Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Zabranjen mi je pristup oglasima, od sinoć kada sam oglasio svoj komp. Ne znam šta sam prekršio...
Ja sam to krstio "ban"

Prekrsio si sto si spamovao porukama da bi ispunio kvotu od 250 poruka da bi mogao da postavljas oglase.

E pa nisam!
Lepo sam pitao za izuzetak, jer sam član foruma 18 godina, mislim.

I nisam dobio odgovor.

I samo sam se aktivirao i za nedelju dana ispunio tih 20ak postova što mi je nedostajalo za taj uslov.

Ne bih se složio sa tim spamovao.

Hvatate se za nešto na šta sam i sam stavio smajli.

Pogledajte zadnjih 20 postova i recite šta je spam.

Molim, najljubaznije, za svoje stečeno pravo, da mi bude vraćeno.

Znači, član si foruma 18 godina i imaš 250 postova?
Baš su bezobrazni moderatori što ti ne daju pristup oglasima kao tvoje stečeno pravo posle takvog doprinosa forumu.

Godina pristupa forumu bi trebalo da ukaže na nekog ko ima na umu da post za postom u istoj temi takođe nije u redu. Jeste da ovde bivstvujem dosta kasnije, ali u to vreme sam bio aktivan i moderisao druge pokojne forume, tako da, mislim da svako ko je bio na dial-up i uvodio širokopojasni internet, zna barem ono osnovno.

Molim, najljubaznije, za svoje stečeno pravo, da mi bude vraćeno
To nije pravo, to je privilegija, lepo pise u Pravilima.
4 godine nisi nista napisao i odjednom super angazovan.
Naravno da se pale crvene lampice.
Komentarisao sam kolegama da ces garant "opaliti" oglas cim ispunis kvotu od 250.
I bi tako...
Pise u Pravilima, u Modus Operandi i ovde se pisalo da se to ne tolerise.

Momci, stvarno malo drugačije gledamo na stvari...

To nije pravo, to je privilegija, lepo pise u Pravilima.
4 godine nisi nista napisao i odjednom super angazovan.
Naravno da se pale crvene lampice.
Komentarisao sam kolegama da ces garant "opaliti" oglas cim ispunis kvotu od 250.
I bi tako...
Pise u Pravilima, u Modus Operandi i ovde se pisalo da se to ne tolerise.
Jasno. Pozivate se na ovaj deo:
"Spamovacu forum da bih ispunio uslov za Oglase = mozes, ali spam se lako primeti i Oglasi lako ukidaju"

Mislim da mi je zbog ovoga zabranjen pristup oglasima.

Ako je tako, opet molim da mi napišete koji je to moj post u poslednjih 10 dan bio spam.

Da objasnim malo situaciju....
Rekoh, član sam sam 18 godina. Nikada lupetao, veoma visoko mišljenje o forumu, neaktivan sa postovvima poslednjih par godina - tačno.
Broj postova 223, mislim, pre 10ak dana.
Onda...Želim da oglasima svoj komp.
Prvo i jedino mesto mesto za to Bench, logično.

Vidim da ne može da se postavi oglas, vidim pravilo 250 postova. Rekao bih da to ranije nije bilo tako, čak mislim da sam nekada i stavljao oglase, lične, naravno, al ne bitno, nisam siguran.

E sad, napišem kolegi koji je pisao pravila foruma PM, zamolim za izuzetak, nema odgovora...
U PM se i našalim ... Da ispunim 250 postova, dakle još tih 20ak...stavim amajlija...
OK, vidim sad da ste napisali da nećete na takve poruke da odgovara te, smatraju klinci, razumem...
I, aktiviran se. 20ak postova za nedelju dana. I imajući u vidu reputaciju Benča, ne spamujem, nego pišem postove.
Istina, sa ciljem da napravim 20 postova,

Ali pogledajte i napišite šta je tačno spam. Ako se pozivate na spam.

Ako se ne pozivate na spam, već na lični doživljaj, to ne piše u pravilima. I iz tog razloga mislim da niste u pravu.

Dakle, nije zabranjeno dopuniti 20ak postova, za nedelju dana, steći privilegiju i ohladiti oglas. Po meni.

Bože dragi, nisam ovoliko kucao na telefonu ne pamtim, al stvarno mi je žao što je ovako ispalo.

Ti izgleda ne razumeš šta znači kad mi napišemo "spam". Niko ne kaže da si ti spamovao glupostima po forumu da bi stekao pravo. Čak i ako su tih 20 postova u potpunosti legit, ti i dalje kršiš pravila. Član si od 2007 i odlučio si da se aktiviraš na forumu baš sada kada imaš nešto da prodaš.

U najširem smislu da. Ti su sasvim u pravu.
A da li je to zabranjeno ili vi mislite da nije fer?

U najširem smislu da. Ti su sasvim u pravu.
A da li je to zabranjeno ili vi mislite da nije fer?
Zabranjeno je i nije fer sa tvoje strane. Sve što si napisao je viđeno mnogo puta pre. Zabranimo pristup oglasima, onda ide javna rasprava sa moderatorima, a kad rasprava ne urodi plodom, onda se traži brisanje naloga što samo potvrđuje da je zabrana bila ispravna odluka.

Ma ne, ja ću ostati na forumu sigurno, kao što sam uvek i bio, dobronameran, ako mogu da pomognem mogu, ako nešto ne znam pitam...
Ovo je jedan od najboljih foruma i stvarno nemam nameru da ljutito odlazim.
Jedna nesuglasica OK, preživećemo...

Svako dobro

Nisam našao temu sa predlozima oko foruma, pa možda najbolje ovde. Imam jedan predlog, često promašim obaveštenje o kraju nepročitanih poruka naročito kad je na početku ili kraju stranice - kao na prvoj slici, pa je druga slika predlog promene css-a kako bi to bilo vidljivije:
1746347389431.png
1746347397167.png

Ja sam dobio discourage zbog trolovanjai obrisan mi je post, dok inicijalni post gde u temi "Traži se štapni usisivač" inicijalni post gde lik piše da 200 kvadrata usisava akumulatorskim usisivačem (!) od 4k nije trolovanje!? I to baš "slučajno" nakon pisanja više članova o Dyson štapnim otkriva se ta fantastična mogućnost?
Apsolutno me nije briga za discourage, warn ili ban i slobodno možete i da povećate kaznu zbog onog mog sledećeg odgovora, nemam ništa protiv, ali malo objektivnosti ne bi bilo na odmet i ukoliko je moj post trolovanje onda je i onaj na koji sam odgovorio isto trolovanje.

Dobio si automasko obeshrabrivanje jer si već imao poene zbog sličnog posta u drugoj temi.

To da li je neko zadovoljan onim što je kupio ili čistoćom stana, ne možemo da proverimo, jedino da nas pozove na prezentaciju. Taj post jeste po pravilima, jer se već pisalo o sličnim modelima. Ima štap, ima četku, ima bateriju, znači da je štapni usisivač
I drugi član je dobio istu kaznu zbog narednog posta

Taj konkretni uređaj (Aku usisivač Womax S20)koji je on pominjao nema štap i to je bar po onom što je on napisao uređaj sa slike i ako usisavanje 200 kvadrata sa ovim usisivačem nije trolovanje onda ne znam šta jeste.

Ako ti nađeš da je konkretno Womax Aku usisivač S20 (ali baš taj model koji je pomenuo) koji je on pomenuo nešto drugo a ne ovo sa slike ja se najdublje izvinjavam prvo tebi a onda i svima ostalim.

Prilozi

• Screenshot_20250507_133819_com_sec_android_app_sbrowser_SBrowserMainActivity.jpg
    Screenshot_20250507_133819_com_sec_android_app_sbrowser_SBrowserMainActivity.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 79
Upravo taj, to je jedini Womax S20 Aku usisivač koji sam ja našao i koji još odgovara napisanoj ceni od 4k dinara i zato sam i odgovorio u istom stilu navevši da je promašio temu plus da se na isti način i pod umesto džogerom može čistiti četkicom kao što se 200 kvadrata usisava time (sad karikiram moj post ali poenta je ista).

Možda je mislio na neki drugi model baš štapnog usisivača ali onda ne bi napisao Aku usisivač pa još S20 - ne znam, ne čitam ljudima misli, ja komentarišem na osnovu napisanog i po meni je, složili se vi ili ne, njegov komentar prvi bio trolovanje.

Skinucu obojici poene, postovi ce ostati obrisani.
Zar nije lepse i lakse umesto sarkasticnog napada da ga lepo pitas sta je tacno u pitanju i kako usisava sa ovim uredjajem?

Poslednja izmena:
Ako ti nađeš da je konkretno Womax Aku usisivač S20 (ali baš taj model koji je pomenuo) koji je on pomenuo nešto drugo a ne ovo sa slike ja se najdublje izvinjavam prvo tebi a onda i svima ostalim.
Kad na sajtu woby-a otvoriš uputstvo dobiješ ovo
1000027926.png

Eto, misterija resena, jer sam se i ja zapitao kako covek usisava sa tako malim uredjajem jer brzom pretragom nisam nasao nastavak za cev.
Idemo dalje.

S tim što u uputstvu piše da cev na rednom broju 7 a verovatno i ostali delovi koji idu uz cev nisu sastavni deo isporuke i kupuju se posebno i samim tim ukupna cena nije 4000 dinara kako piše da se može naći.
Ali da ne idemo dalje u priču, prihvatam da je ipak tako i da kompletan uređaj košta toliko koliko je napisano i izvinjavam se svima.

Nije pravilo ali makar toliko je zasluzeno posle 20 godina

Zna li se uopšte ko je najstariji član foruma (mislim od nas smrtnika)?
Za pohvalu, a malo i nije 😀

Vrh Dno