Šta je novo?

Pismo za Neobee.net povodom ocajne usluge

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
Cilj ovoga treda je da se oformi sadrzina pisma koji ce biti upucen neobee dobavljacu. Molio bih sve one koji su raskinuli ili planiraju da raskinu ugovor s njima zbog loseg kvaliteta usluge da navedu svoje ime i prezim i korisnicko ime ili oba i razloge napustanja dobavljaca. Kada se prikupi dovoljno materijala ja cu srociti pismo i sa zadovoljstvom poslati. Sledi moj prilog pismu.

Ime i prezime , korisnicko ime , razlozi napustanja:
  1. Boris Jockov, borisjockov, ogranicavanje p2p saobracaja, prekidi, los modem.

Poslednja izmena:
Errrr cemu ovo ? Ako ti se ne svidja provajder imas gomilu drugih. Ovo ti je kapitalizam, dakle ako ti usluga ne odgovara nemoj da je placas ili je kupi kod nekoga drugoga.

Meni moj neobee radi super da kucnem u drvo. Danas sam sa 512 preso na 768 i vuko ceo dan sa news servera punom brzinom.

Poslednja izmena:
Da...news je keva, za razliku od p2p-a. Hypnotic je u slicnom treadu postavio jedan zanimljiv link samo sto se verovatno niko nije setio da ga procita:

Elitesecurity 4um je napisao(la):
Za pocetak, bilo bi dobro da se sto vise ljudi obrati Asocijaciji potrošača Srbije, koja se nalazi upravo u Novom Sadu. kontakti su www.apos.org.yu, telefon 021/6623-759, mail [email protected] ( znam da zvuči ironično, ali upravo to će i njih i Neobee dovesti u neprijatnu situaciju). zaštita potrošača je inače jedan od preduslova za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, i ovi ljudi imaju dobre kontakte u tom smislu širom Evrope, i mislim da su puni elana da se pozabave i zaštitom korisnika internet usluga. pa neka se malo Neobee nađe po medijima i neka tamo objašnjavaju zašto uskraćuju izvesne usluge. ako APOS ne reaguje, onda će sami sebe kompromitovati kao neozbiljnu organizaciju, a mislim da im to nije cilj.

ma šta pričali Telekom boys okolo ( a sve to je u svrhu odvraćanja ljudi da reaguju), P2P nije nelegalan, i Neobee ne može da procenjuje šta je kome važno od internet servisa a šta nije. pa eto, oni misle da je važan mail i web a ostalo misle da mogu da zavrću koliko im padne napamet. dakle, neka smisle agregacije kolike hoće, ali onda to moraju da ispoštuju. to što nemaju tehničkih kapaciteta da ispoštuju ono što su sami sebi odredili je i upravo ono na šta bi se trebalo žaliti.

drugi korak je pisanje mailova medijima, štampani, elektronski, nije bitno.

treći vraćanje modema i raskid ugovora kome je sve to smaranje.

uglavnom, javnost je najveće oružje, od kukanja na forumu nema velike vajde.

A kako radi p2p na neobee-ju preko dana...slika sve govori, u pitanju je jedan od najjacih i najboljih tracketa na svetu. Da napomenem i to da posle 1h posle ponoci download se popne do 76kb/s i tu stoji sve do 09h izjutra.:mad:

http://i16.tinypic.com/2v1nlau.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Milane, jel bi mogao da ovu sliku staviš kao thumbnail, ili ako je istekao 1h da to uradi neki mod? Preširoka je i svaki tekst mora da se skroluje u stranu da bi se video ako rezolucija monitora nije baš ogromna.

Milane, jel bi mogao da ovu sliku staviš kao thumbnail, ili ako je istekao 1h da to uradi neki mod? Preširoka je i svaki tekst mora da se skroluje u stranu da bi se video ako rezolucija monitora nije baš ogromna.

Ne radi imageshack pa sam hostovao na nekom drugom serveru.

Errrr cemu ovo ? Ako ti se ne svidja provajder imas gomilu drugih. Ovo ti je kapitalizam, dakle ako ti usluga ne odgovara nemoj da je placas ili je kupi kod nekoga drugoga.

