Šta je novo?

Pitanja

djuka007

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
619
Sticajem okolnosti (da sad ne ulazim u detalje), javilo se razmišljanje da predjem na GNU/Linux.
Kada odgovorni korisnik računara želi da predje na drugi operativni sistem, na njemu je da se informiše o svim aspektima koji potencijalno mogu biti od značaja.
U cilj toga, a sa nadom da će se naći neko stručan da odgovori na moja pitanja, pitam se:

Da li izbor opertivnog sistema povećava "overclock" potencijale mašine?
-Uzimajući u obzir da je GNU/Linux mnogo stabilniji od Windowsa, da li je moguće izvući iz mašine više sirove snage?

Kako stoji situacija kada su grafičke kartice u pitanju?
-Za Windows postoji konstantan update drajvera, bilo od Ati-a bilo nVidia-e. Kakva je situacija za GNU/Linux?

Postoje li za GNU/Linux programi tipa SiSoftware Sandra, 3DMark i sl. kako bi se zaista mogle proveriti razlike u brzini i gde naći referentne rezultate za poredjenje.

Verujem da će se naći neko ko će uslišiti moju znatiželju.

Poz

*izbor operativnog sistema ne povećava "overclock" potencijale mašine.
*s' vremena na vreme izadje update, ponekad 2 x mesecno, a nekada ga nema 2 meseca.
*ima malo takvih programa.

nisam koristio linux odavno, ali koliko se secam prava mora je bila instalirati modem (bar ovaj moj winm) valjda sada postoje drajveri, i da nvidia je imala mnogo bolju podrsku za linux. OpenGL igre kao quake i doom bi trebale da rade.

Nazad
Vrh Dno