Šta je novo?

Pitanjce

racak91

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz (5.4GHz)+be quiet! PURE ROCK PRO 3 Black BK042 250W TDP
Matična ploča
MSI B850 GAMING PLUS WIFI
RAM
KINGSTON DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s FURY BEAST XMP & EXPO KF560C36BBE2K2-32
GPU
SAPPHIRE PULSE AMD RADEON RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6
Storage
Samsung SSD 970 Evo Plus 250GB M2+Kingston NV3 1TB M2+Toshiba 500GB HDD
PSU
CHIEFTEC CFT-750-14CS
Kućište
RAIJINTEK PONOS ULTRA TG4
Monitor
LG UltraGear 27" IPS 27GS75Q-B 2560x1440 180Hz
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra 512GB/12GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Danas sam dobio ruter od Telekoma za ADSL ali kad ga prikljucim on samo treperi ona lampica gde pise ADSL,i probam da se konektujem on napise da another computer did not respond?????? STA MOZE DA BUDE,HVALA UNAPRED NA ODGOVORIMA:smash:

RUTER je Huawei EcoLife HG520s

I dalje ne mogu da se konektujem na NET pomagajte ljudi ako neko nesto zna sve povezano po uputsvu ali nece da se konektuje na net nikako!!!! HVALA UNAPRED NA ODGOVORIMA

Poslednja izmena:
Moras biti malo detaljniji.
Spojio si adsl spliter na glavni dovod telefona i tako razdvojio telefone po kuci od adsl-a,koji si doveo do modema?
Ako si tako spojio,bez obzira da li je prikljucen kompjuter,morala bi da [posle max pola minuta] da stalno sija led dioda na modemu "adsl".
Ako ona ne sija vec samo trepce ,po ukljucenju i posle se ugasi,nemas adsl slink od centrale ili nisi dobro spojio dovod od telefonske linije.
Prelistaj malo forum,jer je to vec dosta puta objasnjeno.
Za povezivanje sa kompjuterom koristi prvi ili cetvrti port na modemu [mislim da je plave boje].
pozz

Sve je povezano kako treba kabel od linije ide u spliter iz splitera kabe ide u Ruter i samo trepce lampica za ADSL nikako da stane da samo gore nego samo trepce!!!!
Sta da probam jos?????

Zovi Telekom i pitaj ih da li je pusten signal sa centrale, tj. da li su te prikljucili .

vodi racuna da lan kabel ide iz rutera na LAN1 ili LAN4!!!

^ Nema veze da li je prikljucen lan kabl ili nije morao bi da ima signal i da lapcica svetli neprekidnoa ne da trepce. Bar je tako kod mene.
Mozda ti problem pravi spliter. Probaj da prikljucis direktno u ruter bez splitera. A mozda ti jos nisu pustili signal iz telekoma sto me uopste ne bi cudilo.

Poslednja izmena:
Zvao sam Telekom rekli su mi da imam neke smetnje na centrali kad bude otklonjene smetnje moci cu da surfujem preko ADSL-a!!!!!!A probao sam i direktno bez splitera i opet samo treperi lampica!!!! Tako da sada moram da cekam da centrala resi problem!:smash:

Poslednja izmena:
Zovi ih i dosadjuj non-stop da to njihovo "kad budu otklonjene smetnje" ne potraje ko zna koliko
vremena. Zbog tebe, iskreno se nadam, da nece ali znajuci telekom.....Znaci oni ti sada naplacuju ono sto jos uvek ne koristis.

druze najbolje je da odes na njihov salter i poguras stvar od zvanja i slanja mail-a uglavno nebude nista!srecno

Zvali su me iz Telekoma i rekli mi da znaju za moj problem i kazu da mi jos nisu pustili link nego kao danas ili sutra ce da mi puste link pa ce prestati da treperi lampica ADSL i moci cu na NET da surfujem.Tako bar oni kazu e sada videcu do sutra hoce pustiti link!!!! :smash:

Poslednja izmena:
Ewo danas je dan prosao i nikako da me ukljuce,zwao sam ih oko 13h i onaj mi kaze da imaju kvar na kablovima od mene do centrale i sada ne znam ko me laze juce me zvase i rece da me nisu jos ukljucili a danas vec druga prica!!!! MORAM DA CEKAM:smash:

Ewo ljudi danas mi je stigao net!!! Posle nedelju dana!!!:smash:

Vrh Dno