Šta je novo?

Pitanje u vezi 3D filmova.

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Pozdrav!

Probao sam par 3D demo snimaka da vidim kako izgleda 3D na mom TV-u LG LA660s (tipa LG 3D Demo 1080p Half-SBS AC3) i ukapirao sam da na TV-u uključim 3D (3D prikaz je uključen. Stavite 3D naočare, pa podešavam ako je moj video OU onda stavim "sliku na slici", ako je SBS "sliku do slike"...).

To funkcioniše ekstra.

Međutim, imam Gravitaciju 3D, oko 30 giga, Blu-Ray. U opisu se nigde ne pominje ni da je SBS ni OU, ni nešto treće:

Video: : MPEG-4 AVC Video / 21731 kbps /1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

: MPEG-4 MVC Video-12899 kbps

Audio: : English, Czech, Hindi, Hungarian, Polish, Russian, Thai, Turkish, Ukrainian

Titlovi: : English, Български, Chinese, Korean, Arabic, Croatian, Czech, Estonian, Greek, Hebrew, Hungarian, Indonesian, Latvian, Lithuanian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Serbian, Slovenian, Thai, Turkish, Czech.

Kako treba podesiti 3D na TV-u da bih video 3D pošto sam pokušavao više načina i nisam uspeo da pustim kako treba (Ovo mi je bitno i za ostale filmove koje nameravam da gledam)?

Prikazuje mi kao 2D i na laptopu i na TV-u.

screen-shot-2014-03-04-a.png

Poslednja izmena od urednika:
Nemoj da skidas te gde ne pise SBS i OU, to su sterescopic il kako vec, i nem pojma kako se pustaju.
E sad za pasivnu tehnologiju koju koristi LG najbolji su ti HALF OU, tako da njih skidaj.

Bez problema skidaj i Half-SBS.

U tom slucaju ce mu na pasivnom 3d televizoru biti rezolucija prepolovoljena i po vertikali i po horizontali (960x540). Kod aktivnih nije bitno da li je SBS ili OU, ali je zato tu uvrnuti osecaj zbog flickera koji se ne vidi ali se oseca.

Da ne znaš koju varijantu gledaš, garantujem ti da nikada ne bi znao i uočio razliku da li je u pitanju Half-SBS ili HALF OU.

Na pasivnoj tehnologiji se primećuje razlika između OU i SBS, ali nisam siguran za half varijantu. Verovatno se ne vidi. On topic, ja bih rekao da taj film uopšte nije 3D, bar na slici tako ne izgleda.

Postoje oni stari formati 3D, ali to ne ide baš na ove televizore. Onaj crveno/plavi može na bilo koji tv, ali je slika katastrofalna, a stereovision tehnologija je samo za bioskope.

Onaj crveno/plavi može na bilo koji tv, ali je slika katastrofalna,...
To je anaglyph varijanta. Njena velika prednost, i jedina, je ta što ne traba 3D televizor da bi se gledali 3D sadržaji. Ali to za ozbiljnije i duže gledanje nije, što se samog kvaliteta 3D tiče, a da ne pričam o naporu koji takvo gledanje ostavlja na oči i mozak.

Kojim kablom si povezao laptop sa tv? Za 3D Blu-ray treba ti hdmi 1.4

Je l cita neko sta pisem. Skinuo je 3D film ali taj sterescopic 3D se bas cudno nesto pusta, poslacu uputstvo vcrs. I ja sam skinuo 3D remux, i vidi se kao 2D.

Naravno da citamo :) Noramalno je za 3D remux da kada pustis bude kao 2D, Da bi ti radio 3D na remuxu i Full 3D Blu-ray moras imati HDMI 1.4 i kompatibilnu graficku koju vidim da imas. Pusti taj remux preko plexa ili serviia i videces da ce raditi 3d kad ga ukljucis na tv

Pozdrav!

Probao sam par 3D demo snimaka da vidim kako izgleda 3D na mom TV-u LG LA660s (tipa LG 3D Demo 1080p Half-SBS AC3) i ukapirao sam da na TV-u uključim 3D (3D prikaz je uključen. Stavite 3D naočare, pa podešavam ako je moj video OU onda stavim "sliku na slici", ako je SBS "sliku do slike"...).

