Toga sam se upravo i bojao.

Pazi, to su ozbiljne stvari i u najmanju ruku je neozbiljno baviti se napamet takvim budženjem. Ako se malo raspitaš, videćeš da postoji profesionalna oprema za generisanje i analizu "validnih" MPEG strimova, čija cena dostiže i petocifrene brojke (naravno u dolarima). Evo ti par korisnih linkova na tu temu, ali imaj u vidu o kojim se ciframa radi.
Tektronix DVB.org DTVInteractive
Naravno, većina ove opreme daleko prevazilazi njegove potrebe, ali možda pronađeš i nešto korisno, a u svakom slučaju ćeš steći predstavu o ozbiljnosti materije. Ostaje pitanje šta će mu taj test signal, ali pretpostavljam ne da bi se igrao ili hvalio pred komšijama.
Da bi još malo pojasnio dubinu toga o čemu pričam... analogni test signali imaju strogo definisane dužine trajanja (µs) aktivnog dela video linije i blenking intervala, kao i gomilu drugih detalja koji najstrožije moraju da upadnu u definisane standarde. Poduhvat digitalizacije takvog signala zahteva jako mnogo znanja i jako skupu opremu, a mislim da bi sam proces pakovanja u "sertifikovani" MPEG2 strim bio u najmanju ruku izuzetno *****ata stvar. Sve u svemu, to se tako ne radi.
Vidim da imaš neku predstavu o složenosti digitalne obrade signala i kanalskog kodovanja, tako da ti samo mogu potvrditi pretpostavku da to nije baš tek tako. Visoke frekvencije nastale prozoriranjem se peglaju odgovarajućom prozorskom funkcijom (haningovom, blekmanovom, čebiševljevom, hamingovom...) pri čemu svaka ima svoje mane i prednosti. Naravno, veličine prozora su takođe definisane postojećim standardima i prilagođavaju se konkretnoj primeni. Neka vidi sa proizvođačem te opreme šta on nudi kao rešenje za kalibraciju slike i menadžment kodeka i kanalskog kodovanja.
U svakom slučaju, to na žalost neće moći da se završi kepčerom test signala sa PCTV karticom. Na kraju krajeva, kada je u pitanju prozoriranje i kanalsko kodovanje, morao bi da ima poseban test stream za svaki bitrate koji hoće da proveri, kao i za različite kanalske uslove (šum). Svako samostalno budženje takve test opreme zahteva poprilične resurse, ogromno poznavanje materije i ima prilično neizvestan ishod. Zato i postoji posebna oprema za takve stvari.
Nadam se da sam bar malo pomogao. Javi čim budeš imao više detalja, pa da probamo da nešto nabudžimo.
Edit: Neka ti kaže o kojoj je konkretno opremi radi (HW kodek) pa da vidimo, šta se sa tim može uraditi. Mada bi u svakom slučaju trebalo da se čujemo on i ja jer je ovako teško o tome diskutovati. Za eventualnu pomoć, možeš me kontaktirati na PM.