Šta je novo?

Pitanja u vezi Apple TV

bl00dz3r0

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2005
Poena
319
Pozdrav,
nameravam da za koji dan uzmem apple tv uredjaj. Ali nikako da skontam jednu stvar.
Da li je sa njim moguce strimovati sa mog PC/Macbooka sem muzike i slika i filmove u 720p/1080p ?

Znaci ne sa itunesa i slicnih servisa vec zelim da strimujem bezicno sa laptopa ili dekstopa na lCD

Uradis jailbreak, instaliras xbmc i share-ujes disk/folder na kompu u kom su filmovi.

ATV se spaja na kucnu mrezu ili preko wifi ili zicom (kod mene je zica 😛 ) a hdmi kablom ga povezes sa tv-om.

Kad upalis xbmc imas pristup folderu i tu su ti prikazani filmovi. Pustis film na tv-u i uzivas 🙂

P.S Za wifi strim 720p/1080p ti treba N standard. Ako nemas takav ruter onda moras zicom.

1) Da li za sve verzije softvera postoji JB? da ne bude kao sa iphone uzmem neku verziju a ne mogu da JB
2) ATV je prikacen na lcd putem HDMI kabla. Sa macbooka zelim bezicno da posaljem signal na njega. Gde tu dolazi ruter?

jailbrakovan Apple TV 2 pusta 1080p?

Aham. Sa sve titlom 🙂

1) Da li za sve verzije softvera postoji JB? da ne bude kao sa iphone uzmem neku verziju a ne mogu da JB
2) ATV je prikacen na lcd putem HDMI kabla. Sa macbooka zelim bezicno da posaljem signal na njega. Gde tu dolazi ruter?

1) Posto imas osx evo linka
ttp://www.iclarified.com/entries/index.php?caid=2&scid=6&seid=24
2) Auh, mislio sam da imas ruter kuci. Mislim da bez iTunes-a tj AirPlay-a nemas veliki izbor sem da nekako od macbook-a napravis hotspot pa da se atv na njega zakaci ... brb tako nesto mi pada na pamet. Kako dobijas net na macbook-u? Kablom sa modema?

Kablovski internet 🙂 msm imam ja ruter preko kog mogu da povezem da saljem npr na macbook bezicni signal.

Znaci meni u principu treba i AirPort Express ili? Pa ce onda macbook dobija internet npr kablom, i preko AirPorta salje na appletv sliku, da li je to ta konfiguracija?

zato sam i pitao 🙂 i citao sam negde da ce ATV 3 imati 1080p

Kablovski internet 🙂 msm imam ja ruter preko kog mogu da povezem da saljem npr na macbook bezicni signal.

Znaci meni u principu treba i AirPort Express ili? Pa ce onda macbook dobija internet npr kablom, i preko AirPorta salje na appletv sliku, da li je to ta konfiguracija?

Ne ne polako, komplikujes 🙂

Stavis modem->ruter->macbook/atv.
Dakle atv i macbook su povezani na ruter bezicno.
Atv i macbook izlaze na internet preko rutera, atv prima strim sa macbook-a preko rutera.

Sto se tice 720/1080p upravo je poenta u xbmc-u. To je u stvari player koji bez problema pusta 1080p.
Da bi se player instalirao na atv potreban je jailbreak.
Bez xbmc-a, dakle ne-jailbreak-ovan atv radi downscale 1080->720p.

Inace nije strasno ni koristiti nejailbreakovan AppleTV 2, ja npr skidam .m4v filmove i samo ih ubacim u iTunes i vucem sa AppleTV sa sve prevodom. Meni je ovo opusteno tako da nisam ni imao potrebe za jailbreak-om.

P.S. Za 720p strim nije potreban N moze i G standard.

Poslednja izmena:
a gde ima da se kupi i koja je cena apple tv 2 kod nas, tacnije beograd ?

Hvala na iscrpnim odgovorima nisam znao da moze 1080p tako da sam cak razmisljao da uzmem Boxee.
Ali ukoliko JB omogucava 1080p super 🙂

Ja sam ga nasao u nemackoj posto sam ecsto na putu za 99eur 🙂 ovde predpostavljam da je malo skuplje

Inace nije strasno ni koristiti nejailbreakovan AppleTV 2, ja npr skidam .m4v filmove i samo ih ubacim u iTunes i vucem sa AppleTV sa sve prevodom. Meni je ovo opusteno tako da nisam ni imao potrebe za jailbreak-om.

P.S. Za 720p strim nije potreban N moze i G standard.

U kom formatu su ti prevodi? Pretpostavljam da su "zalijepljeni" za m4v?

G je dovoljan ako su ruter i kartice malo kvalitetniji pa da veza bude stabilnih ~50mbit/s. Ja sam imao tada neki junk i nije bilo teorije da citav film odgledam bez prekida i cekanja...

