Šta je novo?

Pitanja u vezi Apple TV

Jailbreak-ujte ATV i instalirajte XBMC media centar i svi problemi ce vam biti reseni! Svi formati kao i vise titlova i bez ikakve konverzije kao i mapiranje bilo koje serovane network putanje odnosno pustanje fajlova sa iste itd...

Kad konvertujes u .m4v format onda ubacis titl preko subler-a, on ga ubaci bukvalno za sekund a preko njega mozes i cover kao i description filma koji ces moci da vidis na apple tv kao da si ga kupio 🙂

Inace ja sad vecinom skidam vec sredjene m4v i sve sto uradim ubacim titl. Mrzi me da jailbreakujem.

Poslednja izmena:
Koji HDMI-HDMI kabl treba za Apple TV? Jel će raditi 1.2 standard, oni što koštaju 500-600 din? Meni treba neki najkraći, našao sam i 75cm za 400 din.

Radice ... posto si svakako ogranicen na 720p onda ti je svejedno.

tako sam i mislio 🙁 nista, cekam trojku 😛

ViewingDistance.png

na 50" TVu, sa 3m neces videti razliku izmedju 720p i 1080p

za jailbreak ATV2 ce vam trebati i microUSB kabl (ne mini vec micro!).

pored XMBCa, po meni jos bolje resenje je http://firecore.com/atvflash-black
(mali hint: za promeni encodinga u prevodu, biranje prevoda... drzaci PLAY dugme tokom reprodukcije filma)

- inace strimovanje na Apple TV mozete raditi i sa iOS uredjaja, kako audio tako i video, preko 802.11g.

- Jailbreakovan Apple TV cita SMB sherove i pusta sve moguce formate i titlove (XMBC ili aTV Flash (black))

- Jailbreakovan ATV ima Safari, mozete koristiti iPhone kao tastaturu.

u sustini ima gomila korisnih stvari... meni je na TV zakacen soundbar tako da muziku slusam preko njega. Daleko je bolje resenje od ugradjenog softwarea u LG televizor ali pod uslovom da se Jailbreakuje.

@kovacm Zašto je po tebi (subjektivno i objektivno) bolji Flash od XBMC?

Postoji li laksi nacin dodavanja shared foldera u xbmc-u od postojeceg?

O cemu se radi:

Na starom sistemu sam imao sve podeseno i gledao filmove vez problema.

Uzeo sam ssd, instalirao os, isti share-ovan folder nema teorije da nadjem preko atv2....te trazi sifru, ja stavim sifru i nece, po 50 puta mi otvara prozor da je ukucam. Maknem sifru opet nece...Ne mogu da se sjetim koju caroliju sam izveo kad sam prvi put podesavao putanju za shared folder....

@kovacm Zašto je po tebi (subjektivno i objektivno) bolji Flash od XBMC?

- brze se startuje
- manje ga je potrebno podesavati da izgleda dobro (aspect ration, subtitle, overscan...)
- lepse je integrisan u Apple TV meni (izgleda kao nativna funkcija, ne postoji Exit dugme kao u XMBCu)

i ^

- lakse je dodati share nego u XMBCu
- generalno: za sve operacije je potrebno bar 3x manje kliktanja nego u XMBCu

XMBC izgleda kao da ga je Microsoft pravio (sve sto je moglo da se zakomplikuje, zakomplikovano je 🙂)

Poslednja izmena:
XMBC: kad stisnes strelicu na dole u listi filmova, i drzis je, ne skroluje ddole vec moras da klikces ko magarac.

dok ATV Flash ima cak i inertan scroll, kao da je nativna Apple aplikacija.

Poslednja izmena:
Kako najlakse dodati shared folder sa filmovima i emisijama u flash player?

Moram li da instaliram nitrotv ili xbmc ponovo ili moze ovako?

EDIT:
Uspio sam da dodam share, medjutim opet imam problem sa permissions, nekim folderima mogu da pristupim nekim ne... (stupid Windows ). Dalje, koji encoding da koristim kako bi atv prikazivao latinicna slova?

