Šta je novo?

Pitanje o kds-u

• Začetnik teme Začetnik teme Cutter
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cutter

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2004
Poena
620
Da li neko zna kada ce kds da uvede kablovski internet u ostale delove grada(Vidikovac)?Za sada,kolko ja znam samo je Tosin bunar podrzan.

iz kds-a kazu da do nove godine nece prosirivati mrezu kablovskog neta

Cutter je napisao(la):
Da li neko zna kada ce kds da uvede kablovski internet u ostale delove grada(Vidikovac)?Za sada,kolko ja znam samo je Tosin bunar podrzan.
Komsija(i ja sam sa Vidikovca)... pa budi srecan ako uopste imas TV/Radio signal posto ga ja jos uvek nemam! A kablovski internet... hahahaha-po svoj prilici NEVER!

Pozovem ja telefonom “savet za borbu protiv korupcije” i zamolim gospodina koji mi se javio da saslusa moj “slucaj” (ja vs PTT KDS) i da mi potom kaze da li isti moze biti predmet interesovanja saveta. Kada sam mu objasnio o cemu se radi covek mi je rekao (parafraziracu): “To je KRIMINAL, mi nemamo ingerencije nad time… treba da se obratite policiji i nadleznom sudu… to podleze zakonu o obligacionom pravu…” – to je to! Izgleda da je ovo jedina prava rec koja do kraja objasnjava ovu, davno nastalu situaciju – KRIMINAL. A u PTT-u sta mi kazu? “Da li ste dobili dinamiku (izvođenja) radova?” – pitam ja. “Ne, dinamika je trebala da stigne danas ali nije, očekujemo da će stići do kraja nedelje...” – veli operater sa druge strane žice. Hmmm, zašto mi se čini da će dinamiku radova za mesec oktobar dobiti sredinom ili krajem oktobra...? Onda će verovatno uslediti pauza do leta sledeće godine jer “optički kabl ne može da se polaže na temperaturi nižoj od 5°C” – na ovakav scenario su me već navikli prošle zime...
Samo još nešto da dodam oko ovog “polaganja kablova na +5°C”: to je potpuno opravdan razlog... ali me onda čudi zašto se majstori pojave kod nekog bloka zgrada, iskopaju kanale, polože kablove u te kanale –sve to završavaju najkasnije za nekoliko dana- i ostave krajeve kablova na površini zemlje. Onda neobjašnjivo nestanu sa radnog mesta i ne pojavljuju se po nedelju-dve dana, zatim se ponovo pojave pa “uvedu” kabl u zgradu i onda ponovo usledi “kratka pauza” od par dana, nedelja i na kraju konacno, posle svih tih pauza puste signal!? Možda i mogu da prdepostavim zašto je tako, s obzirom da odgovore na mailove ne dobijam. Verovatno zato što preduzeće “kablprojekt” na teren šalje “mnoooogo” radnika – 10-ak. Toliko sam ih izbrojao + što sam snimio jedino dva kamiona “kablprojekta”, svaki od njih ima sedišta u dva reda – klupu pozadi i mesto vozača i suvozača napred... pa vi sad sračunajte koliko tu ljudi može da stane!

e pa ljudi KDS su lazovcine najvece, znam im direktora.btw najveci problem je da se dogovore izmedju sebe (kablovske kuce) po kojoj ceni ce da deru narod, ali sa druge strane npr u Visnjickoj Banji je firma SBB i mesec dana FLAT RATE paketa je 1500 din. znaci sve se moze kad se hoce!

Nazad
Vrh Dno