Šta je novo?

Pitanjca u vezi Opere i Firefox-a

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
2x8GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
ASRock PG32QF2B 32"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Mobilni telefon
Poco F5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Danas sam sa Opere 7.5 prešao na verziju 8, ali ne uspevam da importujem poslednji session koji sam sačuvao pre nego što sam deinstalirao staru Operu. Zna li ko kako bih ovo mogao da rešim? Stara Opera je pri startu nudila mogućnost otvaranja prazne strane, stranica koje su bile aktivne pri gašenju ili snimljenog session-a, ali toga sada više nema.
Takođe, instalirao sam i Firefox po prvi put, ali ne znam da li je moguće naterati ovaj browser da pri startu otvori stranice koje su bile aktivne pri gašenju. Nisam takvu mogućnost uspeo da nađem u opcijama

Shto se tiche FFox-a, dodaj tabbrowser extension. To je must -- izmedju ostalog ce reshiti tvoj zahtev.

.

Poslednja izmena:
Sto se tice Opere i session-a, ima opcija da ti pokaze startup dialog: Tools -> Preferences -> Startup -> Show Startup dialog

Instalirao sam tabbrowser ekstenziju, ali ipak ne mogu da nađem kako da omogućim da se pri otvaranju FF-a startuju stare stranice, što mi je jako bitno.

BlackNeo, nema te opcije u Operi 8.

morbius je napisao(la):
BlackNeo, nema te opcije u Operi 8.
kako nema, pogledaj malo bolje pod General

Tools -> Preferences -> General -> Startup -> Show Startup dialog

U pravu si, nisam bio primetio.
:type: :wave:

Tabbrowser Extensions je way too komplikovana ekstenzija, instaliraj extenziju Session Saver koja je jednostavna i ne zahteva nikakvo konfigurisanje. 🙂

morbius je napisao(la):
Instalirao sam tabbrowser ekstenziju, ali ipak ne mogu da nađem kako da omogućim da se pri otvaranju FF-a startuju stare stranice, što mi je jako bitno.
Tab/Tabbrowser Extension Preferences/startup

Nema toga. Možda mi Tabbrowser ekstenzija ne radi kako treba ili ne radi sa verzijom 1.0.4. (mada nije prijavljena greška pri instalaciji).

Koji deo nedostaje od Tab/Tabbrowser Extension Preferences/startup ?

morbius je napisao(la):
Nema toga. Možda mi Tabbrowser ekstenzija ne radi kako treba ili ne radi sa verzijom 1.0.4. (mada nije prijavljena greška pri instalaciji).
Jesi li ti siguran da si instalirao pravu ekstenziju? Ova o kojoj pricamo radi bez greske na 1.0.4.

Prilozi

• tbe.webp
    tbe.webp
    20 KB · Pregleda: 72
Septimus je napisao(la):
Koji deo nedostaje od Tab/Tabbrowser Extension Preferences/startup ?
Ceo. Nama ni opcije Tab.
Sad sam skinuo Session Saver, videćemo kako radi. Ne znam, hladim se od FF-a. Moraš da mu instaliraš 100 stvari da bi na kraju dobio Operu.

Gledash gore, u osnovnom prozoru (File, Edit...)

Ako ne, onda Tools -> extension -> Tabbrowser properties...

Tabbrowser Extension mi definitivno ne radi i tu nema leka. Session Saver radi kako treba, ali već više nemam želju da se akam sa FF-om.
Sve sitnice koje su mi smetale u Operi 7.5 su ispravljene u verziji 8.
Prvo, poboljšana je stabilnost. Browser mi samo povremeno pukne i to do sada svaki put samo kada kačim vesti na Bench-Market, a veza je loša. Ali i kada pukne više mi ne smeta, pošto neće izgubiti nijedan URL, dok su ranije sve neposećene stranice u novim tabovima bile izgubljene. Recimo odem na neki sajt kada sam offline, otvorim 10 tabova sa linkovima za interesantne vesti, browser pukne, ja sve moram iznova. Tako sam znao da izgubim i preko sat vremena posla.
Nema više ni onih dosadnih poruka koje iskaču pri startovanju. Java podrška je u prošloj verziji bila slaba, ne znam, nisam video kako je u novoj. Čini mi se da je otvaranje stranica i baratanje sa kešom još brže.
Jedino što mi smeta je nedostak ad-blockera. Postoji li neki pouzdan ad-blocker za Operu 8?

Procackaj u Operinim podesavanjima (vec je napisano u kojim)

Ipak ti probaj Firefox ponovo i dodaj adblock ekstenziju, za vise detalja oko Firefoxa pogledaj ovaj thread. Naci ces korisne ekstenzije i setovanja.

Mislim da ću se ipak držati Opere. FF je i dalje tu, zezaću se malo sa njim kada budem imao više vremena.
BTW, Ad Muncher radi odlično.

Nazad
Vrh Dno