Šta je novo?

Pitanje u vezi Bad copy pro

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Zeznuo mi se jedan divx film, pa sam uspeo pomocu Bad copy pro da ga procitam. E, sad, on je procitao fajl i snimio ga na HDD kao BCI file. Kako da sad taj fajl ponovo prebacim u divx?

Probaj sa IsoBusterom da ga iscupas kao fajl i dobices AVI.

kako uopste radi taj bad copy pro??
mislim da li radi ili ima neki bolji program sa istom namenom??

Ja sam s njim uspesno spasio komsinicin seminarski sa s*ebane diskete...
Ali sad tacno ne znam napamet kako radi, jer to nije bilo skoro...
A sto se tice boljeg programa, IsoBuster. Stavis u njemu "Extract file" koji hoces da iscupa i pustis da radi. Kad naidje na gresku, ti stavis da je ignorise i tako...

@ srdjan777
Da bi snimio fajl moras imati registrovanu verziju programa.

BCI fajl je "njegova verzija" koju snima u temporalni Recovered folder i iz kojeg je nemoguce isupati "prave" podatke (osim nekim hakovanjem mozda) jer verovatno ima neki header obzirom da promena extenzije ne daje efekta. Kada zavrsis proces citanja (BCI fajl kompletiran) imas jasno oznacen sledeci logican korak u procesu: NEXT (opciono prethodno izaberes lokaciju gde zelis da izvrsis snimanje - default je pomenuti Recovered folder).

BadCopy direktno pristupa drajvu i vrsi nekoliko puta iscitavanje loseg sektora u osnovnom modu (ima i mod kada je ostecena tabela fajlova pa ih OS ne vidi, a fajlovi su inace fizicki citavi na disku) i u krajnjem slucaju sektor popunjava "vestacki" i time pokriva "rupu". U zavisnosti od ostecenja kod nekih fajlova to ne smeta mnogo (avi, mpeg...) a kod nekih je fatalno i nema pomoci ako nemate bekap. U sustini, sve zavisi koliko je drajv dobar citac. :)

Bre!!!

BadCopyPro je jedan od najboljih (po meni) prg za spasavanje podataka sa ostecenih medija. Bilo da je u pitanju flopi, cd, cd,mmc,cf, usb flash...

Naterao sam ga da radi u stand alone verziji :)

Srdjane777 ostalo ti saljem na pm :)

Dobar je... ali nije svemoguc (u mom slucaju :( )

Zavisi od "slucaja" :)

andjelkoyu je napisao(la):
Dobar je... ali nije svemoguc (u mom slucaju :( )

Zavisi od "slucaja" :)
Nije svemoguc, ali ono sto uradi, uradi.
E sa koliko NoName-ova mi je pocupao ono od cega sam digao ruke i koliko je disketa izvukao.

Sd

Meni je najvaznije bilo sto lepo radi sa SD, MMC karticama i sto je besprekorno spasio sve podatke sa MP3 USB flash diska :)

Nazad
Vrh Dno