Meni moj neobee radi super da kucnem u drvo. Danas sam sa 512 preso na 768 i vuko ceo dan sa news servera punom brzinom.
ae ne kaki molim te ti vuces a mi svi smo glupi??? imas ceo da 76 kB/s na news a mi sa rapida ne mozemo da povucemo preko dana ni 60% . znaci nerviraju me oni koji su JUCE uveli adsl i kake po forumima neke gluposti. istina da je im je link pukao i da se ne zna sta ce dalje biti sa njima a ako ovako nastave jednostavno ce doci do totalnog zagusenja linka i mreze p2p nece raditi ni nocu

za ovog Milan82bh baci taj utorrent i koristi Azureus ako ima ram memorije dovoljno jer je trenutno na neobee brzi Az nego utorrent a ta slika sto pokazuje je totalno pogresna tj ti dowlodujes bad torrent. da sad ne bi drzao predavanje procitaj ovo http://www.azureuswiki.com/index.php/Good_torrent

Poslednja izmena:
ae ne kaki molim te ti vuces a mi svi smo glupi??? imas ceo da 76 kB/s na news a mi sa rapida ne mozemo da povucemo preko dana ni 60% . znaci nerviraju me oni koji su JUCE uveli adsl i kake po forumima neke gluposti. istina da je im je link pukao i da se ne zna sta ce dalje biti sa njima a ako ovako nastave jednostavno ce doci do totalnog zagusenja linka i mreze p2p nece raditi ni nocu

za ovog Milan82bh baci taj utorrent i koristi Azureus ako ima ram memorije dovoljno jer je trenutno na neobee brzi Az nego utorrent a ta slika sto pokazuje je totalno pogresna tj ti dowlodujes bad torrent. da sad ne bi drzao predavanje procitaj ovo http://www.azureuswiki.com/index.php/Good_torrent

Mozda je Stator Noobenet Insajder :d

Pre nekog vremena prodadoh liku staru grafiku 9550 ,koji je tvrdio da je Admin u Noobenet-u
i josh me ubedjivao da imaju manju agregaciju od ostalih i da se iskreno trude da sto vise sredstava daju na bandwith a ne na zaradu :sceptic:,josh sam nameravao da uzmem kod njih
adsl neko vreme...

Svaka cast za inicijativu...

Ja sam korisnik Neobee ADSL usluga vec 2 meseca i ono sto mogu da primetim je sledece:
1. DL sa sajtova bili to rapidshare ili neki drugi (bilo koji sajt) ide od 22-27 sto je zadovoljavajuce.
2. Torrent-i bili oni preko uTorrent-a ili Azuresu-a ili nekog treceg preko dana idu uzasno lose, cak mislim da bi mi na modemu isli bolje, a probao sam sve moguce trakere od onih koji imaju vise hiljada peerova i seedova, dok nocu ti isti skoce na 22-26, iz cega se moze zakljuciti da se protok kontrolise preko dana, a ja ne placam dnevu uslugu na 3 kbps, a nocnu na 25 kbps!!!
3. Probao sam Office XP, Office 2003 i onaj Windows default Outlook i jedno vreme mi je taj windows-ov vuko mailove najbolje, imam 4 naloga i bavim se poslom gde mi je mail jako bitan, a vuce mi 1 kbps!!!! - sto je uzas - opet bolji modem!!!

Ako ovako nastave da pruzaju usluge necu imati drugog izbora nego da predjem na neki drugi provajder, a mislim da vecina koji koriste Neobee imaju slicne probleme i apelujem na te ljude da se slobodno jave i da prodiskutujemo o problemima koje imaju.

Dobro, mene sada zanima kako to provajder moze da utice na ogranicavanje i sprecavanje p2p-a s' obzirom da on nema pristup centrali u kojoj je ugradjen prikljucak? Na koji nacin uopste provajder "vidi" svakog pojedinacnog korisnika? Ja mislim da to nema veze sa provajderom nego samo sa kvalitetom centrale, ugradjene opreme, daljine od centrale itd. Ne znam, samo mislim ovako... nemam ADSL... neka mi objasni neko ko je bolje upucen...

Prelazak na drugog provajdera je krajnje smaracki posao a imam i lose iskustvo sa time.

