrdim moze da dovede do nestabilnosti sistema itd. e sad zanima me da li mogu da ocujem kao i graficku sto sam kloknuo,dakle bez ulaska u bios i obaranja sistema. Ima li neki program pomocu kojeg bi podigao napon i kloknuo proc na 3.5 ili 6 npr? napajanje mi je ocz stealth 500w,a kuler na procesoru je onaj najobicniji i temperature u najzahtevnijim igrama leti posle 1h igranja ne prelaze 35,6 c. I uopste me zanima na koliko bih smeo da kloknem sa ovim kulerom preko biosa i da li moram da zbog toga obaram sistem[sto me mrzi u pii]

oc-uje se iz biosa maticne ploce i to tako sto spustis memoriju sa npr 800mhz na 677 ili na jos nize i onda podizes fsb....za taj procesor je fsb 333mhz,a ti ga za pocetak digni na 400mhz...pazi da ti memorija ne ode vise od fabricke brzine tj ako je od 800mhz da bude priblizno tu negde

hvala brate. to za memoriju mi nije jasno zasto moram da spustam,meni je trenutno
na 1066Mhz a moze 1200,vidi u prof.
evo jedan klip sa tube-a
http://www.youtube.com/watch?v=Wkg6fz3sGTY

meni je skoro ista ploca,asus p5q-e za koju sam citao da je dobra za oc. bilo bi dobro kad bih mogao da ostavim memoriju na 1066 a proc da klokne na 3,6 ali sa ovim kulerom,tek za 2 meseca planiram da uzmem neki bolji 30-40e. eto interesuje me da li mogu da se pridrzavam ovog uputstva sa klipa i da li mogu mem da ostavim na 1066Mhz i postoji li mogucnost da mi npr padne sistem[nemam ni jedan wind. trenutno u steku]

Poslednja izmena:
to se spusta kad imas memoriju sa 800mhz jer kad podizes fsb sa 333 na 400 memorija bi sa 800 otisla na npr 1066 i ne bi ti se digao sistem zbog memorije...kad imas memoriju koja moze 1066 ili jos vise onda ne moras nista da spustas ali pazi na napon memorije jer za npr brzinu od 1200mhz treba sigurno staviti napon na bar 2,1-2,2v...

hvala brate. to za memoriju mi nije jasno zasto moram da spustam,meni je trenutno
na 1066Mhz a moze 1200,vidi u prof.
evo jedan klip sa tube-a
http://www.youtube.com/watch?v=Wkg6fz3sGTY

meni je skoro ista ploca,asus p5q-e za koju sam citao da je dobra za oc. bilo bi dobro kad bih mogao da ostavim memoriju na 1066 a proc da klokne na 3,6 ali sa ovim kulerom,tek za 2 meseca planiram da uzmem neki bolji 30-40e. eto interesuje me da li mogu da se pridrzavam ovog uputstva sa klipa i da li mogu mem da ostavim na 1066Mhz i postoji li mogucnost da mi npr padne sistem[nemam ni jedan wind. trenutno u steku]

Super ploca. Mozes preko 4GHz bez problema da izvuces sa niskim naponom za procesor. Ako je E0 steping blago tebi. Uzivaj

ovih dana se bacam na oc:smoke: E0 steping ??

samo ti pazari bolje hladjenje i vozi misko. kao sto vidis iz mog profila ja e8200 cepam na 4ghz a za taj tvoj 4ghz ja pi*kin dim :D

Poslednja izmena:
opa,vidim imas 5870! aj baci neku sliku benchmarka iz neke igre da vidim kako radi u kombinaciji sa c2d 4Ghz. ili napisi. planiram da uzmem sapphire vapor x 5870 kad se spuste cenea ovaj intel ce mi biti na 4Ghz verovatno,trenutno nemam nikakve potrebe za tim na ovom 22'' asusu. Hocu da vidim kako radi ta zver na c2d ili je potrebna i5 ili i7 serija da ne bi gusilo karticu:smoke:

radi odlicno jer sam pre nje imao gtx280 i odma sam u praksi primetio da mi igre bolje nego na gtx-u... a ako oces imas u topicima rezultati u programima i igrama screnove sam bacio dok sam imao gtx280...

Nazad
Vrh Dno