Šta je novo?

Pitanje-Problem (8600GTS)

racak91

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz (5.4GHz)+NZXT AIO KRAKEN 240mm
Matična ploča
MSI B850 GAMING PLUS WIFI
RAM
KINGSTON DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s FURY BEAST XMP & EXPO KF560C36BBE2K2-32
GPU
SAPPHIRE PULSE AMD RADEON RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6
Storage
Samsung SSD 970 Evo Plus 250GB M2+Kingston NV3 1TB M2+Toshiba 500GB HDD+XPG S20G 500G M2
PSU
CHIEFTEC CFT-750-14CS
Kućište
RAIJINTEK PONOS ULTRA TG4
Monitor
LG UltraGear 27" IPS 27GS75Q-B 2560x1440 180Hz
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra 512GB/12GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovako stigla mi 8600GTS imam konfu iz potpisa i kada je ubodem i upalim komp malo sacekam i onda 3puta bip samo,sta je problem ?Dok sa ovom starom 8600GT radi sve ok.

Najverovatnije nije lepo legla u leziste,tako sam se i ja ******** sa mojom grafikom.

Evo probao sam...I opet isto ovu Asus kada ubodem radi sve ok a kako ubodem Gigabytovu nece nikako malo cekam i onda samo 3puta bip kao da nema ukopcanu graficku uopste...A radi graficka probana kad sam je kupio i radi dok kod mene nece da radi.U cemu je tu problem ?

Poslednja izmena:
To ti mora odgovoriti neko strucniji od mene...kod mene je to bio problem.

Odradjen i clear cmos i opet isto.Ubodem je i saceka malo i 3puta bip i nece nikako a radi komp.kao da nema graficke.Sta je tu problem ?A graficka 8600GTS ispravna testirana dok kod mene nece nikako

Probaj sa drugim jacim napajanjem ili ti je grafa crkla u transportu.

Imam Kineza od 450W probao sam i sa njim isto tako odradi 3puta bip i ne podize uopste sistem nista se ne desava...Neznam sta joj se desilo probao sam sve i nece nikako probacu jos koji put mozda proradi neznam sta moze da joj se desi stojala je upakovana nije doneta kuririma imam coveka koji je pazio na to kako je nosio i ja do kuce je doneo i kada sam je ubo ona nece ni da mrdne

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?251686-Hoce-izdrzati-napajanje

Sta bi s ovime ? Kartu znaci nisi nijednom ni uspeo da pokrenes ?

Jesi li ubo dodatno napajanje na kartu ..?

Ako jesi i ako je ta karta nova, ili barem znas da treba da je ispravna onda ti napajanje definitivno nema dovoljno djusa da je pokrene.

-edit- Aha, sada ima ThermalMaster 420W ...To napajanje je dovoljno i precrtavam ovu moju predhodnu recenicu. Za sada mi se sve cini kao da si zaboravio da ubodes dodatno napajanje ...?

Poslednja izmena:
Ne ide dodatno napajanje na njoj nema prikljucak za dodatno napajanje...A nisu mi bilu zvucnici ukljuceni on udje u windows ali nema slike ni na jedan od dva izlaza DVI uopste.Ali ne razumem kako onda 3puta bip i ide u windows ?

Cekaj znaci ipak se masina pokrene sa kartom ? Jel ima slike uopste tokom dizanja Windows-a tj. BOOT screen-a i slicno ? Kako tacno ide to beep ? Jesi li sva tri istog inteziteta ili su neki duzi/kraci ?

isto mi se to desilo sa starim kompom jednom, menjao sam napajanje a usput i vadio grafičku jer mi je smetala i kad sam krenuo da upalim komp ono nema slike a na zvučnicima čujem da uđe u win, skinuo grafičku malo produvao agp slot i grafičkoj kontakte onako prevukao sa prstima malo jače i vratio i sve radi. Šta je bilo nemam pojma al očigleno se istripovala ili kontakt.