Evo sta se desilo:
Pre nekih 8 meseci sam takodje bio predplatnik ADSL-a kod neobee-a i posle par meseci sam podneo zahtev za prekid naloga takodje zbog ocajnog protoka. Podneno zahtev, vratio opremu i cekao da me iskljuce da bih mogao da podnesem zahtev kod drugog provajdera. 10...15....20...mesec....mesec ipo dana....i tako u nedogled sam chekao da me iskljuce sto oni naravno nikada nisu uradili. Tj. navodno su oni poslali zahtev telekomu za prekid saradnje i to je kao sve reseno bilo ali kada sam popunjavao onu online aplikaciju za adsl kod "billo kog" drugog provajdera dobio sam odgovor da "nemam tehnickih mogucnosti". :trust:
Kasnije sam dobio jos jedan telefonski prikljucak u stanu i "ponovo" podneo zahtev za uspostavljanje adsl-a takodje kod neobee, inspirisan hvalospevima pojedinih ljudi sa bencha na rachun tadasnje odlicne usluge neobee-a.
Sve je to trajalo nekih mesec-dva i onda je opet pocelo da se radi filtriranje p2p-a koje je sad vec postalo toliko ochigledno.

Jedini nachin da bi se zaustavila ova tiranija je masovna ofanziva na gore vec pomenuti apos i takodje jedino resenje.
Slobodno nazoveti broj telefona i recite sta imate niko vas nece tuci ili isporuciti tuzilastvu i tako te fore.

Dobro, mene sada zanima kako to provajder moze da utice na ogranicavanje i sprecavanje p2p-a s' obzirom da on nema pristup centrali u kojoj je ugradjen prikljucak? Na koji nacin uopste provajder "vidi" svakog pojedinacnog korisnika? Ja mislim da to nema veze sa provajderom nego samo sa kvalitetom centrale, ugradjene opreme, daljine od centrale itd. Ne znam, samo mislim ovako... nemam ADSL... neka mi objasni neko ko je bolje upucen...

Normalno da moze da te kontrolishe kada veza ka internetu prolazi preko njihovog sistema.Postoji oprema,tacnije neka vrsta hardverskog packet inspection uredjaja,koja skenira ip heder i vidi koja je vrsta paketa i u odnosu na to primenjuje pravila.Cisko ima takve stvari.Mozda bi ih mogao zeznuti enkripcijom paketa a mozda i ne posto i to moze da se na neki nacin pregleda.Ne moze da ima veze sa kvalitetom centrele i ostalom telekomunikacionom opremom kad pri http downloadu ima pun protok.

Na ono na sta nemaju pravo je smanjivanje proriteta p2p saobracaja.P2P je sam po sebi LEGALAN.Nelegalno je skidati licenciran softwer.To je isto kao kad bi smanjili prioritet npr UDP
paketa.

U ugovoru nigde ne postoji klauzala u kojoj postoji garantovani protok, tako da vam zhalbe u sushtini NAZHALOST nisu osnovane. Ipak je ovo srbija ;) Budite srecjni da se telekom uopshte milovao da nam da ADSL:) <koja ironija>

U ugovoru nigde ne postoji klauzala u kojoj postoji garantovani protok, tako da vam zhalbe u sushtini NAZHALOST nisu osnovane. Ipak je ovo srbija ;) Budite srecjni da se telekom uopshte milovao da nam da ADSL:) <koja ironija>

Ne bih se slozio da treba da budem tako ponizan i zadovoljan. Pre bih nekom razbio onaj modem o glavu.

Vidim ne pratite temu kako valja. Za diskusiju o neobee usluzi vec postoji tema u drugoj sobi.

Ne kontam te..slobodna zemlja..ako ti ne odgovara ..idi promeni provajdera...znachi imash jedno 50 komada shto nude ADSL. Po meni je problem shto tebi ni kod ostalih 49 necje biti neshto posebno bolje. Tako da ovime ama bash nishta ne bi postigao. Ali ako je tebi bash toliko dosadno i imash vishka vremena...uzhivaj :banana:

Normalno da moze da te kontrolishe kada veza ka internetu prolazi preko njihovog sistema.Postoji oprema,tacnije neka vrsta hardverskog packet inspection uredjaja,koja skenira ip heder i vidi koja je vrsta paketa i u odnosu na to primenjuje pravila.Cisko ima takve stvari.Mozda bi ih mogao zeznuti enkripcijom paketa a mozda i ne posto i to moze da se na neki nacin pregleda.Ne moze da ima veze sa kvalitetom centrele i ostalom telekomunikacionom opremom kad pri http downloadu ima pun protok.

