Šta je novo?

Pitanjce oko Radeona

shilja

Čuven
Učlanjen(a)
27.09.2002
Poena
619
Posto nameravam da nabavim nekog Radu za moju jadnu (BX6.2) plocu
zeleo bi par saveta:
Koji od njih radi na AGP 2X portu, ako bi trebalo da neki pravi probleme.
Sta ustvari nema Radeon 7000, ili bolje reci za sta je uskracen, posto mi
je on, bar mislim, najisplativija varijanta. :(

radeon 7000 nema hardverski T&L(sto rezultuje slabijim performansama u igrama) ,a i kod mnogih modela na nasem trzistu RAMDAC radi na nizim frekvencijama (~275 mhz-sto rezultuje slabijim kvalitetom slike)

Zvanicno, svi modeli zakljucno sa Radeon 8500 rade i na 3.3V. Nezvanicno je bilo tredova i na tu temu, ali ne znam za generalni zakljucak. Prosaraj malo po arhivi.

valek je napisao(la):
Zvanicno, svi modeli zakljucno sa Radeon 8500 rade i na 3.3V. Nezvanicno je bilo tredova i na tu temu, ali ne znam za generalni zakljucak. Prosaraj malo po arhivi.

Da nije malo mnogo za 0.15(ili koji vec) CMOS 3.3V.

Nedavno sam testirao jednog radeona 7000 32MB DDR, i mogu ti reci da je razocarajuce. Kvalitet slike nije nikakav, a u 3D-u je negde u kategoriji TNT2 chipova, cak sto sam imao elsin tnt2 pro, bila je dosta brza. Bolja varijanta je uzeti 7200 ili 7500 LE.

Ako razmisljas o tom cenovnom rangu, najbolje ti je da nadjes neki polovan radeon 7200 ili jos dosta bolje 7500 koji je do izlaska 9000 bio najbolja low kost kupovina.

I jos nesto, onog radeona sto sam testirao imao je 250MHz RAMDAC!:(
Cini mi se da je bio Power Magic-ov, mada na kartici nije pisalo nista.

Hmm, malo cudno. Negde sam naisao da su 7000 ustvari stari LE i da
samo treba da im se otkljuca nesto pa da bude skoro kao mx400.
Mada sada mislim da su i jedno i drugo samo ovisi o ideji onih sto ih prave. Inace mislio sam njih i zbog toga sto sam naisao da oni spadaju u AGP x2 x4. A ono sto znam o SDR da je on skoro nesto kao 7500 sa starom tehnologijom izrade i jednu dve funkcije manje (koje zivot znace) i naravno SDR.

valek je napisao(la):

Netacno, Hercules 8500 ne radi na 3.3v!!!

Nazad
Vrh Dno