Šta je novo?

Pitanje oko Telekom ADSl

Skoro sam zvao mts oko problema sa internetom, imao sam veliki ping i preko 50% packets loss. Operaterka koja se javila je prvo trazila da odradim ping ka nekoj ip adresi, uglavnom kad sam joj procitao rezultate rekla je da je nalog prosledjen tehnickoj sluzbi, oni da odrade neke testove.

Taj dan se sve sredilo, a tehnicka sluzba me zvala nekoliko dana posle, ja reko sve radi.

PS1: Takodje mi je operaterka rekla da treba da ih zovemo kada je ping veci od 100ms (sto znaci da je njima ping do 100ms normalan :facepalm: )

PS2: Ja imam neki drugi problem sa mts adsl netom vec par meseci. Skajp share screen radio je normalno godinama, a onda je poceo da pravi probleme - posle minut ili dva share pukne (call radi normalno) druga strana mi prijavi da ne vidi nista, samo crn ekran. Nisam nista menjao u podesavanjima pa pretpostavljam da je do njih... ali nisam se posebno bavio time, juce mi uveli sbb internet i sve radi super.

Suma sumarum - zovi ih svakako 🙂

Da ne načinjem temu..

Da li može na Telekom ADSL što ima wifi u sebi ne znam sad model, da se nakači još jedan wifi ruter pride zarad veće pokrivenosti?

Može naravno.

@miki-bgd, zavisi šta pinguješ, negde je normalno i više od 100ms.

@Milos1234, aj pinguj 3-4 sajta pa ostavi rez da vidimo, npr Google.com, msu.ru, Harvard.edu
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Super, jel ima negde da se skine upustvo za podešavanje ili je dovoljno da ih povežem i to je to?
Ne treba mi zaključavanje, biće otvorena mreža.

Poslednja izmena:
Manje-više ti je to ok, osim ovih povremenih skokova na 1-2k.
Testiraj kad niko ne koristi net osim tebe, vidi ima li tih skokova.

Mislim da ti neće ništa uraditi ako prijaviš, to tek fazon da je prosek 400ms pa onda da preduzmu nešto 😀

Sta mi ti preporucujes da uzmem jaci net ili da promenim isp?

Neće to promeniti jači net.
Nemam pojma, nije to ništa strašno kao što rekoh, manje-više je ok..

Nazad
Vrh Dno