Šta je novo?

Pitanje u vezi izbora klime

Matija1707

Poštovan
Učlanjen(a)
27.12.2019
Poena
51
Poštovanje svima,
Gledam klimu koju da kupim, za grejanje i hladjenje, pa su mi došla 2 modela na usporedbu, a vi ako imate jos neki model da sa ugradnjom bude oko 1000e recite. Da li kupiti Fujitsu 14kmcc ili Daikinovu ATXF35D, onu takozvanu Sensiru. Mislim u sustini ne razumem se mnogo ali primecujem da je Fujitsu bolja za grejanje, s tim sto je Daikin kao brend bolji i ljudi kazu za Fujitsu da su problematicni delovi. E sad trebalo bi mi za stan od 45 kvadrata, gde sam generalno izolovan, sa svih strana imam zajednicke zidove, s tim sto je mala soba sa 3 spoljna zida gde je losija izolacija. Stara klima je bila ugradjena da bije tacno u malu sobu pored balkonskih vrata. Raspored stana je veoma glupav, pa generalno samo bih na toj mojoj terasi mogao da zakačim spoljnu jedinicu. Sta mislite da nova klima bude na istom mestu, ili da se buši zid pa da se stavi u dnevnu sobu, s tim sto je tu veoma debeo zid koji deli kao taj mali hodnik ka terasi i dnevnu sobu. I na sta tacno obratiti paznju prilikom montaže, osim vakumiranja. Hvala unapred

Prilozi

• 20260622_164729.webp
    20260622_164729.webp
    140.1 KB · Pregleda: 47
14kmcc je bolji uređaj od tog modela Daikina. Jača, štedljivija, spoljašnja veće mase. Tako da tu dileme nema. A što se tiče delova, nije to kineska dečija igračka da se pokvari tek tako.

Nazad
Vrh Dno