Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Ti emotikoni se uzimaju, za većinu stvari na internet stranicama, iz određenog fonta u operativnom sistemu, tako da njegova zamena utiče na ove na forumu. Menjao sam kod sebe i sad imam "normalnu" verziju na forumu.

Poslednja 2 - 3 dana imam neki čudan problem na mobilnoj aplikaciji: kad kliknem na What's new, onaj loader na vrhu strane stane otprilike na trećini, i ne učita se sadržaj. Moram da kliknem Back, pa opet na What's new da ni radilo. Ne desava se uvek, ali ne mogu da odredim kad tačno. Probao sam reinstall aplikacije, isto se dešava.

Ne mogu da editujem, čini mi se dešava kad se posle nekog vremena vratim u aplikaciju i stisnem What's new

Isto.
PWA, Chrome.

Ne samo Novi sadržaj, već i pojedinačne teme.
Neke učita normalno, a neke tek pri ponovnom pokušaju kasnije.

Ponovno instalirane, reset, čišćenje cache.. isto.

Ne bih da dižem paniku, ali meni su emotikoni i dalje oni ružni.😭
Pogledajte prilog 516875

Šta se dešava sa ovim podešavanjem?

Ево како је код мене:

H685zJx.png

А раније је било **овако:
qk5kX9i.png

** осим овог ''палца горе'' који је био плав (као на слици испод):
fpaym4S.png

Možda bi moglo da se razmisli da se na temi "Ima li pravnika..." vrate lajkovi jer ima mnogo korisnih komentara koji su stvarno od pomoći ljudima a ima i onih sa kojima se većina ljudi slaže u potpunosti jer su apsolutna istina kao što je poslednji od @Garfild111

I Bog da vas vidi, i kuća vam pevala samo vidite da rešite ove ružne emotikone bez da menjam font na uređajima. 🙏

Kutija verovatno koristi neki Apple uređaj ili njihove fontove, a mi smo osuđeni na ove socijalne Windows 10 ili gadne Windows 11.🤓 Bez promene fonta, emoji će na forumu da uzima te koji su instalirani.

Najgori su, bar meni, originalni emoji u prvoj verziji Windows-a 10.😬

Edit:
Ili nas troluje.😅

Firefox na Linuksu koristi Noto Emoji font.
Tako da je za FF rešenje u instalaciji pomenutog fonta, i/ili ako je potrebno u ručnom podešavanju font.name-list.emoji u about:config
Za chrome i derivate.....ne znam, guglajte. 🙂

Prilozi

• Screenshot 2025-12-07 at 18-38-23 (1) Pitanja u vezi sa forumom Strana 77 Benchmark Forum.png
    Screenshot 2025-12-07 at 18-38-23 (1) Pitanja u vezi sa forumom Strana 77 Benchmark Forum.png
    20.8 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot 2025-12-07 at 18-38-35 Advanced Preferences.png
    Screenshot 2025-12-07 at 18-38-35 Advanced Preferences.png
    27.9 KB · Pregleda: 25
Ne znači da spalimo MS zbog ružnih emotikona, ima mnogo prečih razloga za spaliti Microsoft.
Emotikoni su im ružni godinama ali se nisu pojavljivali na forumu do poslednjeg apdejta, i bilo bi lepo da ponovo nestanu i da se ne pojavljuju ni u buduće. 🙂

Možda bi moglo da se razmisli da se na temi "Ima li pravnika..." vrate lajkovi jer ima mnogo korisnih komentara koji su stvarno od pomoći ljudima a ima i onih sa kojima se većina ljudi slaže u potpunosti jer su apsolutna istina kao što je poslednji od @Garfild111
Okej...

Evo ovako dragi moji:

Lajkovi su vraceni u Clubbing podforum. Na zalost ne mogu se u Xen Foro podesiti zabrane po temama vec samo na podforume/sekcije.
Pustam probno lajkove i ako se opet desi "lajk ludilo" slucaj kao sa Zanimljivim slikama sto je bilo, gasimo ih trajno.

Ne zelimo to da radimo i ako primetite da neko gubi kontrolu, prijavljujte da ih smirujemo.
Vi ste prvenstveno najbolji moderatori na forumu i nemojte dozvoliti da gubite vama drage funkcije zbog par ego filler clanova.

Na vama je kako ce biti, uzivajte

U delu foruma Operativni sistemi i softver za operativne sisteme,
nemamo ChromeOS.

Razumem da korisnika nema puno, verovatno ni tema..
Nego, stiže nam AluminiumOS, kao budućnost computing-a, kako ga vidi Google.

Možda bi na vreme trebalo otvoriti taj podforum.

Kada stigne (ako stigne) i ako zazivi za razliku od Chrome OS (mislim na forumu), lako cemo ubaciti.
Inace si prvi koji to trazi ako se ne varam, sto dovoljno govori kolika je potreba

ChromeOS je na osnovi Gentoo distribucije, koliko se sećam, stoga se može reći da već postoji podforum (Linux)

Da li I vama kao pre update zna da sporije otvara forum preko telefona bilo na wifi ili na 4-5G

Evo ti lajkovi...

Vec neko vreme razmisljam da ih vratim jer je glupo da ceo podforum trpi zbog par problematicnih tema...
Videcemo kako ce biti, nadam se sve ok
Ово је одлично за теме о филмовима и серијама, буквално ће се теме препородити.

Što znači da uopšte nije zbog same teme već je zbog lajkova - jer da je drugačije razlika se ni po pitanju kvaliteta ni po pitanju kvantiteta postova ne bi smela ni primetiti.

Mislio je na to da vise lajkova daje veci kredibilitet komentarima

Apropo vraćenih lajkova, hvala, zaista znače na određenim temama.

Međutim, glavni problem je tema sa slikama. Odlično se videlo koliko je opao broj postavljenih slika čim su lajkovi bili ukinuti, što dovoljno govori o motivaciji pojedinih korisnika. Da sam moderator, pratio bih tu temu i svakoga ko ponovo krene da kači slike nenormalnim tempom odmah bih trajno udaljio iz teme. To mi je bukvalno 1/1 dokaz da neko samo juri “lake i brze” lajkove.

Od kada su lajkovi vraćeni, rešio sam da na toj temi ništa ne kačim niti lajkujem, upravo da ne bih dodatno podgrevao to “Like/Subscribe/Share” ludilo koje nas može dovesti do ponovnog ukidanja reakcija na ostalim temama.

a zašto se samo ne napravi novi podforum kao što je clubbing, clubbing2, razno, šta god, i da se tu prebace tih par problematičnih tema?

da taj podforum sa problematičnim temama ostane bez lajkova a ostale normalne teme da funkcionišu normalno.

Nazad
Vrh Dno