Šta je novo?

Pitanje oko Ram-a :)

defcoon221

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poena
200
Pozz,

Imam 3 pitanja:

1.Kupio sam 2 x 4 GB 1600 Mhz u prodavnici i kasnije posto nisam imao para u drugoj sam uzeo jos 2 x 4 GB 1600 MHz Kingston...
I kada sam sklapao jednu konfiguraciju drugu,uzeo sam 2 rama iz mog kompa.
Posle nekog vremena sam primetio da sam ostavio 2 rama u mojem kompu,ali jedan od prvog pakovanja od 2 komada, sto sam uzeio, i jednu od drugog pakovanja koju sam kasnije uzeo.
Jel to moze neki problem da napravi?

2.U poslednje vreme kada upalaim komp i browser Mozilu i pocnem da gledam neki sadrzaj HD YouTube,pocne da secka video.
I naravno u Task Menageru mi pokazuje da mi je zauzeto 4 GB rama sto ranije nije bilo tako bilo je oko 2 i nesto GB,a procesor radi na 15 % ,nadam se da tu nije problem ram?

3.Moja ploca mi nazalost ne podrzava 1600 Mhz nego 1333 pa da li ce mi znaciti nesto ako u Biosu umesto 1333 podesim na 1600 Mhz ?

Hvala na odgovoru :)

Poslednja izmena:
...

brate, ja ne razumem sta si ti hteo da kazes.

Pozz,

Imam 3 pitanja:

1.Kupio sam 2 x 4 GB 1600 Mhz u prodavnici i kasnije posto nisam imao para u drugoj sam uzeo jos 2 x 4 GB 1600 MHz Kingston...
I kada sam sklapao jednu konfiguraciju drugu,uzeo sam 2 rama iz mog kompa.
Posle nekog vremena sam primetio da sam ostavio 2 rama u mojem kompu,ali jedan od prvog pakovanja od 2 komada, sto sam uzeio, i jednu od drugog pakovanja koju sam kasnije uzeo.
Jel to moze neki problem da napravi?

2.U poslednje vreme kada upalaim komp i browser Mozilu i pocnem da gledam neki sadrzaj HD YouTube,pocne da secka video.
I naravno u Task Menageru mi pokazuje da mi je zauzeto 4 GB rama sto ranije nije bilo tako bilo je oko 2 i nesto GB,a procesor radi na 15 % ,nadam se da tu nije problem ram?

3.Moja ploca mi nazalost ne podrzava 1600 Mhz nego 1333 pa da li ce mi znaciti nesto ako u Biosu umesto 1333 podesim na 1600 Mhz ?

Hvala na odgovoru :)
1. Raspario si dva kompleta memorije . Verujem da ti nista nece smetati ali bilo bi bolje da su u paru.
2. Nije problem ram iskljuci hardware akceleration u browseru.
3. Tebi nece :D

1. Raspario si dva kompleta memorije . Verujem da ti nista nece smetati ali bilo bi bolje da su u paru.
2. Nije problem ram iskljuci hardware akceleration u browseru.
3. Tebi nece :D

Hvala na odgovru :) , Onda cu da uzmem iz onog drugog kompa i da vratim odgovarajuci ram :)

bojsha:

Pa ja ne mogu da ti nacrtam :)

Poslednja izmena:
Bolje ti je kada su fabricki upareni moduli. Mada ni ovako nista ne smeta ali ja da sam na tvom mestu promenio bih.

Imam ja jedno pitanje taman da se nadovezem: jel bolje kupiti 2x2 GB ili jedan stap od 4 GB? Btw. u maticnoj imam 2 slota.

Bolje je 2x4 ili 2x8 ;)

Šalu na stranu :), ako ne planiraš da proširuješ kasnije memoriju, bolje je 2x2, a ako misliš da dodaješ, onda uzmi 4, pa posle dodaj još 4.

Bolje je 2x4 ili 2x8 ;)

Šalu na stranu :), ako ne planiraš da proširuješ kasnije memoriju, bolje je 2x2, a ako misliš da dodaješ, onda uzmi 4, pa posle dodaj još 4.

Tacno sam znao da ce neko da napise to, znam, bolje jeste ali ne mogu bas toliko da se ispruzim sada za 8gb. A jel 2x2 kada stavim, bude Dual channel? A ako stavim jedan od 4, nece biti Dual channel? I ima li koje prednosti dual channel od jednog stapa?

Tacno sam znao da ce neko da napise to, znam, bolje jeste ali ne mogu bas toliko da se ispruzim sada za 8gb. A jel 2x2 kada stavim, bude Dual channel? A ako stavim jedan od 4, nece biti Dual channel? I ima li koje prednosti dual channel od jednog stapa?

Bice dual channel ako ti to ploca podrzava (99% da ima). A koliko je brze, to je minimalno, mozda najvise do 5% iako mnogi tvrde " da je mnooooogoooo brze" sto naravno je veoma diskutabilno, ako cak i neuocljivo uopste, sem u nekim specijalnim sintetickim testovima.

Znaci ako sam dobro razumeo, stavio ja 2x2 ili 1x4 GB, bice Dual channel? Ako je tako, onda bolje mozda kupiti jedan stap od 4 gb pa kasnije jos 4....

boze svasta.... kako dual channel sa jednim stapom? jel se to neko z?:)

Sta je sa 2x2 GB modulima, zato ih nema u prodavnicama? Sve sto ima je jedan stap od 4 GB. U radnji na E, WW, PCpractic ih nema uopste. Hoce li ih nabavljati opet, zna li neko? Covece kao da je nestasica RAM memorija.

imam jedan problem i zamolio bih vas da mi pomognete sve sam pokusao al ne ide:
problem je sledeći memorija od 1866Mhz mi radi na 1333Mhz kad u biosu promenim na 1600 ili 1866 Mhz nece da digne sistem prijavljuje gresku konfiguracija je sledeca:
1.MATICNA PLOCA http://www.emmi.rs/matične-ploče-(mb)-mb-fm2-a85x-gigabyte-ga-f2a85xm-d3h.11.html?productId=30246
2.PROCESOR http://www.emmi.rs/procesori-(cpu)-cpu-fm2-amd-athlon™-ii-x4-quad-core-750k.11.html?productId=29644
3.RAM MEMORIJA http://www.emmi.rs/ram-memorije-mem...z-kingston-hyperx-blu.11.html?productId=26932

Poslednja izmena:
Ako se ne varam, mislim da tvoj procesor ne podrzava 1600 MHz. Neka me neko ispravi ako gresim.

Verovatno ce pomoci da podesis latence memorije, ali tu bi vec morao da te posavetuje neko ko zna kako. Ploca podrzava, tako da nema razloga da ne proradi.
@Coxxx gresis, 1866

Poslednja izmena:
Otvori posebnu temu ako se uskoro neko ne javi sa resenjem.

Nazad
Vrh Dno