Šta je novo?

Pitanje za audiofile

Lepo ja kažem da je najviše pronalazaka nastalo zbog viška vremena i nedostatka novca. Tako sam i ja uradio korekcije proračuna po Thiel/Small parametrima za BR kutije. Ko je još toliko bogat da može da potroši za nekoliko kutija za jedan projekat? Ništa se ne baca. He! :d

acaribon je napisao(la):
@Notax
ako ti treba veza za tu prodaju sestre, pusti mi njenu sliku na mail! :d :d :d Mozzezz i na nevidjeno da dobijess 20k zelembacca, samo ako je mladja od 23!
P.S. Ako ne pase ovccetinu, poccni da je navikavass! :whip:
P.P.S. ako nece ona, safataj neku drugu, da se opariss malo! :-devil-:

Ma, ja ovca. Gnjavim se u BG-u sa zvučnicima (i kao brodogradnjom), a da sam stvorio osnovu u CG, mogao sam do sada da ih izvozim na vagone. :d:d

acaribon je napisao(la):
@Notax
ako ti treba veza za tu prodaju sestre, pusti mi njenu sliku na mail! :d :d :d Mozzezz i na nevidjeno da dobijess 20k zelembacca, samo ako je mladja od 23!
P.S. Ako ne pase ovccetinu, poccni da je navikavass! :whip:
P.P.S. ako nece ona, safataj neku drugu, da se opariss malo! :-devil-:

Ma, ja ovca. Gnjavim se u BG-u sa zvučnicima (i kao brodogradnjom), a da sam stvorio osnovu u CG, mogao sam do sada da ih izvozim na vagone. :d:d

@Ntduke
Hvala na podrssci, trudiccu se!
Mislim da nisi ukaccio poentu moje pricce(to je zato sto mnogo gussim kad se zaletim), a poenta je: sto bih kupovao tudje ribone kad pravim bolje, a kostaju me u proizvodnji tri puta manje nego ti G-ovi (po veliccini, respektivno)u maloprodaji? Meni se mnogo visse isplati da kupujem od Kineza neodimijum i da koristim to sto te magnete prodaju za 3-4 puta manje pare nego zapadni proizvodjacci, nego da im placcam gotov proizvod koji ni funkcionalno ni estetski nije bolji od mog. Sa cenom gotovog proizvoda (koji je dobar) samo su malo jeftiniji od evropskog ili americckog sliccnog kvaliteta, tako da nema mesta panici. Mogu da ga uradim jeftinije od njih, tj da imam veccu zaradu po komadu. Mrzi me sada da postujem slike da potkrepim ovu priccu, biccu dosadan drugim ljudima, ali veruj mi, nije to sada nekakva raketna tehnologija. I u Srbiji imamo i CNC glodanje i rezanje Water Jet-om i lasersko rezanje i livenje metala pod pritiskom i ekstrudiranje istih i galvanizaciju i farbanja svake vrste, i sve sto ti treba za relativno nisku cenu radnog sata. Nismo mi bass poslednji na svetu, majkumu! I mi mozzemo da budemo konkurentni, jer pameti ne nedostaje, a za pare ccemo se snacci. Ja sam i do sada serijski pravio ribone sa neodimijumom, evo, vec tri i po godine, prodao ih u sasvim dovoljnom broju, po ceni koju Aurum C. sebi ne bi mogao da priusti. Cena ista k'o za Fountek u US, i ne mogu da se porede kvalitativno a cena prema distributeru bila bi ista. Ne, ne...nisu oni bass tako naivni sa cenama, tako da to nije problem sticci.
@Notax
Kako te nije mrzelo da se zayebavas sa Thiele-Small par.?!?!!? Bljak!
Evo malo .xls spreadsheetova. Oseccaj se slobodno da nafrizirass ovaj za klasiccne zvuccnike, onaj za ribone ne pipaj.
Pa mi smo najbogatiji, zar ne? Imamo vremena za razvoj, isprobavamo, a nadje se neko da kupi i beta verziju! Bog da nas vidi!!

