Šta je novo?

Pitanje u vezi BENCHMARK Shutdown

bobby63

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2002
Poena
620
Bicu kratak.
Postoji li mogucnost da se program startuje uz pomoc komandne linije i ako postoji koje su komande?
Ovo mi treba da bih koristio Shutdown u sprezi sa daljinskim upravljacem.
Pozdrav svima

Ako sam dobro razumeo to je ovo:
C:\WINDOWS\RUNDLL.EXE user.exe,exitWindows
Ja sam izveo precicu na desktop sa ovom putanjom i ona radi posao shutdown na win98.
Evo putanje za restartovanje ako zatreba:
C:\WINDOWS\RUNDLL32.EXE shell32.dll,SHExitWindowsEx 2

na winxp imas shutdown.exe koji radi sasvim fino preko komandne linije... ja ga koristim u sprezi sa task schedulerom

Ima program wizmo koji moze sve to i jos ponesto. Meni se svidelo jednim klikom utisavanje muzike. Program je oko 70 kb. Ako ga ne nadjes na internetu mogu ti ga poslati mejlom

gagast je napisao(la):
Ima program wizmo koji moze sve to i jos ponesto. Meni se svidelo jednim klikom utisavanje muzike. Program je oko 70 kb. Ako ga ne nadjes na internetu mogu ti ga poslati mejlom
nalazi se na http://grc.com

Nije los ovaj wizmo, vrlo korisno programce, posebno mi se svidja opcija monoff.
Mada ne resava moj problem, tj nema bezuslovni shutdown (kad neka aplikacija zaglavi) kao sto ga ima Benchmark shutdown.
U svakom slucaju hvala puno.

bobby63 je napisao(la):
Nije los ovaj wizmo, vrlo korisno programce, posebno mi se svidja opcija monoff.
Mada ne resava moj problem, tj nema bezuslovni shutdown (kad neka aplikacija zaglavi) kao sto ga ima Benchmark shutdown.
U svakom slucaju hvala puno.
Jesi probao sa 'shutdown!'?

jddipqd je napisao(la):
...

Jesi probao sa 'shutdown!'?
Nije problem da se shutdown pozove preko daljiskog (moze na vise nacina) ali neki programi (npr 3ds Max) ostavljaju za sobom repove pa prekinu shutdown.
Benchmark shutdown ima taj bezuslovni shutdown pa sam zato mislio da koristim njega.
Uzgred, postoje li za shutdown neki parametri koji omogucavaju to bezuslovno gasenje, prepostavljam da ih je autor gore pomenutog programa koristio?
Pozdrav

bobby63 je napisao(la):
Uzgred, postoje li za shutdown neki parametri koji omogucavaju to bezuslovno gasenje, prepostavljam da ih je autor gore pomenutog programa koristio?
Pozdrav
Pa onaj uzvičnik na kraju ti je parametar za besuslovno gašenje.

A jesi li probao preko programa Switch Off? Program je malecki, i ima brdo opcija i uz to je i freeware... a i ima opciju "force aplications to close", pretpostavljam da je to ono shto trazish?

evo ga homepage pa vidi - http://yasoft.km.ru/

Ja za isključivanje kompjutera, monitora, biranje mp3 lista, tv, radio, divx player koristim daljinski kojim upravlja program Girder. Izvrstan program i mnoštvo kontrola.

jddipqd je napisao(la):
...
Pa onaj uzvičnik na kraju ti je parametar za besuslovno gašenje.
?????? koji uzvicnik

jddipqd je napisao(la):
...
A jesi li probao preko programa Switch Off?
Izgleda da ce ovaj Switch Off moci da odradi posao

jddipqd je napisao(la):
...
Ja za isključivanje kompjutera, monitora, biranje mp3 lista, tv, radio, divx player koristim daljinski kojim upravlja program Girder. Izvrstan program i mnoštvo kontrola.
I ja koristim Girder za sve to ali njegov poweroff ne pomaze kad neka aplikacija zaglavi sto se obicno desava kada gasim kompjuter pred spavanje.

bobby63 je napisao(la):
?????? koji uzvicnik
Aman bre RTFM :rtfm:
'shutdown' je obično gašenje (koje može da spreči neki drugi proces) a
'shutdown!' je forsirano gašenje koje niko ne bi trebalo da može da spreči.

jddipqd je napisao(la):
...

Aman bre RFTM :rtfm:
'shutdown' je obično gašenje (koje može da spreči neki drugi proces) a
'shutdown!' je forsirano gašenje koje niko ne bi trebalo da može da spreči.
malo kasnije
bilo je jasnije

Iz Girdera Execute "c:\windows\system\wizmo shutdown!"

Ovo je bas ono sto mi je trebalo.

Hvala
Svaka ti dala

Nazad
Vrh Dno