Poslednja izmena:
@Uros
Kod mene encoding je na Central Europe (Windows)

Ja imam čuveni problem baferovanja na 4.4.4. Preko WiFi secka, koči, ne mogu da premotavam, dok preko kabla sve radi najnormalnije. Da li Flash pravi iste probleme?
Šerujem kroz SMB, uPNP ne radi (win računari se vide ali aTV ne vidi šerove), probaću FTP ovih dana. Ili da dignem neki NFS, pojma nemam.

Poslednja izmena:
Namjestih i encoding....

Sto se tice baferovanja, nije toliko strasno. Baferuje malo tik nakon sto premotam par minuta film. Inace tokom filma dosta rijetko zna da sjecne sliku za tren (iako imam neki krs od Belkina).

I dalje me permissions ubise, sad mi iz cista mira ne vidi citav hdd kome sam do juce pristupao bez problema....Takodje, kad sam na wifi cesto zna da mi ne prepozna shared diskove i foldere uopste. Moram restart rutera i kompa i onda proradi.

Jel moze da se na ATV Flash dodaju plugini kao na xbmc? Recimo Icefilms plugin???

Uspio sam da dodam share, medjutim opet imam problem sa permissions, nekim folderima mogu da pristupim nekim ne... (stupid Windows ). Dalje, koji encoding da koristim kako bi atv prikazivao latinicna slova?
u flash playeru dok ide film drzi play dugme par sekundi za dodatni meni.

@jopopo nisam znao da je to problem do 4.4.4 - u svakom slucaju na kablu radi kako treba.

Poslednja izmena:
^ Znam za dodatni meni, namjestio sam encoding. Permissions su mi problem....

@kovacm
Ma radi ali kabl viška, hteo sam elegantno, zalepim aTV na zadnju stranu TV, namestim ga tako da daljinski hvata i samo strujni pustim, sada moram još 5m mrežnog kabla da krijem. Probaću sa drugom vrstom šera, nalazio sam na forumima da FTP ne pravi problem.

@kovacm
Ma radi ali kabl viška, hteo sam elegantno, zalepim aTV na zadnju stranu TV, namestim ga tako da daljinski hvata i samo strujni pustim, sada moram još 5m mrežnog kabla da krijem. Probaću sa drugom vrstom šera, nalazio sam na forumima da FTP ne pravi problem.

i ja sam hteo mada ja generalno imam problem da mi Airport Extreme zakuca kad krene torrent, kopiranje fajlova na njegov USB HDD, kopiranje na PC... generalno: cim je gust saobracaj Airport pukne - zato sam mislio da nije problem do Apple TV vec do Airport Extrema.

ovih dana cu sklopiti home made NAS i reorganizovati mrezu pa cu videti kako se ATV ponasa na WiFiju. (ali u svakom slucaju nisam znao da postoji problem sa 4.4.4 i wifi).

@uros ja imam Win7 i share radi ok sa ATVom.
nisam imao nikakvih problema ni sa Flashom ni sa XMBCom.
- napravio sam posebnog usera za ATV na Windowsu (admin privilegije) i Flash vidi sve root sherove.

EDIT:

Sredio sam permissions i sad sve radi kako bi trebalo 🙂

Poslednja izmena:
Napokon, FTP proradio (ubi me Windows 7 i njegov firewall, mora i port 20 da se otvori pored porta 21). Sadržaj koji je SD (Xvid) radi odlično, čak kada radim skip (+30 sec) nema baferovanja i pauza, sve tečno. Sadržaj koji je HD (mkv) radi mnogo bolje, skoro pa savršeno tj ako pustim film sve je ok, malo duže traje početak/učitavanje i moguće je da se javi malo baferovanje na samom početku ali ako krenem da radim skip onda tu malo koči, secka, baferuje ali u odnosu na SMB mnogo bolje. Mada umem i da ga zatupim ako besomučno stiskam stelice levo-desno (skip + ili - 30sec) pa ne zna odakle da krene ponovo 🙂

E da, ja ne koristim Airport već TP-Link TL-WR841ND i samo XBMC, Flash (Black) nisam probao.
EDIT: Preko kabla HD radi "tečno", bez ikakvog baferovanja i kočenja čak i prilikom ekstremnog premotavanja

Poslednja izmena:
@kovacm
Koji je tebi encoding na fleshu? Odgledah dva-tri filma koja su bila ok, sad nijedan naredni ne pusta kako treba 🙁

@jopopo
I meni se javlja baferovanje na pocetku, tokom premotavanja tj. pustanje nakon premotavanja ne. Ipak sam se vratio na kabl 😛

Probao sam ovaj aTV Flash (Black) i evo šta mi se NE sviđa pored dobrih stvari koje su navedene, pre svega dizajn aplikacije.

