Šta je novo?

Pitanje u vezi Excel-a

• Začetnik teme Začetnik teme ZLI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Radi se o spisku imena pored svakog je neki broj npr. 10,20,30 itd ...potrebno mi je da kada obelezavam neka imena npr.drugom bojom u celiji da automatski sabira koliko je imena obelezeno kao i da mogu da izvlacim statistiku koliko je kojih brojeva pored tih obelezenih imena...

NPR
Na spisku je 100 imena od toga obelezenih 50 svako ime od tih 50 ima pored broj 10 ,20 ili 30 kako da mi automtski prebroji koliko je obelezenih i posebno koliko je njih sa brojem 10, koliko sa 20 i 30

uh, valda sam dobro objasnio..
hvala unapred

Koliko ja znam, to možeš da uradiš samo putem VBA. Pogledaj Help za detalje, a da ti olakšam koristi sledeće funkcije i svojstva: CountIf, Cell.Interior.ColorIndex (ili Color) i Offset...

To sto ti kaze Mr.Burns, stim sto bih ja dodao SUMIF, gde mozes staviti veliki broj uslova (IF) koje ti trazis da se ispune, ali na kraju formule obavezno stisni Ctrl+Enter da ona bude i prihvacena.

jel ima neko listnig postavljanja formula ?
Samo bez one varijante gledaj u help ((;

to3a je napisao(la):
jel ima neko listnig postavljanja formula ?
Samo bez one varijante gledaj u help ((;

Pa, svaki takav listing bi ustvari bio kopija help-a.
Najlakse ti je da uzmes od nekog nekakav programcic radjen u exelu, recimo neku statistiku, pa ces tako najbolje videti kako se postavljaju.

Ja bih se umesto rucnog bojenja pojedinih redova odlucio na uvodjenje jos jedne kolone iza one gde su brojevi, u koju bih unosio recimo, broj 1 gde god hocu da se taj red racuna u formulama.
Zatim bih u prvom redu (horizontalnom nizu celija) postavio uslovno formatiranje (ako ti je bas bitno da je obojeno drugacije) i stavio da ako je u gore navedenoj celiji broj 1, da se ceo taj red oboji u neku boju.
Zatim na kraju tabele stavio SUMIF za sabiranje ili COUNTIF za prebrojavanje s tim da bi se uslov pozivao na to da li je u celiji 1 ili nema nista.
Excel ne moze (tako lako) da provali da li ti je neka celija obojena u odredjenu boju (barem meni to nije poslo za rukom). A tu kolonu koju dodas i u njoj upises 1 za one redove koje koristis u formulama uopste ne moras da stampas.

-----
Evo ti u prilogu primer pa mozes samo produziti listu, kopirati formule sa desne strane. Da i uslovno formatiranje kopiraj u dalje redove.
:wave:

Prilozi

Nazad
Vrh Dno