To funkcioniše ekstra.

Međutim, imam Gravitaciju 3D, oko 30 giga, Blu-Ray. U opisu se nigde ne pominje ni da je SBS ni OU, ni nešto treće:

Video: : MPEG-4 AVC Video / 21731 kbps /1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

: MPEG-4 MVC Video-12899 kbps

Audio: : English, Czech, Hindi, Hungarian, Polish, Russian, Thai, Turkish, Ukrainian

Titlovi: : English, Български, Chinese, Korean, Arabic, Croatian, Czech, Estonian, Greek, Hebrew, Hungarian, Indonesian, Latvian, Lithuanian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Serbian, Slovenian, Thai, Turkish, Czech.

Kako treba podesiti 3D na TV-u da bih video 3D pošto sam pokušavao više načina i nisam uspeo da pustim kako treba (Ovo mi je bitno i za ostale filmove koje nameravam da gledam)?

Prikazuje mi kao 2D i na laptopu i na TV-u.

screen-shot-2014-03-04-a.png

Kakav crni SBS, ti imaš bluray iso 3d film tj frame packed 3D film.

Pokreni ga u PowerDVD playeru i upali opciju 3D i prešaltaj na tv.

Poslednja izmena:
A razliku prilikom gledanja "osakaćenih i ne osakaćenih" nećeš primetiti NIKAD.

Ne znam još kako je kod 3D-a ali kod 2D BD iso-a i HD filmova od oko 10-15 giga ja vidim razliku i uvek gledam ili BD 25 ili BD 50 ili Remux.

Ma na stranu razlika u kvalitetu slike...Meni su bitniji titlovi koji su kako treba samo sa Blu-ray-a

Tako je laki, titlove na sbs/uo smecu nikad ne mozes pjeske nastimati da budu kao na originalnom blurayu. Jer fixna dubina titlova na sbs 3d fillmovima je udaranje cekicem u mozak. :)

A ovaj gore sto kaze da se ne primjeti razlika sbs i fullhd3d, aha ali malo sutra. Jos kad pasivni 3D popolovi rezoluciju dobijes na sbsu 1/4 slike fullhd3d bluraya, pa kad to razvuces na 50" plazmu auuu.

Poslednja izmena:
Laki, ali ne postoje svi BD filmovi sa srpskim titlovima (na zamundi, rutrackeru i na još par sajtova ima CEE izdanja, a i u tim CEE jedna četvrtina sadrži srpske titlove). To je problem!

Chux00ba, "ovaj gore" ima nick i malo osnovne kulture nije na odmet, makar se i ne slagao sa mnom.

Laki, ali ne postoje svi BD filmovi sa srpskim titlovima (na zamundi, rutrackeru i na još par sajtova ima CEE izdanja, a i u tim CEE jedna četvrtina sadrži srpske titlove). To je problem!

Nazalost tako je...ali treba iskoristiti te filmove koji imaju srpske titlove i gledati ih kako dolikuje :D

Kakav crni SBS, ti imaš bluray iso 3d film tj frame packed 3D film.

Pokreni ga u PowerDVD playeru i upali opciju 3D i prešaltaj na tv.

Nece moci ni sa PowerDVD-om pa pokrene BD 3D iso, samo TotalMedia Theatre 6, ili barem ja nisam uspeo.

Poz.

Ja gledam s njim. Mounta se iso na virtual drive i gleda kao da si ubacio fizicki bd disk.

Meni nije uspelo, moguce da je verzija PowerDVD-a bila bagovita. Extra ako moze.

Evo ja probao sada TotalMedia Theatre 6 i Gravity 3D iso, mountam je, ali nema šanse da ga taj program pokrene, kaže Invalid disk?!? Dok isti fajl PowerDVD uredno pokrene. Koja je caka?

***. ne znam, meni u PowerDVD nije davao mogucnost da pokrenem disk, samo da ga otvorim kao folder, a onda neda mogucnost da pustim 3D, samo 2D.
Narodne verzije :)

Nazad
Vrh Dno