Šta je novo?

Pitanje o zameni graficke

Vuk_

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2007
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700 X + Antec A400i
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite B550
RAM
2X16 GB Kingston Fury
GPU
Manli GeForce RTX 3070
Storage
2TB Kingston SSD
PSU
Thermaltake Smart SE 730W
Monitor
27' LG IPS 1920X1080
Miš & tastatura
Razer Naga + Sandberg FireStorm
Laptop
Lenovo T460S
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11 T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Prvo da se unapred izvinim ukoliko sam promasio temu. U toms lucaju bih zamolio nekog od moderatora da je prebaci tamo gde treba.

Elem, meni je pre 2 nedelje crkla Sapphire 7950 karta. Imao sam srece, bila je jos svega mesec dana u garanciji. Odneo sam u Win Win, tamo su cak ispali fer i uvazili mi reklamaciju za nekih nedelju dana, spremivsi mi novu kartu u zamenu. E sad, u zamenu sam dobio R9 280, dakle, po performansama identicnu kartu kao 7950. Ono sto mene interesuje je da li oni meni u zamenu smeju da salju kartu sa istim performansama kao prethodna, ili u istom cenovnom rangu? Ovo mi je jako bitno jel' sam ja 7950 svojevremeno platio 33.000 dinara, a nov R9 280 je sad oko 26K dindzi. Iskreno, ocekivao sam 280X, jer je to karta u tom cenovnom rangu. Imam li pravo da se zalim?

To je specificna situacija kod tebe, posto je R9 280 u stvari preimenovana 7950 (a i na visim taktovima). R9 280X je 7970.

Poslednja izmena:
ne kosta nista da se zalis,osnova ima.

niace tema o zastiti potrosaca je bila idealna za ovu diskusiju.

Jel bi imao osnova da se zali da je dobio identicnu Sapphire 7950? (koja bi sada, lupam, kostala 20ak hiljada da je u prodaji)

Mozda da je trazio pare nazad...? I onda lepo uzme za 33 hiljade sta mu odgovara.

Poslednja izmena:
pa da,lepo nazoves na tel',kazes tek sam sad skontao koja je ova grafa,ne odgovara mi,kad i ako krenu da vrdaju pripretis trzisnom,sve lepo i kulturno.

Odem do nih, dobijem sledeci odgovor: "Druze u reklamaciji si trazio zamenu. 280 je rebrand 7950, tako da si dobio prakticno identicnu kartu, s tim sto 280 ima vise clockove + ovaj Powercolor sto smo ti dali je jos dodatno fabricki OC-ovan. Znaci dobio si brzu, novu kartu." Ja im pomenem razliku u ceni, na sta su mi rekli da nemam prava da koristim proizvod 2 godine, i posle toga trazim zamenu za jaci, jer se cene menjaju sa godinama. Ovako si dobio graficku u toj klasi. Jos su dodali: "Da smo hteli da te za****mo dali bi smo ti ovaj 270X, koji je slabiji od 7950, a ima identicnu cenu kao i tvoj bivsi Sapphire."

Trebao si da trazis povracaj novca. Pa da lepo sam izaberes kartu. Nego je si dobio novu garanciju ili ne? Po zakonu trebala bi i nova garancija.

Trebao si da tražiš pare odmah ako ti to više odgovara, sada ćeš morati da se natežeš.

Oni su ti svakako dali skroz adekvatnu zamenu.

Ne, rekli su da dobijam ovih preostalih mesec dana garanciju i toje to. baksuzi. -_- Koje su mi opcije?

Opcije su one koje i godinama u srbiji. Popusis, ispusis i precutis. Treba se preseliti u drugu normalnu drzavu to ti je isto opcija...
Mislim, zakon kaze jedno, oni rade drugo i niko nikome nista ne moze, osim ti sto mozes da puknes i da ubijes nekoga da li od batina ili direkt- opet im niko nista nece moci, vec ces ti nahebati.

Zali se, budi uporan i nepopustaj, jedino ti to mogu reci. Kartu si ionako dobio, sada u najgorem slucaju ti moze ista ostati. A garancija? I to pripreti zakonom kako valja, pokazi im zube svakako.

Ne treba popustati, po zakonu moras da dobijes novu garanciju koja krece od dana kada preuzmes zamenu, tj. novu kartu. Nazalost, pitanje je koliko se kod nas postuju zakoni, to je vec drugo pitanje...

zovi,smaraj,preti trzisnom,na kraju ih i stvarno prijavi.

Kod mene skroz suprotna situacija, za reklamiranu r7 260x dobio r9 270x..
Isto mi ponudili novac koliko je kostala 260x, ja pitah sta bi bila zamena
oni ponudise ovu. Radnja na E***, kupljena online, tada vredela 150e koliko i ova 270x sada.

Ima li negde taj zakon o garanciji i o zameni za istu cenu, kao i o povracaju novca online? Hocu da im odstampam pa da idem da im natrljam na nos.

Nazad
Vrh Dno