Šta je novo?

Pitanje u vezi Lasera u boji (cena otiska)

cvele1_kv

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
304
Pozdrav svima,bavim se sito stampom,ali bi hteo malo da se "modernizujem"razmisljam se o kupovini lasera u boji na kojem bi stampao flajere,brosure vizitke i tako to,stampac je a4 formata konkretno hp 4550n,e sad me zanima ako neko zna koliko moze da od prilike kosta otisak po jednoj a4 strani,do 60% pokrivenosti,jer sam cuo price da mi to uopste nije isplatljivo,npr 12 vizitki stanje na jedan a4,a mene bi kako kazu strana kostala oko 0,60eur,sto je mnogo jer bi 100 vizitki bilo oko 500din i to bez zarade.da li je to tacno??
Hvala

Drug je koristio ink jet za slike u boji, kupio laser da mu bude jeftinije, vratio se na ink jet. Dopuna je skupa, malo ljudi prodaje toner za kolor lasere. To je bilo pre par godina, probaj da pozoves neke ljude koji prodaju toner.

To moze jedino neka masina za digitalnu stampu ako bi hteo da budes konkurentan na trzistu. One jesu skupe ali.... pravilo je otprilike da sto je masina skuplja otisak je jeftiniji... Imas Konica Minolta za nekih 3000 eura masinu koja stampa A3 format. Dosta je bolja masina nego kolor laseri od nekih 500 eura.

Imas proizvode na http://www.konicaminolta.co.yu i gledaj u sekciji fotokopir uredjaji (zasto fotokopir - zato sto dobijas i fotokopir u boji i mozes i tako da zaradis neki dinar). Znam da dosta ljudi rade na bizhub 250 a ima sada model 253.

Kada razvijes biznis das nekih 20000 eura za masinu i bice ti otisak jos povoljniji.

Pozdrav

Poslednja izmena:
hvala na savetu,ali to nije ono sto ja mogu sebi da priustim,tako da me i dalje interesije gore navedena kombinacija,tj, samo me zanina okvirna cena otiska.
pozz

OKI 5600 kada dopunjas tonere cijena se kreće izmedju 0.10-0.15€, lak je za dopunu osim tonera kupujes i chip
Samsung CLP610 sa dopunom oko 0.15€ po kopiji, ista stvar toneri i chipovi, lak za dopunu

Prednost ovih printera je shto im je cijena oko 500-600€, imaju odvojeni drum koji se takodje moze reciklirati i vijek druma je od 25000-35000 listova sto znaci da zaradis fin novac dok dodje vrijeme da ga mijenjas. Takodje vuce i teze papire, OKI cak i do 350gr. imam musterije koje na njemu printaju korice od svesaka. Napominjem da prilikom koristenja teskih papira drum lakse strada.

hvala na informaciji,potrazicu taj oki 5600 ilineki slican iz te serije.gledao sam i jedan hp 3600,deluje veoma interesantno,znate li nesto o njemu kad je cena otiska u pitanju?
Hvaka

Petnaest euro centi može da košta otisak u proseku; naime imaš puno fajlova u kojima je pokrivenost 10-15%, nekad čak i manje, pa se tako kompenzuju i oni koji vole da zamrče iz sve snage. Čisto ne verujem da je, bar u ovom trenutku, moguće na a4 štampaču izvući jeftiniji otisak.
I na to dođe i cena papira, i amortizacija mašine, zavisni torškovi... Sedneš, dakle, i sračunaš koliko ćeš tog posla imati (kolori u mini tiražima9, i koliko ti znači vreme koje štediš time što nećeš ići na uslužno štampanje kod nekoga ko ima ozbiljnu digitalnu mašinu.
Onda se na osnovu toga opredeljuješ.A o konkretnim modelima zaista ne znam dovoljno da bih mogao da dajem bilo kakve savete za kupoivinu.

HP 3600 je izvanredan printer. Reciklaža se moze uraditi jednom zbog OPC druma na sebi. Rijetko ko mijenja na ovom modelu taj drum. Novi kertridži kostaju preko 100€ po komadu, dakle 400€.

Za HP 4550n toneri su deklarisani na 6000 strana u engleskoj toneri za njega kostaju u proseku od 150 BP (kompatibilni toneri 4 color set) do 290 BP za original color set u studiju gde rade cetiri dizajnera i jos cetvoro u mrezi-koji ga korsite s vremena na vreme moze da odstampa e sad nisam brojao (slobodna procena oko 500 - 600 strana (2-4 fotografije na A4) da kazemo pokrivenost 80-90% zbog margine nemoze da bude bas 100% (list a4 izadje oko 0.6 funti za originalne tonere ako nadjes pelikan tonere koji su mnogo bolji sto se tice kolorita bar za mene i ciji kit kosta oko 240 BP onda je cena lista oko 0.48 BP...najeftiniji toneri su Inter-ink za 150 funti ( strana izadje oko 0.3 BP) po meni njihovi toneri daju za oko 20-30% tamniju sliku pa moras kalibrisati monitor itd...Pelikan opet daje prirodnije boje na fotografijama ali se tesko nalaze

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno