Šta je novo?

Pitanje oko brzine interneta (problem oko rutera?!)

[Miki]

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
725
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nisam znao u kom podforumu da postavim pa ajde ovde pa ako neko od moderatora zna bolje mesto neka premesti :p :).

Ovako, imam kod ikoma flat 5 paket koji je 50 Mbps. Kada je modem direktno povezan na racunar preko speedtesta izvlaci 47-49Mbps.
Kada ubacim ruter u jednacinu, modem>ruter>komp, preko speedtesta pokazuje 26-28Mbps (da ne bude da gledam samo speedtest, isto sam probao i realni download istog fajla i kada je ruter ubacen download ide dosta sporije).

Prvo sam mislio da je do rutera i da je WAN->LAN kocio(imao sam Asus W500Gp), ali sam njega zamenio za D-link Dir-657 i dalje se problem nastavio (ovaj ruter prema http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/bar/74-wan-to-lan nebi trebao da ima problem da izgura 50 Mbps).

Da li mozda postoji neko podesavanje, nesto, sto nisam upalio/izgasio da moze da uzrokuje ovaj pad brzine?!
Hvala svima unapred na odgovoru.
Poludeh ovih dana :)

Probao sve sa linka. Nista nije urodilo plodom.
Sutra cu da zamenim ovaj stari lan kabl (mada je on radio sve vreme dok je bio samo modem) dok novi koji sa dobio uz ruter povezuje ruter-modem.
Smor :)

Miki, probaj kloniranje MAC adrese od kompa.
Dobices adresu iz drugog opsega i (najverovatnije) ce biti bolji protok. Pre nekog vremena imao sam slican slucaj kod sebe. Uzeo novi ruter (sta ruter, azdaja bre RT-N56U :) ) kad ono brzina 'qq lele', brzina se vratila u nivo Flat 5 tek kada sam promenio MAC adresu na WAN portu rutera.

Btw, taj D-Link je fina sprava, eventualno i na njemu proveri (jos jednom) da nije neki QoS ili BW limiter ukljucen....

Cheers

Nazad
Vrh Dno