Na ono na sta nemaju pravo je smanjivanje proriteta p2p saobracaja.P2P je sam po sebi LEGALAN.Nelegalno je skidati licenciran softwer.To je isto kao kad bi smanjili prioritet npr UDP
paketa.

Enkripciom paketa ti samo skivas sadrzaj paketa ali i ne njegov nacin prenosenja. Dakle jednostavno njihov FW ga prepozna kao p2p saobracaj i shape-ujega na neku vrednost. E sada tome mozes da doskocis na vise nacina.

1. Iznajmis server u tunguziji, instaliras na njega torrentflux (web, php, torrent klient google 4 more info :) ) i tamo skidas p2p ogromnim brzinama i onda do sebe vuces ftp/http protokolom. I tako njihov FW ne vidi p2p saobracaj i imas punu brzinu.

2. Uplatis News server do koga isto imas non-p2p enkriptovanu vezu. I samo ti znas sta skidas tako da si 100% osiguran od bilo kakavih pretecih mailova.

Ono oni mogu da budu kvarni ali realno mozemo i mi :)

Velike su zablude da "je ovo Srbija". I na zapadu niko ne garantuje protok, naprotiv, dešavaju se čak i isključenja korisnika ko prekorači određenu cifru za koju tamošnji pružaoci usluga ocene da je "normalna". Tako je npr. britanski telekom isključio 5k korisnika jer su skidali više od 100 ili 150 GB mesečno, ne sećam se tačno granice. Bilo je bunta pa su tu granicu povećali ali ona i dalje postoji. Slično je sa mnogim drugim provajderima. Naravno, ima i onih koji tako ne rade ali niko nema pravo da zabrani kompaniji da li će ona da ograniči korisnika na neke aktivnosti, osim ako u ugovoru apiše™ drugačije. Pored toga, tamo se sasvim normalno prihvata da sistemi ne mogu biti stalno u tip-top stanju. U Australiji, recimo, prenosi mi bivši komšija, je potpuno normalno da ADSL ne radi, otprilike 0.5-1 od 7 dana u nedelji (kada se povežu sve pauze tokom svih dana...npr. 3 sata ponedeljak, 8 sati u noći između utorka i srede itd.) Naravno, tamo su veće brzine daleko, jeftinija je cena po jedinici protoka, ali za takve stvari poput garantovanog protoka neka se ne šire bajke. Osim toga, tamo razne organizacije špijuniraju P2P saobraćaj, pa ako se nekom asrećniku™ zalomi, eto njemu veselog plaćanja 750 dolara po skinutoj pesmi ili filmu, a ako je nešto hostovao eto 2 godine minimum...

Poslednja izmena:
Nema klauzule o garantovanom protoku, ali praksa pokazuje da kod mnogih naših provajdera ADSL radi mnogo bolje nego što ljudi prijavljuju da im radi kod Neobee. Dakle, nije baš da se ništa neće promeniti.

Ja ću vas podsetiti kako je stvar objašnjavao Sezam. Telekom uz svaki paket zakupljenih ADSL linija daje određeni default protok. Na provajderu je da odluči li će da koristi samo taj minimum koji je dobio od Telekoma, ili će dokupiti još linka. Izgleda da neki provajderi jesu dokupili, drugi nisu.

To što se Neobee, kako izgleda, najagilnije u Srbiji "bori protiv piraterije", u svetlu ostalih stvari ukazuje da je po sredi samo još jedan način da se smanji korišćenje linka.

BTW, na direktno pitanje Danko Jevtović, jedan od suvlasnika SezamPro-a, odgovorio je da Sezam apsolutno ne filtrira nikakav P2P saobraćaj. To što je rekao još niko nije demantovao, niti osporio.

Znači, nije baš da je svugde isto.

Nazalost situacija je postala losa do odvratne sto se tice neobee-a :( Secam se samo 6-7 meseci ranije kad sam poceo kod njih, a sada jad, tuga i cemer. Ova slika mi ostaje samo kaolepo secanje :mad:
torent511.jpg

sledeća je veličine "bildborda".

neobee je se gubio u par dana par puta, sada je sve ok, bar kod mene, dok me opet ne izbaci.

