Šta je novo?

Pisti mi monitor

• Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja
S

Space

Guest
Pre dva dana je u radu monitor poceo da mi ispusta visoko frekventni zvuk.Sto se narocito manifestuje otvaranjem prozora bele povrsine,sto je bela povrsina veca on daje sve jaci i vislji ton.Zvuk se cuje u zadnjem delu monitora i pocinje sa pistanjem 15-20min.po paljenju racunara.Monitor je 17' pod garancijom jos 12dana-istice godina.

1.Interesujeme kakav je to kvar.
2.Dali se taj deo u servisu menja ili ce mi mozda "nesto zalemiti" pa dok neprodju tih 12 dana.
3.Hoce li se tom popravkom rastelovati monitor i nikad vise nece biti ko fabricki.

odgovor

Posto sam nikako ne mozes to popraviti jedino sto mozes da uradis je da odneses da ti ga oni srede.Mislim kakvo drugo resenje imas?

Space je napisao(la):
Pre dva dana je u radu monitor poceo da mi ispusta visoko frekventni zvuk.Sto se narocito manifestuje otvaranjem prozora bele povrsine,sto je bela povrsina veca on daje sve jaci i vislji ton.Zvuk se cuje u zadnjem delu monitora i pocinje sa pistanjem 15-20min.po paljenju racunara.Monitor je 17' pod garancijom jos 12dana-istice godina.

1.Interesujeme kakav je to kvar.
2.Dali se taj deo u servisu menja ili ce mi mozda "nesto zalemiti" pa dok neprodju tih 12 dana.
3.Hoce li se tom popravkom rastelovati monitor i nikad vise nece biti ko fabricki.
U pitanju je najverovatnije neki induktivni element (trafo, zavojnica), kvar nije opasan ukoliko se ne vide smetnje u kvalitetu slike. Monitor odnesi odmah na reklamaciju, a oni neka ga odnesu u servis, tamo ce najverovatnije da ti zaliju lakom taj induktivni element (trafo ili zavojnica) i nebi trebalo da diraju ista drugo, sve ce biti ok, nista se nece poremetiti, dakle samo opusteno, ali nosi ga da ti nebi istekla garancija, pa da posle sam placas servisne usluge...
Pozdrav!

imam isti takav problem sa 753s koji je nazalost star oko 20 meseci tako da nije u garanciji :( gde da ga nosim i koliko ce to otprilike da me kosta?

Amon_Ra je napisao(la):
crko trafo - sevaj u servis.

Nije crkao trafo, to sto zuji pisti ili nesto trece ne mora da znaci da je crkao. Mozda samo malo treba da se mrdne prstom i da vise ne pisti (tako je npr. kod mene bilo).

TO pistanje je izgleda karakteristicna boljka za Samsung monitore... Imam 757p, i meni se povremeno desava da zapisti, i to najcesce pri podizanju Windowsa. Ono sto sam provalio je da pistanje (bar kod mene) zavisi od frekvencije osvezavanja slike, tj. pisti ispod 85Hz. Kada dignem na toliko ili vise, prestaje.

ako spustis ispod 85 Hz piste oci :eye:

ja imam 753s i pre nekih nedelju dana kad su bile uzasne vrucine poceo je da zeza. slika potamni pa se ponovo vrati u normalu i tako samo u toku dana. uvece normala.

Amon_Ra je napisao(la):
crko trafo - sevaj u servis.

A pa nije crk`o trafo :) Da je zaista "zacrkao" ne bi monitor ni radio...
Najverovatnije se samo razmrdao lak na zavojnici i treba je ponovo prelakirati da se ne pomera. No, kako je coveku monitor jos uvek pod garancijom, najbolje ga je odneti na reklamaciju. Svima ostalima koji imaju slican problem, a imaju pojma sa elektronikom, otklanjanje tog problema ne bi trebao da predstavlja veliki problem ... malo zeninog (ili maminog) :) laka za nokte i to je to :)
Sama popravka u servisu bi trebalo da je smesno jevtina, zato treba potraziti nekog poznatog servisera da vas ne "odere" ...

sofri je napisao(la):
ako spustis ispod 85 Hz piste oci :eye:

ja imam 753s i pre nekih nedelju dana kad su bile uzasne vrucine poceo je da zeza. slika potamni pa se ponovo vrati u normalu i tako samo u toku dana. uvece normala.

Naravno da "piste oci" ispod 85hz, meni monitor radi na 100Hz 8)
NO, imas situacija kada ne mozes da utices na frekvenciju osvezavanja: prilikom bootovanja sistema, kada TvTool prebacis na "clone", ili kada po prvi put startujes neku igru... Tada mi monitor cesto (ali ne uvek...?!?) pisti.

Epilog mog nosenja monitora u servis.
Posle 4 dana zovem da vidim kad ce biti gotov,kad mi kazu da monitor svaki dan radi celo radno vreme i svasta su mu radili medjutim on radi potpuno ispravno.Malko zbunjen odlazim po monitor u radji dobijam "otpusnu listu" uz pricu da momci iz servisa kazu da je sve u redu.Odlazim iza zgrade "u servis" a tamo "momci" napanjili muziku,vrata otvorena kola prolaze,kamioni a moj monitor u redu izmedju par racunara.Objasnjavam nivo buke.Prekidam ih u zvakanju bureka i objasnim da sam dosao po monitor,prvo mi je bilo muka od "mazo moja" sa radija a onda za finis izjava servisera:za cetiri dana monitor se ni jednom nije ugasio.Sta reci osim hvala tako predanim radnicima.Uzimam od njih predajni list na kojem pise u dnu "monitor pisti posle 15 min. rada", eh kad bi imao to jos i neko da procita.Ali bitno da se negasi.Sta da se radi nije svako srecan pa da zivi daleko od Srbije.Monitor pisti i dalje samo na 1024x768 u 75hz,cim se promeni rezolucija ili osvezenje, prestaje.Odnecu ga kod pravog majstora o mom trosku,tako je naj jednostavnije.

Space je napisao(la):
...Sta da se radi nije svako srecan pa da zivi daleko od Srbije....

Potpuno se slazem sa tobom.

Space je napisao(la):
Odlazim iza zgrade "u servis" a tamo "momci" napanjili muziku,vrata otvorena kola prolaze,kamioni a moj monitor u redu izmedju par racunara.
Ajde napisi gde si uzeo monitor i u ciji servis si ga nosio (ako si ga nosio direktno kod distributera) cisto da se zna za ubuduce...
A burek, Maza i ostalo toj firmi na cast ctp; (bas me zanima koji su).

monitor je kupljen u Novom Sadu u "BP coputers" a Beograd nije ni video jer politika im je da prvo oni utvrdjuju kvar.NAZALOST.Verujem da bi zastupnik za LG znao o cemu je rec cim bi rekao kao i vecina iskusnijih majstora.U ostalom kao i vi sa Benchmarka,odmah sam dobio odgovor o cemu se radi.

jesi li siguran da je monitor a ne graficka?
posto meni nesto ponekad pisti - isto tako uglavnom na belo al desi se mesec dana da ne pisne!?!? meni se cinilo da je graficka ali mozda i monitor (imam ADI).i kad pisti pojave se blagi talasici po monitoru ... ja sam misleo da je neki kondenator crko!?

Nazad
Vrh Dno