- Podržani samo AFP i SMB tipovi šera
- Do sadržaja se dolazi kao na računaru, kroz listanje foldera. Više mi se sviđa XBMC stil tj opcija Library.
- Ako dodam više šerovanih foldera nemam jednu listu već je jedan folder jedna lista. Opet mi se sviđa XBMC koji u Library modu objedinjuje sve šerove u jednu listu.
- Prilikom pristupa folderu pojavljuju se i ostali sadržaji koji su unutra, imena fajlova su u originalu (a ne meta podaci) što zbunjuje.
- Ako je film iz dva dela (dva fajla) po završetku prvog dela ne nastavlja se reprodukcija drugog dela (XBMC nastavlja)

HD sadržaj kroz SMB se mnogo bolje ponaša, ne secka, ali baš baferuje prilikom premotavanja (kroz Wi-Fi).
Ipak XBMC i FTP šerovi su mi dobitna kombinacija za sada.

Da se razumemo, što se naprednih korisnika tiče, možda je sve u redu, ali dao sam detetu od 7 godina da proba i odmah je našao mane (vezane za listanje foldera, ne zna gde se koji film nalazi) a moja žena se uopšte nije snašla dok sa XBMC vladaju samostalno 🙂

I ja razmisljam da se vratim na xbmc, samo se bojim s obzirom koliko tesko sam prosli put dodao share-ove....

Dosta cesto mi ne pusta zvuk sa filmom (sve mkv fajlovi) dok na kompu radi sve. Takodje, ni titlovi nisu bas najsrecnije rijeseni. U pocetku je sve bilo ok, ali kako sve vise gledam filmove koje sam skinuo, tako njih sve vise ne pusta titl kako treba. Na xbmc-u se ne sjecam da sam ijednom morao da lutam sa encodingom i slicno.

Jos uvijek ga testiram, ali za sada mu ne dajem previse sansi da ostane primarni plejer.

Kad konvertujes u .m4v format onda ubacis titl preko subler-a, on ga ubaci bukvalno za sekund a preko njega mozes i cover kao i description filma koji ces moci da vidis na apple tv kao da si ga kupio 🙂

Inace ja sad vecinom skidam vec sredjene m4v i sve sto uradim ubacim titl. Mrzi me da jailbreakujem.
to vreme koje ti koristis za razna konvertovanja,i titlovanja..traje 5x duze nego sam Jailbreak...
ako bas oces da gledas Sve formate bez jailbreka....probaj program Beamer..ako imas Intel Mac..ne treab ti Itunes...samo prevuces video fajl u njegov prozor..i ide...jedino za sada ne idu titlovi...
beamer-app.com/

Slazem se sa Kovacm za Media player iz ATvFlash..odlican je...ali XBMC je postao Opet aktuelan zadnjih dana,na mnogim forumima u regionu....na njemu jako dobro ide Sat Streaming,sa solidnim brojem HD kanala....u kombinaciji sa Serviio serverom....
ne dirajte mi XBMC...i sta ste se razmazili...tesko se podesava..🙂
@nema IceFilms za aTVFlash...a na XBMC opet radi,mada se ja vec mesecima kunem u Navi-X...(licno misljenje)
@hmm...ne diram ja 4.2.2..sve mi radi dobro...🙂
od ATVflash,pored njegovog media playera..pohvalio bi i Plex...lepo radi i to....

Da li može nekl da pojasni malo taj Navi-x. Kaže mi ortak koji koristi atv2 da ima na stotine kanala preko tog Navi-x. Kako to funkcioniše uopšte po kom principu? Kakav je kvalitet kanala? Jel' ima i naših kanala?

nema sta da se pojasni..ubacis Navi-X u XBMC...i Koristis ga...probas,gledas..ima milion stvari..Filmovi,Live Streaming..HD kanali....

Nazad
Vrh Dno