Šta je novo?

Pitanje oko Google drive-a i SkyDrive-a

Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
275
Da li postoji neki slican free servis koji daje malo vise prostora,potrebno mi je 15gb?

Koliko se dobija slobodnog prostora za dropbox?

Imas sve na sajtu.

DropBox - 2gb start, a svaki put kad se neko preko tvog linka registruje dobijas 500mb gratis po korisniku (do 18gb prosirenje)
Mega - 50gb

Imas i MediaFire oni nude 50gb, testirano brzina je maksimalna koliko moze konekcija da podrzi.

A jel koristis mozda mediafire,ako da,kakva su uskustva? 50gb je i vise nego dovoljno.

Cisto da prokomentarisem moja iskustva sa Google driveom. Jednom recju ocaj!

Zadnjih mesec dana sam ga dosta koristio jer sam radio na dva racunara i prosto je neverovatno koliko je to nepouzdan i nedovrsen sistem.
Svaki cas zaboravi da sinhronizuje neki file, nekada nece nista da sinhronizuje sve dok ga ne ugasim i upalim ponovo. Ako nekada vidim da neki file nije uploadovan nema sanse da ga nateram rucno da to uradi jer takva opcija ne postoji...
Sve u svemu mnogo sam se napatio i iznervirao zadnjih mesec dana zbog g drive-a.

Ja bih samo da se pridružim "čestitkama" u vezi Google Drive-a. Već sigurno neke 3 godine koristim Dropbox free verziju i na njemu držim brdo fajlova koji mi trebaju za posao, i tako sam uvek sinhronizovan na kompu kući. Otkad se pojavio Drive poćeo sam i njega paralelno da koristim, za privatne fajlove, međutim, već par puta sam imao situacije gde je zaboravio nešto da sinhronizuje, ili nije jer se zaglupeo pa tek posle restarta samog programa odradi ono što treba. Kao što Laza reče, očaj živi !

Koliko vremenski čuva link odnosno koliko je nalog aktivan u free varijanti (da li je uslovljeno pristupanjem ili nešto slično)

I kad se bira Mediafire VS Mega

Poslednja izmena:
Ja vec nekoliko mjeseci imam neke fajlove i dalje su validni.... E sad do kad ce to biti tako ne znam. Samo sam se registrovao , skinuo app i to je to.

Na sta mislis pod biranjem izmedju mega i mf?

Cekajte malko,znaci ti fajlovi koje postavim na neki od tih servise posle nekog vremena se automatski brisu!? Jel to tako funkcionise? Apsolutno ne znam nista u vezi ovoga.

Takodje losa iskustva sa Google Drive, nazalost ukinut je Live Mesh, tj. prelazi se na Sky Drive. Live Mesh je imao 25GB free, od toga 5GB u sinhronizovanom delu. SkyDrive sada ima "samo" 7GB.

Ne znam zasto bi se brisali fajlovi ali sve preporuke za SkyDrive ... Ako ti je malo 7gb imas za smesne pare da nadogradis jos 20gb(10$ godisnje)...
Probaj isto tako i sugarsync njega sam koristio pre i mnogo lakse se dobija free space od dropboxa...

Sto se tice google drive-a s**** zivo (po meni)

Ja vec nekoliko mjeseci imam neke fajlove i dalje su validni.... E sad do kad ce to biti tako ne znam. Samo sam se registrovao , skinuo app i to je to.

Na sta mislis pod biranjem izmedju mega i mf?

I ja imam neke linkove tamo i par meseci su validni ali nisam našao podatak koliko dugo traju i da li je sa nalalogom identičan slučaj. A što se tiče drugog pitanje odnosilo se na to šta je bolja opcija oba su po 50 GB ali šta je bolje

Meni je mega za sad prazan. Cim izbace Android aplikaciju to će se promijeniti.

Tačno je da nemaju aplikacije ali m ito nikad nije bio problem jer nisam navikao da ih koristim. Browser mi je uvek opcija.
Interesujeme me šta je bolje nevezano za problem nepostojanja aplikacija na mega

Tesko da sam primijetio neku razliku izmedju upload-a i dload-a. Na mega imas zastitu pa kad generises link za dload moras kopirati sve, nekad zna da bude dosadno (imam recimo 20 linkova za jedan fajl) i tako... MF je znatno jednostavniji.

Ja bih samo da se pridružim "čestitkama" u vezi Google Drive-a. Već sigurno neke 3 godine koristim Dropbox free verziju i na njemu držim brdo fajlova koji mi trebaju za posao, i tako sam uvek sinhronizovan na kompu kući. Otkad se pojavio Drive poćeo sam i njega paralelno da koristim, za privatne fajlove, međutim, već par puta sam imao situacije gde je zaboravio nešto da sinhronizuje, ili nije jer se zaglupeo pa tek posle restarta samog programa odradi ono što treba. Kao što Laza reče, očaj živi !

Osecaj kada uvece kuci hitno radite do ponoci na fileovima na gdrive-u, pa ujutru u kancelariji otvorite folder a fileova prosto nema, pricelles :)

Uros Novakovic,bSecurity

Hvala za info

Zna li ko da li postoji uopste sansa da se LiveMesh dokumenti prebace na SkyDrive, naravno bez ponovnog uploada? Ne uspevam da nadjem nigde informaciju da li je ovo moguce i kako?

Au, ovde sam se iznervirao pa sam na jednom svom serveru gde inace drzim cs servere otvorio jedan sajt za moj roundcube mail i instalirao owncloud sa 20GB prostora. Ako nemate server, jednostavno postoji free hosting koji nudi preko 10GB prostora i cpanel 11 na kome mozerte da instalirate posle OwnCloud i ne brinete :)

Najveci problem kod takvih servisa je sto ne mozes da se oslonis da ce postojati za godinu dana, a kamoli duze. Zato se uvek treba drzati "velikih", jer je sigurnije. Problem je sto su veliki skloni svinjarijama druge vrste.

jednostavno postoji free hosting koji nudi preko 10GB prostora i cpanel 11 na kome mozerte da instalirate posle OwnCloud i ne brinete :)

Ta free rešenja su uvek problematična ali ni sky ni bil okoji drugi servis negarantuju da će čuvati korisnikove podatke i da u svakom trenutku mogu da prestanu sa uslugom što i piše u euli

Poslednja izmena:
Ona je sopsveni server najbolje i najskiuplje resenje. A kada biram free biram google drive, nikada mi se nije desilo nista lose sa njim i nemam desktop apk vec imam na tabletu a na pc samo preko sajta idem, tako da nikakvih problema nema i odlicno izgleda na tabletu :)

Ima i Box, ja sam se registrovao za vreme neke promocije i dobio 50gb free a inace se dobija 5gb. Ne znam da li je promocija i dalje u toku.

Zna li ko da li postoji uopste sansa da se LiveMesh dokumenti prebace na SkyDrive, naravno bez ponovnog uploada? Ne uspevam da nadjem nigde informaciju da li je ovo moguce i kako?

Da odgovorim na sopstveno pitanje, posto sam na MS forumu dobio potvrdu da nije moguce. Tacnije, odgovor je glasio da je moguce spojiti LiveMesh i SkyDrive, ako se ponovo upload-uju fajlovi?! Genijalno! Jos sam u pitanju i naglasio lepo da to nije opcija.

Da ne otvaram novu temu,da li je moguce u google drive da se pojedini programi zakljucaju? Ako moze molim za neko pojasnjenje kako se to radi.

Nazad
Vrh Dno