Ne kontam te..slobodna zemlja..ako ti ne odgovara ..idi promeni provajdera...znachi imash jedno 50 komada shto nude ADSL. Po meni je problem shto tebi ni kod ostalih 49 necje biti neshto posebno bolje. Tako da ovime ama bash nishta ne bi postigao. Ali ako je tebi bash toliko dosadno i imash vishka vremena...uzhivaj :banana:

Nije bas tako lako ... a sta cemo sa slobodnim portovima ... ako odjavim Neobee i prijavim se recimo na Sezam a prilikom procesa telekom vidi da ima slobodan port pa ga dodeli ekipi na cekanju ??? Sta onda ???

kad je pre jedno godinu bila prica oko adsl provajdera u NS i kad smo vam lepo rekli da se drzite dalje od neobeea, napljuvali ste nas najstrasnije... e sad uzivajte...
imho, ko se prijavi kod lelekoma za adsl, a odjavi kod neobee-ja, taj ce sigurno dobiti, tako da eto vam ideje...

kad je pre jedno godinu bila prica oko adsl provajdera u NS i kad smo vam lepo rekli da se drzite dalje od neobeea, napljuvali ste nas najstrasnije... e sad uzivajte...
imho, ko se prijavi kod lelekoma za adsl, a odjavi kod neobee-ja, taj ce sigurno dobiti, tako da eto vam ideje...

Da al postoji mogucnost da se odjavimo u decembru i ne vidimo prikljucak do februara :S: ja podrzavam ovo sto skiner predlaze jer je to jedan vid borbe potrosaca protiv monopolista i ostalih koji maltretiraju narod svojim losim a dobro placenim uslugama ,)

Neobee je u pocetku radio lose. Prekidi i slicno. Ali kada je radio, radilo je sve. I vremenom su se popravili do nivoa gde sam bio zadovoljan. Ali ovo sto sada rade je bezobrazluk i vredjanje potrosaca. Ko umesto mene moze da odluci za sta cu koristiti internet?
Ako ne nadjem dobavljaca koji se ne ponasa kako treba onda mi ni ne treba adsl niti nista slicno. Cak ni internet. Imam ga firmi dosta da pregledam to malo sto gledam.
Jos jednom, poenta ove teme nije kukanje vec neki konkretni koraci. Makar to bilo pisamce.

Naravno, da se ogradim da moj gornji post ni u kom smislu treba da opravda pederske...pardon, homoseksualne fore muškog opredeljenja, već čisto da ukaže da se nešto slično dešava i na zapadu, odnosno da nije to "Srbija" :) Druga je stvar što se tamo sa 6 umesto 8 Mbita sve potrebno svuče za 20 minuta, pa je abitno™ što se nije svuklo za 15 itd.

Podržavam ovakvu akciju prema provajderu, a verujem da je stanje zaista takvo kakvim ga opisujete. Imao sam priliku iz prve ruke da se uverim kod nekoliko komšija kako radi Neobee. E sad, pola njih je ostalo jer su sasvim zadovoljni time što imaju, ali polovina je pobegla glavom bez obzira, listom oni zahtevniji po pitanju protoka. Da se razumem, da ja imam takve probleme takođe bih bežao. Ipak, ja sam odabrao taj prokleti YUBC :,,: i mogu reći da se zaista ponosim time usled ekstremnog zadovoljstva :)

Poslednja izmena:
Koliko se ja secam Neobee je jedini davao setup za dz i imao je nesto nize cene pristupa...

Ni izbliza. Neobee je jedan od 17 koji daju setup za dž, svi sem možda 2-3 provajdera daju setup za dž. Niža cena pristupa jeste, ali očito nauštrb kvaliteta usluge.

Navukla se masa da 200-300din manje mesechno :) Koliko para toliko muzike :) Podrzhavam shto je danijel00 rekao, neobee nikad nije bio neshto poseban provajder uvek je imao problema i pucanja.....i SVI ste to znali kada ste uzimali ADSL jer je to nebrojen broj puta spomenuto na forumu.

Nazad
Vrh Dno