Pa da pokrene se masina sa karticom u slotu ali nema slike.Nema uopste slike tokom dizanja windowsa.Znaci kada upalim komp malo cekam i onda ide tri puta bip kao da nema ukopcanu graficku u slot.A na zvucnike se cuje da dize sistem tj ulazi u WIN a neam slike na monitoru uopste.Sta moze da bude tu?Da nije do ploce nesto ?A sa ovom 8600GT Asus radi sve normalno.U cemu je problem?

Provereno sve i dalje isto...Isti bip mi daje i kada grafika nije ukljucena.Znaci ploca kao da ne vidi graficku a ukljucena je u slot i ispravna je pritom.Tako da nzm sta je.Probao sam dva DVI adaptera isto i ukljuciovao u jedan i drugi i isto dobijam tako da nzm sta je.Jedino ploca nesto ako ima blokadu neku ili ne valja ploca.A nova je kupljena mozda pre 4-5meseci.

Imas li mogucnost da probas graficku u nekom drugom racunaru? Da budes siguran da li je ona ispravna.
Probaj obrisi kontakte gumicom za brisanjem, meni je pomoglo jedanput kad nije hteo komp da mi prepozna ram, obrisao sam kontakte na ddr-u i posle je normalno radio.

Aj probacu i to sada cu sve probati samo da proradi ta grafika jer ovu treba da prodam a ova nece da upali komp.Pa ispravna ja gledao kada covek probao i posle mi je poslao kada sam dosao kuci i ja ubodem kod mene nece nikako kao da nema grafiku.A ako brisem kontakte,kakve to veze ima ako radi ova Asusova ??

Kontakte na samoj karti, onaj deo sto ulazi u slot. Ne znam ...probaj na jos nekoj masini to, moguce je onda da se nesto desilo karti u medjuvremenu :trust:

Probacu sve.A videcu negde jos da je probam pa ako radi u taj drugi komp onda je do mog slota nesto ili se grafici nesto desilo dok je stigla do mene.Mada neverujem da joj ista fali.

Moguce da se slucajno ostetila jedna od iglica na pcb pa zato je ploca ne vidi, uporedi tu gts sa gt i vidi da li su svi kontakti isti i ispravni na tu gts... tako sam i ja imao problem kao i markulja sa ddr-om.

Probano obrisano sa gumicom kontakti i opet isto.I na ploci obrisani i na grafickoj i opet isto,a sto se tice kontakta blejio sam sat vremena u jednu i drugu grafiku juce da vidim jel ima razlike i nema nista svi kontakti su ok nije nijedan ostecen.

Mozda bi Update biosa ploce pomogao....

Radjen i update biosa probana verzija f5 a stoji na ploci sada zadnja verzija f6a na kojoj je kao popravljeno nesto za grafiku.Tako da nzm sta je u pitanju...Danas cu probati grafiku na drugu plocu kod kolege pa ako tamo radi onda je do moje ploce nesto

Mislim da ti je definitivno graficka otisala u vecna lovista, ali ako ti stvarno proradi na drugoj ploci, onda je to slucaj za Sherlock Holmesa. Jedva cekam da vidim update teme i da se nadje resenje tj ustanovi problem (nadam se da nece biti na tvoju stetu).

A sta ti je sa starom 8600gt, nisi je menjao valjda za gts verziju pa sad osta bez obe?

Ma ne staru 8600GT ceka covek da mu dam kada ja nakupim jos malo para oko 5000-5500rsd da kupim jednu od te dve grafike a stoji kod mene u komp radi dok ja ne uzmem drugu.E sada koja je bolja da kupim 8800GT ili GT240 da uzmem ?A GTS treba da vratim coveku da vidi sta je sa njom ako proradi mozda uzmem nju ako ne onda kupujem jednu od ove dve sto sam pitao

Uzmi onu uz koju dobijas pisanu garanciju, par frejmova gore , dole ti ne znaci mnogo.

Pa 8800GT ako uzimam to mogu da nadjem samo polovno.A ovu GT240 mogu da kupim za 5200rsd i to novu imacu i garanciju,jel dobra ta GT240 ?

Nazad
Vrh Dno