Šta je novo?

pitanje iz wirelessa

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
Gledao sam malo po forumu ali i dalje mi nije jasno kako da resim svoj problem.
Stvar je sledeca,ja sam u US i imam laptop sa wireless karticom.
Ovde svi imaju kablovski internet ali ne kace se direktno vec kupe ljudi AP ili Hub ,ne znam kako da ga zovem, instaliraju ga u stanu pa se bezicno vezuju za pomenuti AP koji je dalje kablovski povezan sa provajderom.
E sad i ja mogu da hvatam signal od tog AP-a i u uglavnom su mreze nezasticene pa mogu da se i konektujem ali cim udjem u kucu nemam vise signal.
Sta ja sad da radim da poboljsam signal, da kupim jacu wireless karticu? Da kupim AP i stavim mu antenu ispred kuce pa da se na njega povezem a on ce da hvata signal komsijinog AP-a?
Ako kupim wireless karticu sa antenom koju mogu da stavim napolje i razvucem kabl do wlan kartice mora da postoji nesto kao antena napolju a povezivanje sa njom bez kabla tj bezicno??

A mozda bi mogao da uplatis internet ko covek?

mozda ali sa njim moram da placam i kablovsku u paketu sto mi dodje jedno min 50$ mesecno , a stan u kome zivim ostajem jos par meseci

Pa onda odes kod komsije i dogovoris se sa njim da delite internet..
Ako ti ta solucija nece proci, kupi na www.hyperlink.com grid 24 antenu, i 10 metara kabla i mmcx pigtail.
Uz to uzmi orinoco pcmcia karticu. Usmeri ka komsijinoj kuci, mozes i iz svoje sobe, i to ce raditi sigurno...

posto u tom stanu ostajes jos kratko cenim da ti nikakvo ulaganje ne pomaze, bar ne veliko ulaganje....
mislim da je najbolje da se dogovoris sa covekom da malo pomeri svoj wireless router ili sta vec ima🙂
i kod mene je ista situacija samo sam ja stavio sifru za ulazak😉

Napravi brate mili kantenu od kantice za neskafu, kupi kabl i zakamufliraj je na krovu, ako baš hoćeš da se igraš s tim. Troškovi su oko 5$.

nIce Cream je napisao(la):
Pa onda odes kod komsije i dogovoris se sa njim da delite internet..
Ako ti ta solucija nece proci, kupi na www.hyperlink.com grid 24 antenu, i 10 metara kabla i mmcx pigtail.
Uz to uzmi orinoco pcmcia karticu. Usmeri ka komsijinoj kuci, mozes i iz svoje sobe, i to ce raditi sigurno...

meni link ne radi, ja sam definitivno za varijantu da kupim jacu karticu i dodatnu opremu

Ne bi da smaram vise, samo jos ovo da vidim pa da vise kupim sta mi treba.
Elem shvatio sam da meni treba kartica sa prikljuckom za antenu koju moram da stavim napolje, a snaga kartice mi ne igra nikakvu ulogu. Da ne bi sada kupovao antenu, karticu i kabl da li bi sledeca kombinacija moze da radi.
Da kupim ja USB wirelees karticu, jedno 10m usb kabla i stavim tako karticu ispred kuce. Mogu da ih nadjem od 20$ pa navise,pa hoce li ovo da radi?
Da napomenem jos jednom postojeca kartica mi je pcmcia i imam dobar prijem ispred kuce ali cim udjem u kucu nemam nikakav signal.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno