Šta je novo?

pitanja

dachony

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2006
Poena
301
posto hocu da kupim neki laptop,zanima me par stvari...
1. posto ni u jednom opisu nekoliko laptopova nisam video da se navode COMport ili paralelni port,zanima me da li se to podrazumeva

2. sta mislite o MSI laptopovima,posto vidim da nude najvise za najmanje para
3. gde mogu da nadljem opise ati mobility radeon grafickih kartica?zanima me da li one mogu da guraju malo zahtevnije igre kao npr. fifa 2006 ili CS...

4.Sta oni malo upuceniji misle o masini MSI M655 http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=HW06-000797
:,,:

Ne znam gde si ti to gledao ali u svakom opisu jasno pise sta sve ima,jedino ako si gledao samo opise u cenovnicima,tu ni ne mozes da vidis dal ima serijski port,koliko USB-a... vec bolje gledaj malo detaljnije opise,najbolje sa sajta proizvodjaca!
MSI izgleda pravi OK laptopove tako da nisu losi za ulozene pare,vidi isto i Asus,ali Fujitsu Siemens nije bas hvaljen,kao ni Gericom!
Ne treba ti neki detaljan opis,to si isti cipovi ali malo downclock-ovani kako bi se smanjilo zagrevanje jer moraju da imaju pasivno hladjenje,ali svi noviji Mobility-evi iz 1xxx serije ce fino/dobro/odlicno (zavisno od modela) terati novije igre!Ali nemoj da si gadljiv i na malo starije graficke,i neki X700 ce ti solidno zavrsiti posao ako ti je lova problem,mada novija grafika znaci vise za ubuduce,ako ne mislis da ga menjas duze vreme!
Pozdrav ,)

I ja sam gledoa taj msi m655 i svidja mi se,dvoumim se izmedju njega i acer-a 5102wlmi ,mada mi se msi vise svidja,nekako mi je ovaj acer zapao za oko..

Odgovori na pitanja koje si postavio su ti:

1. Ne podrazumeva se nista,sve lepo treba da ti pise.

2. Nemam pojma kakvi su ;-) ,mada cu verovatno uzeti msi m655 za koju nedelju.

3. Ta grafika u m655 ti je malo jaca od obicno 9600pro , i moze lepo da tera novije igre,doom3 mislim da bi na m655 trebao na max da radi ok ;)
Ovde mozes da pogledas graficke na laptopovima http://kettya.com/notebook2/gpu_ranking.htm

4. Kao sto rekoh iznad, mislim sve OK, sem mislim da procesor nije dual core,a sad kolko to znaci.. Sumnjam da znaci mnogo. Nisam nasao nigde benchmark doticnog laptopa.

Sad pogledah ovaj M655 MT-34,ovo je odlicna masina za nesto ispod 1000 eura (998 eura sa PDV-om u Pakomu jer negde kod nas videh da se prodaje za 990 eura + PDV,sto je prevelika razlika) i ozbiljno sam poceo da razmisljam da prodam ovaj Compaq i predjem na to zmajce,sjajna je konfiguracija,samo da mu nije neki budjav ekran i baterija nek traje 2-2 i po sata i meni je dosta a Turion masina sigurno moze BAR toliko da izdrzi a pritom je laptop tanak kao Centrino masine!
Pozdrav ,)

Vrh Dno