Šta je novo?

Piratske igre

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
455
Skoro kao sto naslov kaze interesuju me igre sa tematikom pirata. Bitno je da ste u ulozi kapetana imate svoj brod i lutate otvorenim morem trazeci plen. Moze da bude i kao Sid M. Pirates! ali i kao Pirates of Carribians. Samo da ima dobro odradjenu borbu brodova ostalo je sve manje vise nebitno. Moze da bude i neki mod za neku igru.

Assasin creed black flag

Sea Dogs, najbolja piratska igra ikad :)

Sea dogs jen ili dva? Sto se ac black flag tice pa zar to nije assasins creed igra? Fokus je na borbi brodova?

Assasin creed ali ima focus na borbu brodova u budzenje broda

Nije to fokus. :D

Ima par misija sa brodovima i ako se dobro secam dosta sporednih, pa je to to.

Poslednja izmena:
Umas I one legendary brodove u coskovims mape koji su izazov da se potope

Black Flag mi deluje kao da je na fastforward, barem ovih par yt snimaka sto sam odgledao. Ne svidja mi se nesto. Age Of Pirates 2 sa Gentlemen of Fortune Mod mi deluje interesantno.

Sea Dogs, najbolja piratska igra ikad :)
definitivno, apsolutno, bez greške - najbolje određena borba brodova. ostalo u igri uglavnom ne vredi qrcu, ali to nije ni bitno :)

Sea dogs jen ili dva? Sto se ac black flag tice pa zar to nije assasins creed igra? Fokus je na borbi brodova?
zidogz kec, naravno.

assa. creed je assa. creed - kežual do iznemoglosti. meni lično se dopadaju one dve (opciono beše tri?) misije na brodu u acIII, ali ac IV je upropašten dizajnerskom odlukom da od samog početka vozimo duplo brži brod nego što ga voze svi ostali. to je omogućilo slalom dok kule i tvrđave ispaljuju topovske salve na nas i time olakšalo taj segment igre (probaj u seadogsu da se približiš neprijateljskoj tvrđavi u nekom od manjih brodova, pa da vidiš šta je vatromet), ali je upropastilo borbu protiv drugih brodova, koja ne predstavlja apsolutno nikakav izazov, čak ni kad je naš brod teško oštećen.

drži se seadogs-a dok neko ne reši da ponovo ozbiljno prione na ovu tematiku.

Zahvaljujem.

edit: Cekaj malo pa ovaj Blood & Gold: Caribbean je radjen u Mount&Blade engin-u?

Poslednja izmena:
Ti ces sigurno da se upisas od srece ako najave Sea Dogs 2 :)
radila je akella te nastavke, ali nije to to.

a ime je samo ime :) i kad bi neko najavio dvojku, bilo bi jasno da pokušava jaše na talasima stare slave.

Hehe taman sam se naostrio da dizem bunu protiv dahija al prc ukupao si me u mestu :D

Ako pod piratske igre podrazumevaš čisti okršaj jedrenjaka, onda Empire: Total War ima dobru mornaričku komponennttu.

Sid Meier's Pirates! 2004

Rimejk igre koja je začetnik žanra - Sid Meier's Pirates! 1987

250px_Sid_Meier_s_Pirates_1987_Coverart.png

Ma igrao sam manje vise sve te igre i sto kaze g@w jedino tempest deluje ok al je' early access. Zelja mi je da igram igru gde igrac kontrolise jedan brod ili moze da bude i vise ali da je fokus na kontrolisanju igracevog broda i izdavanju jednostavnih komandi ostalima.

U svakom slucaju hvala na predlozima.

Ako te već zanima ta tema, možeš pogledati i ovo
[YOUTUBE]-EoQX7227Z4[/YOUTUBE]

Zahvaljujem.

edit: Cekaj malo pa ovaj Blood & Gold: Caribbean je radjen u Mount&Blade engin-u?

Jep, prvobitno bio mod pa se neko setio da naplati svoj trud.

radila je akella te nastavke, ali nije to to.

a ime je samo ime :) i kad bi neko najavio dvojku, bilo bi jasno da pokušava jaše na talasima stare slave.

Cak i kada su megamajstori iz Bethesda Softworksa u pitanju? :) Zamisli samo, Fallout na moru. Zvuci dobro, ne?

čuj megamajstori. :))))) nasmeja me k'o i svaki put.

to što ja imam poštovanje prema njihovim hrabrim odlukama da podrže i proguraju neke inovacije u vreme kada drugi to nisu radili, ne znači da imam nerealno i ničim izazvano poverenje prema njihovim stvarnim mogućnostima. video sam assassin creed na moru i bilo mi je dovoljno - veliki budžeti retko kad idu uz kvalitetan gameplay. ubisoft, bethezda, ea, activision, blizzard, sega i ostali "veliki igrači" nisu sposobni da razviju novi seadogs. to može samo neko neopterećen time kako će veliko casual tržište da reaguje na inovacije i na hard core pristup (za ovo drugo već znamo kako će reagovati).

Poslednja izmena:
Dobar naslov teme...ali ocekivao sam nesto drugo.
Rekoh evo kavge...spremno uletim...??? hodanje po dasci!

Sid Meier's Pirates! 2004 je trenutno u Humble Bundle paketu sa još nekim igrama i možeš je uzeti za evro.

Odličan naziv teme ;)

Meni se Black Flag prilično svideo, najviše okršaji na brodovima pogotovo kad se ide na onih par Legendary brodova, a Assassins Creed igre uopšte ne volim. Doduše, kraj igre je podjednako bezvezan kao i u svakoj drugoj AC igri ;).

black flag je mogao biti sjajna igra, ali su preterali sa assassins creedštinom. u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju. imam utisak da vozim 3 puta brži brod.
iako takva brzina dozvoljava krajnje zabavnu borbu (iživljavanje) protiv tvrđavica, potpuno je upropastilo borbu protiv brodova.

Vrh Dno