Šta je novo?

Pitanje u vezi iptv uredjaja

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
320
Jeste malo "cudno" pitanje ali..

Dali bi onaj Iptv uredjaj radio na bilo kojoj vrsti internet konekcije , recimo pokupim kablove i odnesem ga kod komsije i bocnem u njegov ruter, a on ima recimo bezicni net? Ili radi samo na telefonskom broju koja je u ugovoru za iptv..

^ Samo na telefonskom broju koji je u ugovoru za iptv.

Na bilo kojoj liniji gde je pusten IPTV, ali takav komsija vec ima svoj STB 🙂

Isto kao sto ADSL ruter ne mozes da odneses i zakacis na svaku telefonsku liniju ali mozes na svaku na kojoj je pusten ADSL servis.

Poslednja izmena:
Dali postoji neka varijanta gde recimo mogu taj uredjaj koristiti na exe wifi net-u bez telefonskog prikljucka..

O čemu ti?! Jel ti uopšte znaš kako radi IPTV?

Odgovor na tvoje pitanje je NE!

Znam da Orion - telekom iptv radi na adsl konekciji tj uzima od adsl konekcije nekih 2 mb

odgovor na moje pitanje je da http://ip-d1.com/cenovnik.html 😀

"P Mreže D1 su kablovska televizija putem interneta kojoj možete pristupiti svuda gde imate fiksnu ili bežičnu internet konekciju"

Poslednja izmena:
A sta mislite ukoliko bih sklopio ugovor za IPTV, dobio opremu, namontirao i radi ok. Kupim dodatni STB sto se prodaje po oglasima za 10-15e, znaci, isti taj amino sto daje telekom (cak ima i nalepnicu openIPTV) i prikljucio ga isti modem od prvog STBa. Da li bi to radilo (uzevsi u obzir da se prijavim za HD uslugu i time obezbedim dodatnog protoka) bez problema i da li bi uopste moglo tako?
Bolja mi varijanta da kupim dodatni uredjaj za male pare nego da placam svaki mesec za dodatni stb.

@doct.cor
Ovo sto si linkovao i ono o cemu pricas u prvom postu nije isto, ovo ti nije IPTV iako ga tako zovu, ovo ti je web tv ( internet tv, online tv ) i ide kroz bilo koju internet koneciju i samim tim ti muze deo protoka/brzine kojeg imas zakupljenog kod provajdera. Kod pravog telekomovog IPTV-a net i iptv su odvojene konekcije setovane na istom portu u centrali i ne guse jedna drugu ( naravno ako ti lepo telekom pusti link za oba servisa ), stim sto kad imas IPTV ne daju veci paket od 10Mb za net.
Inace IPTV ne uzima 2Mb od konekcije nego idu 4mb za obican STB ( mozes da uzmes dva ) ili 8 za HD STB ( u ovom slucaju samo 1 i samo njega ). Radice IPTV i na 2Mb ali sa prekidima, pikselizacijom i sl.

@mtopic
Nece to tako ici.

Poslednja izmena:
Ja sam imao orion telekom iptv i on ide preko adsl konekcije, znaci uzima nekih 2-3 mb od adsl-a i to je tako znaci ne ide preko nikakve posebne konekcije to su mi potvrdili i u kor servisu, realno ako uzmes njihov paket interneta od 6 mbit i iptv kada ukljucis iptv imas nekih 3mbit protoka, ako ukljucis torent secka ti slika, ja sam to resio nekako sa shape opcijom gde sam podelio konekciju

E sad dok sam imao uredjaj kod mene nije mi palo na pamet da probam dali ce raditi na nekom drugom net-u, ruteru, mislim da bi radio, zato sto se preko menija stb uredjaja ulogujem sa mojim kor imenom i sifrom na servis, mozda gresim... relano i mene jako interesuje zato sto bih uzeo wifi net i ovakav nekakav paket da nema veze sa mojom felericnom fixnom linijom

Poslednja izmena:
Onda ni to orionovo zapravo nije IPTV nego vec pomenuti webtv. Evidentno nisam dobro shvatio tvoj prvi post, mislio sam da pitas za pravi telekomov IPTV ( i i dalje mi tako deluje ). Webtv uredjaj svakako mozes da odneses i nakacis na bilo koji ruter na bilo kojoj konekciji

Poslednja izmena:
Samo bih se u slucaju oriona ogradio zbog ove recenice.

"Usluga je dostupna na celoj teritoriji republike Srbije podsredstvom WiFi, ADSL i Optičke mreže Orion telekoma u skladu sa tehničkim preduslovima za povezivanje na Internet mrežu."

Moguce je da ogranicavaju pristup serveru na koji se kacis po IP adresi te kad nije njihova, cao zdravo.

Tebi treba da nadjes nekog ko pruza usluge Internet TV-a bez obzira na konekciju, kao sto nude ovi sto si prvo linkovao pa uzmi od njih, samo vidim da ce se istrosis debelo u tom slucaju jer ako oces STB varijantu moras da ga kupis a kosta prilicno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno