Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Pitanjce u vezi pravila da nema politike na forumu:
Recimo da je vest na Benchmark sajtu(koja je ujedno i na forumu) delom politička.
Da li je preporuka administracije/moderacije da se članovi foruma uzdrže od komentarisanja tog političkog dela i ukazivanja na uočenu privrženost jednoj strani od strane osobe koja izveštava, te da se drže samo IT/tehničkog dela?
Pitam, jer sam dobio 4 poena koji ne zastarevaju...
Vest/tema je Huawei izgleda razvija sopstvene CMOS senzore slike i nastavlja da prkosi američkim sankcijama.

Poslednja izmena:
Dobio si 4 poena za etiketiranje a ne politicko komentarisanje.

Kada trazim temu. Npr. tema: Windows 11 i cekiram samo naslove da trazi dobijem ovaj odgovor:"The following words were not included in your search because they are too short, too long, or too common: 11"
Kako da ukljucim i 11 u pretrazi ili ako je npr. pojam suvise kratak (predpostavljam da treba min. bar 4 karaktera)

Koristi navodnike: "Windows 11"

Radi ovako kako ti je @EMF napisao. Minimum je bilo tri karaktera (nisam odavno koristio "Pretragu"). Kao što vidiš obeležio je sve naslove koji sadrže "Windows 11".
1697548947721.png

Mozes da pokusas i ovako:
Kod:
windows *11*

Jesam li ja to sanjao ili su ovde negde pre neki dan okačena pravila kojih sad nema?

Jeste, bilo je u temi Zlatna pravila, Duke je valjda postavio "uproscena" pravila ali ih, koliko vidim, vise nema.

Bila je uproscena verzija ali kolege smatraju da ko ne razume i ne postuje vec napisanu varijantu , nece razumeti ni uproscenu. Zato je uklonjena.

Jel beše postoji tema za loša isksutva sa članovima foruma oko prodaje iz oglasa i sl?

@MarcusS postoji nekoliko. npr.:

Ne nalazim u pravilima, da li se kategorije u oglasima gledaju odvojeno u smislu da li mogu da okačim 1 oglas u hardver i 1 u mobilne ili se sve računa kao 1 tj može da se okači samo jedan oglas u svim kategorijama?

I ja sam primetio sličnu stvar, prilikom lajkovanja postova, vrti "u nedogled" pa "prođe lajk" :)

danas mi je izlazilo da vidim staru verziju sajta jer je trenutno nedostupan... Cloudflare obavestenje...

Ja sam mislio da je do mene, promenio browsere i isto. Kada clicknem na neku temu vrti dugo ali odmah otvori na drugi click.

Već dva dana je baš kilavo

Pitanje, zasto na ovom forumu samo jedan od dvojice dobije privremenu zabranu POSTovanja u temi zbog "Prepucavanje sa drugim"... Bilo je sa obe strane bezveze, ali zar je pravedno kazniti samo jednu stranu?! Nista nije upotrebljeno u recenicama - sto druga strana nije radila. Hvala
P.S. Onda posteno recite da taj sto je kaznjen - nije u pravu, i onda ovaj drugi (sto je sad slucaj) nastavlja da pise i dalje - i bude nagradjen tako 🤷‍♂️ Ali onda nemojte kao razlog staviti prepucavanje, tu nema nevinih - i za to je potrebno dvoje...

Poslednja izmena:
Pitanje, zasto na ovom forumu samo jedan od dvojice dobije privremenu zabranu POSTovanja u temi zbog "Prepucavanje sa drugim"... Bilo je sa obe strane bezveze, ali zar je pravedno kazniti samo jednu stranu?!
Koliko vidim, obojica ste dobili privremenu zabranu učestvovanja u toj temi.

Definitivno je forum tromiji u poslednjih nekoliko dana.

Vrh Dno