Šta je novo?

pitanje u vezi SupremeFX X-Fi

zlig0r

Slavan
Učlanjen(a)
29.10.2008
Poena
319
dobio sam technics 5.1 AV receiver na koji cju da nakachim Altecov 5.1....imam plochu BIOSTAR P35D2-A7koja na sebi ima 6ch Realtek HD audio, ali preko 3 izlaza.

e sad, prvo mi je na pamet palo da kupim neku 5.1 karticu, ali mi je frend poklonio Creative Supreme FX X-Fi koju je skinuo sa svoje asus ploche...tvrdi da je X-Fi 100% ispravna, i ja kad je stavim na moju plochu ona svetli...medjutim, u XP-u se nishta ne deshava...nije prijavio nikakav novi hardver...

ovaj X-Fi je u pitanju
SupremeFX-X-Fi,C-X-154689-13.jpg

da li uposhte X-Fi moze da radi na mojoj Biostar plochi? ima li iko drajver? da li uopshte vredi munjiti sve ovo ili da jednostavno kupim neku normalnu 5.1 karticu?

Čini mi se da ta karta može da radi samo na Asus pločama, a i koliko znam, u pitanju je običan Realtec koji radi sa Creative softverom. Bolje uzmi neku standardnu da se ne patiš. To su aktivni Altec zvučnici? Ako jesu, neće moći da idu na pojačalo.

Zvucni cip je na MBO, ovo su samo izlazi i D/A konverteri i kao što peja reče, rade samo na asus ploči u posebnom PCIe x1 slotu.

kako sam ja shvatio, kod vecjine 5.1 zvuchnika za komp, prednji, zadnji, i centar su pasivni a vufer je aktivan. to meni i treba, jer na ovaj Technics se i kachi sve pasivno sem aktivnog vufera

Da, ali o kojim zvučnicima i pojačalu se radi? Ne možeš da povežeš satelite od npr. 10W na pojačalo koje ima izlaz od (lupam) 50W jer će da ih spali.

Da, ali o kojim zvučnicima i pojačalu se radi? Ne možeš da povežeš satelite od npr. 10W na pojačalo koje ima izlaz od (lupam) 50W jer će da ih spali.

Radilo bi i tako ako poveze, samo ne bi bilo pametno previse da pojacava. Ja sam primera radi povezao za probu plastikanere od mini linije koji su 5w RMS na pojacalo od 2x100W i to je radilo par dana bez greske, a onda sam ih skinuo i vratio na svoje mesto. Tako da je to izvodljivo, samo treba imati kantar na ruku.:)

Jasno mi je da bi radilo, ali ne znam koja bi bila svrha toga. Ne sme da pojača, sumnjam da bi osetio neku razliku u kvalitetu zvuka, mada nije napisao o kom se Altec kompletu radi i kom modelu risivera ...

Da nema smisla na duze- nema, jedino kao privremena varijanta dok se nabave zvucnici za AVR.

Može li neko ko je poslušao ovaj SupremeFX X-Fi da ga rangira u odnosu na standardna ugradna rešenja, odnosno na recimo matori Live! ili još bolje Audigy?
Elem, bilo bi mi zgodno da PCI slot iskoristim za nešto drugo i pošaljem Audigy-a u penziju, ali ako je opasan downgrade u pitanju ...
P.S. Izlaz ide na MX5021.

odustao sam ideje od Altec zvuchnika...

radi se o technics sa-ax540 AV receiveru. mislim da nisam mnogo zahtevan shto se tiche zvuka, vecj duze vreme mi je komp prikachen na neku panasonic liniju i to mi savrsheno radi posao...ali poshto sam dobio ovog technics-a glupo mi je da stoji ne korishcjen, pa sam kontao da liniju penzionishem i dam matorcima, a sebi reshim neshto da zakachim na to pojachalo.
e sad, poshto je sve ovo doshlo neplanirano, i nisam planirao izdatke i te vrste, trazim najbolje a najjeftinije reshenje....
zato sam kontao da uzmem neke polovne altec 5.1....
medjutim, vidim da cju ipak da vijam ovo, pa kad skupim josh nekog kesha - uzmem i neki aktivni vufer i to je to
Kenwood zvučnici KS-3200HT

ne kupuj ove zvučnike, jer mislim da nemaš dovoljno novca da kupuješ jeftino, tj samo ćeš baciti pare na ovo go*ance.

prebaci zvučnike sa mini-linije za početak i štekaj polako da kupiš nešto bolje... 5 zvučnika za 5.499din - ovo je po kvalitetu daleko gore i od Alteca kojeg si gledam ;)

Vrh Dno