Šta je novo?

Pitanja jedne neznalice

SQuID

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
619
skoro sam dobio komp i sa plocom sam dobio i pccillin 2002
koji ima i svoj neki fw
e sada... on meni prijavljuje neke ping attackove i net bios browsing...

takodje bih zeleo da znam da li smem da dozvolim fw-lu da propusta sve vrste podataka sa localhost-a (to sam valjda ja?)

ja bih zamolio sve zainteresovane da mi pojasne ove pojmove
hvala

Ja bih ti savetovao da isključiš taj "fw" i da instaliraš pravi fw. Koliko sam primetio PCCillinov se baš i ne može podešavati mnogo.

Pa nije to bas neki fw, ali je sasvim dovoljan za prosecnog korisnika, pogotovo za one koje ne drma paranoja dok su na net-u.

Koliko se secam ima negde opcija da iskljucis obavestavanje, tako da ti nece stalno iskakati message a on ce u pozadini da radi posao. Koliko sam ga koristio, nikad ga nisam podesavao (...to malo sto moze da se podesava) i nikad nisam s njim imao nikakvih problema.

Pa u njemu npr. nema (ili ja barem nisam našao kako) blokiranja portova 135-139.

Marko37 je napisao(la):
Ja bih ti savetovao da isključiš taj "fw" i da instaliraš pravi fw. Koliko sam primetio PCCillinov se baš i ne može podešavati mnogo.

Ma ATGuard rulez .... najbolji je na svetu :)

Covek je lepo napisao da je skoro dobio komp i da nije bas mnogo upucen.. mislim da ovi vasi komentari tipa "savetujem ti da to batalis i predjes na ovo", "nije nego je ovo bolje" itd.. u principu mogu samo da ga zbune a ne i da pomognu.

Squid, preporucujem ti da blokiras portove koje koristi netbios, ali selektivno i pazljivo. Netbios grubo receno sluzi za windows mrezu (pretpostavljam da ti to ne treba jer nemas vise racunara koji su umrezeni pod windows-ima) i za jos par servisa (zato sam predlozio da bude selektivno i pazljivo).
Sto se tice ping-a, to ne moze da ti skodi osim sto ti malo "oduzme" od veze sa netom, mada ni to nije strasno jer su u pitanju vrlo sicusni podaci.
Ping je u principu "prozivanje" tvog racunara od strane nekog drugog radi provere prisutnosti i merenja brzine odziva.
Sa localhost-a mozes da dopustis sve, jer je sam tvoj racunar localhost :)

Pozdrav

petri je napisao(la):
Covek je lepo napisao da je skoro dobio komp i da nije bas mnogo upucen.. mislim da ovi vasi komentari tipa "savetujem ti da to batalis i predjes na ovo", "nije nego je ovo bolje" itd.. u principu mogu samo da ga zbune a ne i da pomognu.

Squid, preporucujem ti da blokiras portove koje koristi netbios, ali selektivno i pazljivo. Netbios grubo receno sluzi za windows mrezu (pretpostavljam da ti to ne treba jer nemas vise racunara koji su umrezeni pod windows-ima) i za jos par servisa (zato sam predlozio da bude selektivno i pazljivo).
Sto se tice ping-a, to ne moze da ti skodi osim sto ti malo "oduzme" od veze sa netom, mada ni to nije strasno jer su u pitanju vrlo sicusni podaci.
Ping je u principu "prozivanje" tvog racunara od strane nekog drugog radi provere prisutnosti i merenja brzine odziva.
Sa localhost-a mozes da dopustis sve, jer je sam tvoj racunar localhost :)

Pozdrav

To ja zovem odgovor!

hvala, snasao sam se, u stvari nisam ni morao jer on sam blokira navedene portove (zato nisam mogao da se umrezim sa drugom) ali posle malo cackanja stavio sam da njegov ip ima full access, naravno windows nece dati neke ozbiljnije malverzacije, a i ortak nije neki haqer

hvala opet petri!

Nazad
Vrh Dno