Filmovi su specificni. Za neke jesu skupe karte, ali nisu nedostizne par puta mesecno (jadna je i ponuda za nesto vise od toga), mnogo je bolji ugodjaj i smara cekanje hd ripova. Da nisam toliko lenj sve bih gledao u bioskopu, iako imam dobar TV, ko ce bre da ceka pola godine... Ali u proseku idem jednom u par meseci, u najboljem slucaju, i bas mi je krivo posto su filmovi moja velika pasija.
Serije moraju da se privatizuju, kad nemamo u domacoj ponudi, ili je nesto bajato... U malo boljoj situaciji su oni koji placaju HBO pretplatu ali i tu je stvar ogranicena. Ovako, sa sve brzim i povoljnijim internetom i poplavom serija... Mi nismo sredovecni korisnici kablovskih usluga, znamo da moze bolje od toga, i kako da dodjemo do sadrzaja. Ko se ustrucava zato sto misli da je to nemoralno, ima problem da shvati u kakvom svetu zivi ili je beznadezni Ned Flanders.
Piratizovanje single play igara u nasoj zemlji je normalna stvar, ali sve vise ljudi zbog multipleja kupuje originale, i zbog jednostavne digitalne distribucije sa suludim popustima gde nekadasnji AAA naslovi kostaju 4-5 dolara. Piratizujete odmah i kada se ukaze prilika kupite za kolekciju. Takodje, kupuju se dosta male nezavisne igre...
Nije mi zao dati pare ni za dobre ps3 ekskluzive, psn-only igre... jeftina je isporuka, mada je meni jednostavnije preko oglasa. Igre za ios takodje nisu skupe, cak i za nas standard. Mmorpg-ove i sportske igre koji imaju ogromni replay value, ili u nekim slucajevima ako igra ima unikatan dozivljaj platio bih cak i pretplatu (secret world). Blizzardove igre, takodje, moraju se posedovati.
Apsolutno sve bitke protiv piraterije, izgubljene su unapred. Bila je sa nama od spektruma i bice jos dugo.