Šta je novo?

Pitanje za Bit Commet

zoki

Čuven
Učlanjen(a)
17.06.2002
Poena
620
Ja uvek posle skidanja fajla sa torrent-a ostavim izvesno vreme aktivan torrent da bi drugi skidali pa sa njega radi samo upload. Zanima me da li to nesto usporava download za novi torrent koji skidam. Ako samo uspori upload drugom torrent-u to nema veze. Inace nikad ne skidam vise od 2 torrent-a od jednom.

Naravno da upload ima malo uticaja na download,iako je po teriji on ogranicen samo paketom koji imas i ne utice na download,medjutim svako ko je ogranicio malo upload,osetio je poboljsanje u download-u!
Moj primer,imam 512/128kb/s i dok nisam ogranicavao upload,imao sam skoro UVEK maksimalan upload oko 10-ak kb/s a download maksimalno do nekih 45-47kb/s otprilike,a kako sam ogranicio da ukupan upload ne moze da predje 5kb/s,download je poceo da ide,doduse povremeno,i do 53kb/s,tako da nekog manjeg uticaja ima,ali se ne nadaj da ti protok skoci duplo ili sta znam!
A downloadovati mozes i po 10 istovremeno,oni ce medju sobom podeliti protok,prosta logika ti kaze da ne mogu nastaviti istom brzinom kao kad ih ima recimo 2-3!
Pozdrav ,)

Paket mi je kod SBB 256 download (lokal 512) upload 128. Bit Commet sam podesio download 32, upload 8. Jel' to OK?

Ja koristim iskljucivo BitCommet. Moj ti je savet da eksperimentises i da vidis na kojim setovanjima radi najbolje. Ja sam promenio milion kombinacija i nasao onu koja, cini mi se, najbolje radi (citaj: najbrzze svlachi).

Nece ti znaciti mnogo obzirom na vrstu i brzinu konekcije koju imam. To je vazilo kad sam imao par megabajta u sekundi a vazi i sada kad sam na 40ak megabita....
Ako bas hoces postovacu kad dodjem kuci, sad sam na poslu i necu da nagadjam...
Opet ti kazem-probaj i nadji svoju (dobitnu) kombinaciju...

zoki je napisao(la):
Paket mi je kod SBB 256 download (lokal 512) upload 128. Bit Commet sam podesio download 32, upload 8. Jel' to OK?

Isto je podesavanje i kod mene, samo sto ja koristim 512/128 ADSL .
Kada sam bio na 256/64 bilo je unlimited-nema potrebe da ogranicavas
download i 4KB/s up . To su mi optimalna setovanja, probao sam da
smanjujem upload ali nista nisam dobio . AKo je dobar torent ide mi oko 52KB/s .

Ali evo sta mi nije jasno. Downloadovo sam seriju 7,8 GB i zavrsio sam. Ostavio sam aktivan torrent da bi drugi skidali od mene. Otvorim novi torrent i krenem download. Upload mi ide uzbiru na dva torrenta 8 KB koliki mi je limit dok down load ne prelazi 9 KB. Ako zaustavim torrent koji radi samo upload ovaj drugi poraste upload ali i download drasticno, skoci do 25 KB. Ostavio bi downloadovane torrente zbog drugih ali uvek ih posle par sati odstranim zato sto mi drasticno uspori download novog torrenta.

Nazad
Vrh Dno