Šta je novo?

Pitanje u vezi "Speeze RaptorCool"-a

lephafta

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
619
Zanima me kakav je "Speeze 5F273B1M3 RaptorCool" u realnom zivotu, sta hladi, na koliko, s' kakvim kucistem, itd, i da li ga je neko video u NS. Hocu da zamenim WBK38, i trebao bi doticni cooler ili nesto slicno samo tishe od prethodnog, do 17-18€ max.

lephafta je napisao(la):
Zanima me kakav je "Speeze 5F273B1M3 RaptorCool" u realnom zivotu, sta hladi, na koliko, s' kakvim kucistem, itd, i da li ga je neko video u NS. Hocu da zamenim WBK38, i trebao bi doticni cooler ili nesto slicno samo tishe od prethodnog, do 17-18€ max.

Imam ga ja... Necujan je, radi na 2800 rpm. Ima, kao, bakarnu osnovu. Dolazi vec namazan pastom.

Durona 1200 drzi na 4 stepena nizoj temperaturi nego Evercool ND9-625, tako da sada pri punom opterecenju Duron ne ide preko 36 stepena (pri temperaturi u kucistu oko 24).

Taj Evercool (radi na 5400 rpm) hladi za 3 stepena bolje nego neki no-name kuler na 4500 rpm.

Imam ga i ja. Prilicno je tih, a sto se hladjenja tice: imam XP-1600+ i u leru je oko 45C, a max opterecenje 54C. Kuciste je DTK miditower, imam jednu dodatnu osmicu pozadi (izduvava vazduh iz kucista). U Novom Sadu ga imas u Pixel Computers-u - tu sam ga i ja uzeo.

Calimero je napisao(la):
Imam ga i ja. Prilicno je tih, a sto se hladjenja tice: imam XP-1600+ i u leru je oko 45C, a max opterecenje 54C. Kuciste je DTK miditower, imam jednu dodatnu osmicu pozadi (izduvava vazduh iz kucista). U Novom Sadu ga imas u Pixel Computers-u - tu sam ga i ja uzeo.

Pa onda nije nista bolji od Titana. Isti CPU: 43C-53Cmax u solidno zagrejanoj sobi(21C), kuciste prepuno i zatvoreno. Ne uzimam u obzir kad je ukljucen idle, tad pri nekom normalnom radu ide oko 30-34C.
Mislim na cuveni TTC5 naravno.

Bolji je od Titana, zamenio sam Titana sa RaptorCool-om i snizila mi se temperatura za 3-4 stepena. Btw, skoro se ne cuje.

ako bas hoces nakaci neki drugi 80mm na titana pa dobijes iste rezultate :)

Jel imao neko mozda iskustvo sa novim Raptorcool-om 5f273b1l3 koji isto ima 80mm fan ali se vrti na 2300 i tisi je 5 db-a od gore pomenutog?.

pozdrav

Uredu je to na 1400MHz, a sta se dogadja na 1837, ili samo preko 1750? Trenutno mi WBK38 hladi na sobnoj temperaturi XP1600@1837 na 41/2-48-9 C sa skinutom maskom. Ako stavim masku (totalno zatvoreno), vrednost u "idle" skoci +3 C, a max na 50 C. Ima li RaptoCool sanse da ponovi ove brojke? BTW nasao sam ga za 12.5 € (MPC), jel nije to sumnjivo jeftino?

lephafta je napisao(la):
Uredu je to na 1400MHz, a sta se dogadja na 1837, ili samo preko 1750? Trenutno mi WBK38 hladi na sobnoj temperaturi XP1600@1837 na 41/2-48-9 C sa skinutom maskom. Ako stavim masku (totalno zatvoreno), vrednost u "idle" skoci +3 C, a max na 50 C. Ima li RaptoCool sanse da ponovi ove brojke? BTW nasao sam ga za 12.5 € (MPC), jel nije to sumnjivo jeftino?

Govori se o TISINI, nije primaran o/c.
Nije sumnjiva cena, nabavna mu je oko 10€.

Raptor, onaj na 2800 rpm je tih i odlican cooler, mnogo bolji od titana,
idealan je npr za durone ili XP bez o/c.
za bilo kakav jaci o/c npr xp1600+ na 166MHz fsb ipak je bolji, i malo glasniji, Fridge Rock.
:wave;

Konkretno kod mene - XP 1700+ oc. na 150 fsb:

idle: 46-48
max: 55-57

a neverovatno je tih (size does matter :) )

Calimero je napisao(la):
Imam ga i ja. Prilicno je tih, a sto se hladjenja tice: imam XP-1600+ i u leru je oko 45C, a max opterecenje 54C. Kuciste je DTK miditower, imam jednu dodatnu osmicu pozadi (izduvava vazduh iz kucista).
Ovde ne¹to nije OK.
Testirao sam na lo¹ijem kući¹tu XP1700+ i u leru je bio 38/42C, sa Raptorom i bez dodatne osmice.
Rekao bih, jako dobar i tih cooler.

Preciousss je napisao(la):
Ovde ne¹to nije OK.
Testirao sam na lo¹ijem kući¹tu XP1700+ i u leru je bio 38/42C, sa Raptorom i bez dodatne osmice.
Rekao bih, jako dobar i tih cooler.

Mrzim kada mi se pobrljave naša slova. FX

Što se tiče primerka, moguće je. Nisam se previše bavio problematikom.

Ja sam zmenio Titana za Raptora-a i bolje hladi za 1-2 stepena

Koji proc? Na odnosu na koliko stepeni? Posto ne poznajem svaciju intimnu sferu, neznam ni kakav procesor trenutno imas :)

E koji cooler da kupim a da je dobar za o/c?

Hocu da overklokujem 1600+ ... i ono, nije toliko bitna cena, koliko da mi proc. bude siguran :)

lephafta je napisao(la):
Koji proc? Na odnosu na koliko stepeni? Posto ne poznajem svaciju intimnu sferu, neznam ni kakav procesor trenutno imas :)

Procesor je Athlon 1400 Mhz.
Temperatura sa otv kucistem sada 40 a pre 42 na sobnoj od 22-23 stepena

lephafta je napisao(la):

Procesor je Athlon 1400 Mhz.
Temperatura sa otv kucistem sada 40 a pre 42 na sobnoj od 22-23 stepena

Vrh Dno