A da Urose vidim da je izasao novi update SW za ATV, da li redovno izlazi JB za ATV? da ne zapatim uredjaj koji ne moze da se JB

Mislim da JB alati cesce izlaze za osx nego za win. Sto se tice sw-a ako kupis sad mislim da ces u najboljem slucaju sekati veoma malo na jb (ako je ios 5 na njemu)...
Pitaj u radnji koji ios dolazi i vidi na onom sajtu da li za njega ima jb.

^ gde si uzeo i po kojoj ceni ?🙂

^^ Oglasi na jednom drugom domacem forumu koji se bavi iskljucivo Apple uredjajima.

U kom formatu su ti prevodi? Pretpostavljam da su "zalijepljeni" za m4v?

G je dovoljan ako su ruter i kartice malo kvalitetniji pa da veza bude stabilnih ~50mbit/s. Ja sam imao tada neki junk i nije bilo teorije da citav film odgledam bez prekida i cekanja...

Pa da, ubacim samo srt file u m4v preko sublera i to je to.

Ne znam sta ce ti 50Mbit/s, kad filmovi idu po par mb/s bitrate, dovoljno je da gura i 10mb/s i ucitavace sasvim normalno, tj dosta brze od gledanja filma.

Ne ne polako, komplikujes 🙂

....

Sto se tice 720/1080p upravo je poenta u xbmc-u. To je u stvari player koji bez problema pusta 1080p.
Da bi se player instalirao na atv potreban je jailbreak.
Bez xbmc-a, dakle ne-jailbreak-ovan atv radi downscale 1080->720p.

Greska, naime xbmc pusta 1080 sliku ali je sam ATV2 hardwerski ogranicen na pustanje 720p rez. Tako da u svakom slucaju video izlaz daje downscale-ovanu sliku, odnosno 720p rezoluciju (1280x720px) pustao ga ti iz samog ATV-a ili iz XBMC-a.
Ipak "pun" HD treba doci sa nekom novom verzijom ATV-a. 😀

Poslednja izmena:
Hm, sto mi tv onda ne prikazuje 720p u uglu kad pustim 1080p? Valjda bi trebalo....

Btw, jel neko probao novi iOS i Seas0nPass jb?

Pa mislim da postoje dve stvari, odnosno nacina kako da vidis koji ti je signal, prva ako povezujes sa HDMI-ijem da kabl iskljucis pa ukljucis na zivo i onda ce ti pokazati tv koji je input detektovao a druga stvar da proveris da ti tv slucajno nema opciju da radi neku vrstu upscale-a na video ulazu.. Dosta zavisi od modela tv-a.. Nego lepo usermanual TV-a u ruke pa prelistaj.. Ja imam na LG-iju info dugme koje mi izbaci podatak odnosno info o detektovanom signalu za odredjeni tj. aktivni input. Tako da.. 🙂 probaj

Nisam bas siguran, originalno (bez JB) Apple TV moze da prikaze 1080 sliku ali ne i da pusti video tog kvaliteta. Tako se npr 720p upscale-uje na 1080p. Ukoliko taj program uspe da dekodira 1080p onda je najmanji problem to prikazati na TV.

Uskoro će brat da mi ode na kratko do amerike (LA) pa merkam da li da ga jurim da donese Apple TV (rado bih ja Air ali je njemu frka od bilo kakvih "većih" stvari da nosi tako da je apple TV najveće što može, možda eventualno uspem da ga ubedim za iPad :d)

Koristim MB Pro 13" (late 2011) u "simbiozi" sa iPhone 3G pa kapiram da bi bilo lepo da uparim i Apple TV da bih mogao da povežem iTunes sa njim, međutim uglavnom skidam serije koje su .avi (ok to još i nije frka direktno iz QT prebaciti u format za iTunes) ali mi je problematično kada skinem neki .mkv 720p .. šta sa njim ? njih gledam iz VLCa i nisam nikad ni probao da ih ubacujem u iTunes? Ako uradim JB da li ću onda moći taj .mkv direktno da otvorim sa kompa, jel onda ostaje Appleov OS, naravno modifikovani, ili se stavlja nečiji drugi?

Sa jedne strane mi deluje da bi npr WD TV Live ili neki sličan bio zgodniji jer pušta sve moguće "out of the box" ali onda za njih moram da jurim externe hard diskove, a ovako sve inače skidam sa neta na MB (jedina mašina u kući) pa kapiram da mi je bolji ATV, al izeš to ako moram da se mlatim sa konverzijama iz formata u format :trust:

Ne znam za JB-ovan AppleTV ali taj .mkv ces moci uvek da konvertujes sa handbrake i to vrlo jednostavno jer imas vec profil za AppleTV jedino sto ces cekati dok se ne konvertuje.

Nisam nikad probao handbrake ....

samo još jedno pitanje, ukoliko imam mkv sa npr 2-3 prevoda (razni jezici) ali npr nema srpski/engleski, kako mogu da ga dodam a da bude vidljiv preko apple tv-a jel to isto može handbrake ?

Nazad
Vrh Dno