Prilozi

• XLS SPREADSHEETOVI ZA FIKASNOST ZVUCNIKA.zip
    12 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Aco, nisam znao da te dodju manje, kapiram. Ja mislio da
te G-ribboni dodju manje, pa zato. A i slazem se da neko odavde, sa
odgovarajucim talentom i znanjem, moze da napravi i bolje. Samo hrabro.
Notax, pusti ebay, znam to. Dok dovuces ovamo, to je drugo. A i lazu ko
psi na tom istom ebay-u. Desi se da ti roba i ne stigne. Moj je ksa-50s, u stvari. Bice da je 1,8k e, realno, valjda, ma i nije mi bitno, bucko je cool. Bolji je bas nego na ksa 100, znam da je cudno, ali je tako. Druzicemo se jos,
zadrzacu ga. Deluje mi happy, ne zali se. :banana:
Jel neko slusao Mirage, kanadske, omnipolar. Kakvi su utisci? Nije ribbon,
naravno, nema tu preciznost, cisto me zanima jel' neko imao prilike da ih cuje.
Pozdrav.

acaribon je napisao(la):
I u Srbiji imamo i CNC glodanje i rezanje Water Jet-om i lasersko rezanje i livenje metala pod pritiskom i ekstrudiranje istih i galvanizaciju i farbanja svake vrste, i sve sto ti treba za relativno nisku cenu radnog sata. Nismo mi bass poslednji na svetu, majkumu! I mi mozzemo da budemo konkurentni, jer pameti ne nedostaje, a za pare ccemo se snacci. Ja sam i do sada serijski pravio ribone sa neodimijumom, evo, vec tri i po godine, prodao ih u sasvim dovoljnom broju, po ceni koju Aurum C. sebi ne bi mogao da priusti. Cena ista k'o za Fountek u US, i ne mogu da se porede kvalitativno a cena prema distributeru bila bi ista. Ne, ne...nisu oni bass tako naivni sa cenama, tako da to nije problem sticci.
@Notax
Kako te nije mrzelo da se zayebavas sa Thiele-Small par.?!?!!? Bljak!
Evo malo .xls spreadsheetova. Oseccaj se slobodno da nafrizirass ovaj za klasiccne zvuccnike, onaj za ribone ne pipaj.
Pa mi smo najbogatiji, zar ne? Imamo vremena za razvoj, isprobavamo, a nadje se neko da kupi i beta verziju! Bog da nas vidi!!

Moja već ranije pominjana sestra završava diplomski iz oblasti neodijumskih senzora u optičkim vlaknima, koji reaguju na promene sa elektomagnetnim poljima. Zabavno i nadasve moderno, zar ne? :d

A simulacioni programi za BR kutije su radjeni preko računa sa Thiel/Small parametrima preko prenosnih funkcija, pa reko da ubacim neobuhvaćene uticaje. Tzv. nemerene poremećajne veličine, koje u zbiru bitno utiču na krajnji rezultat - netto veličinu kutije, prečnik i dužinu tunela, Fb itd.

Aaaaaa, pa necemo onda da je prodajemo!
Ma zabavno u .....(smajli)
Posto sam ja covek prakticar, i moj omiljeni predmet je bio obrada rezultata merenja, trudim se da sada povezem te neobuhvacene uticaje sa svojim mozgom, pa da priupitam:
kako znas da neki faktor bitno utice a ne znas njegovu velicinu (nemerena velicina)? Tj. ccega i koliko si ti to ubacio?
Ako mislis na uzimanje u obzir "greske merenja" onda OK, ali se tacno znaju metode za pronalazenje kolika je ta greska. Ako je to onda kapiram.

acaribon je napisao(la):
Aaaaaa, pa necemo onda da je prodajemo!
Ma zabavno u .....(smajli)
Posto sam ja covek prakticar, i moj omiljeni predmet je bio obrada rezultata merenja, trudim se da sada povezem te neobuhvacene uticaje sa svojim mozgom, pa da priupitam:
kako znas da neki faktor bitno utice a ne znas njegovu velicinu (nemerena velicina)? Tj. ccega i koliko si ti to ubacio?
Ako mislis na uzimanje u obzir "greske merenja" onda OK, ali se tacno znaju metode za pronalazenje kolika je ta greska. Ako je to onda kapiram.

Iz Automatskog Upravljanja. Da li možeš da imaš stabilano upravljanje sistemom, ako imaš i nemerene uticajne veličine? Možeš. Upravljanje se koriguje merenjem greške izlazne veličine uporedjivanjem izlazne sa ulaznom (željenom) veličinom, i to je SAR (sistem automatskog regulisanja). :d
E pa ovo nije to.:D
Ovo je OSAUSDKDP (otvoreni sistem automatskog upravljanja sa direktnom kompenzacijom dejstva poremećaja), ali je najsmešnije što se kompenzuje poremećaj za koji se ne zna tačno koliki je, ali sam ja to odradio uporedjivanjem gotovih projekata sa proračunskim vrednostima.
Sada je sve jasno.:d:d

Poslao sam ti na PM malo detaljnije objašnjenje. Najdetaljnije će da bude u knjizi. :d:d

Nazad
Vrh Dno