Šta je novo?

"Pirati" su najbolji kupci

Filmovi su specificni. Za neke jesu skupe karte, ali nisu nedostizne par puta mesecno (jadna je i ponuda za nesto vise od toga), mnogo je bolji ugodjaj i smara cekanje hd ripova. Da nisam toliko lenj sve bih gledao u bioskopu, iako imam dobar TV, ko ce bre da ceka pola godine... Ali u proseku idem jednom u par meseci, u najboljem slucaju, i bas mi je krivo posto su filmovi moja velika pasija.

Serije moraju da se privatizuju, kad nemamo u domacoj ponudi, ili je nesto bajato... U malo boljoj situaciji su oni koji placaju HBO pretplatu ali i tu je stvar ogranicena. Ovako, sa sve brzim i povoljnijim internetom i poplavom serija... Mi nismo sredovecni korisnici kablovskih usluga, znamo da moze bolje od toga, i kako da dodjemo do sadrzaja. Ko se ustrucava zato sto misli da je to nemoralno, ima problem da shvati u kakvom svetu zivi ili je beznadezni Ned Flanders.

Piratizovanje single play igara u nasoj zemlji je normalna stvar, ali sve vise ljudi zbog multipleja kupuje originale, i zbog jednostavne digitalne distribucije sa suludim popustima gde nekadasnji AAA naslovi kostaju 4-5 dolara. Piratizujete odmah i kada se ukaze prilika kupite za kolekciju. Takodje, kupuju se dosta male nezavisne igre...

Nije mi zao dati pare ni za dobre ps3 ekskluzive, psn-only igre... jeftina je isporuka, mada je meni jednostavnije preko oglasa. Igre za ios takodje nisu skupe, cak i za nas standard. Mmorpg-ove i sportske igre koji imaju ogromni replay value, ili u nekim slucajevima ako igra ima unikatan dozivljaj platio bih cak i pretplatu (secret world). Blizzardove igre, takodje, moraju se posedovati.

Apsolutno sve bitke protiv piraterije, izgubljene su unapred. Bila je sa nama od spektruma i bice jos dugo.

Ja kupujem e-knjige i igre. To mi prestavlja užitak, tako da mi nije žao. Naravno igre ne plaćam po izlasku (osim ako znam da ću ih igrati narednih 6-12 meseci, poput fife, bf ili nečeg sličnog što ima dobar mp), već sačekam neku bolju akciju. Nisam od onih koji moraju nešto da odigraju istog trenutka kada je izašlo, već kada dobijem želju da odigram takvu igru, pogotovo što zbog obaveza imam podosta i ne odigranih naslova. A ovako sa originalima imam konfor da ne moram da vijam update-ove i patcheve, već da steam/origin to odrade umesto mene...

+1

Kao sto je neko napomenuo, to mogu sebi da priustim jer niti pusim, pijem niti duvam gandzu tako da se tu ustedi fina parica :)

Sva sreća, pa postoje šverceri od kojih možeš kupiti cigare :)

Ajamo da nastavimo diskusiju o duvanu

Dosta vas u ovoj diskusiji govori "da imam ja bih platio". Jel to znaci da ste moralniji od mene koji otvoreno kazem da nikad ne bih platio nikakvu multimediju cak i da imam para za bacanje ? Manite me tog moralisanja u zemlji Srbiji. Da ste zaista ljudi od principa i morala ne bi dozvolili da vas gaze svakodnevno sto drzava i njene strukture, sto komsije, preko rodjaka itd. U nasem slucaju biti posten se najpre obije o glavu, ili bubreg, kako koga zapadne. Ko mulja i lovi u mutnom najbolje prodje, tuzno ali istinito.

Znaci poruka je, ajmo svi da muljamo i lovimo u mutnom.

Mogu samo odabrani (izabrani) ... ;)

...Da ste zaista ljudi od principa i morala ne bi dozvolili da vas gaze svakodnevno sto drzava i njene strukture, sto komsije, preko rodjaka itd. U nasem slucaju biti posten se najpre obije o glavu, ili bubreg, kako koga zapadne. Ko mulja i lovi u mutnom najbolje prodje, tuzno ali istinito.
Moraš biti konzistentan. Preciznije, dogovori se sa sobom da li želiš biti moralan ili nemoralan, obzirom da tvoj post odaje utisak ambivalencije. Neko ko je moralan će uvek biti moralan, bez obzira na to gde živi i šta radi. Takođe, ti ne znaš ko je, koliko i dali politički aktivan, i te konstatacije pokazuju da iz tebe izbija frustracija, a mi na forumu pokušavamo, u najvećoj meri, da vodimo racionalnu diskusiju.

Postavio sam, u prvom postu, člana "The American Assembly"-a, koji predstavlja ozbiljan parametar. Nije u redu da diskusija ide u emotivnom smeru. Takođe, čini mi se da nisi najbolje razumeo, u članku se navodi da upravo ljudi koji piratizuju predstavljaju najbolje potrošače. :)

Делимично сам се препознао у тексту - рецимо да сам одушевљен игром (пират), купио обе Witcher игре. Исто тако и за Mass Effect триологију, а планирам и да узмем први део Dragon Age. Скоро све ове игре су прво прошле кроз торент, па пошто сам утврдио да су заиста квалитетне, дао сам и паре за њих. Новца је премало да бих платио нешто што не желим да играм (а то схватим у току игре), или што ћу одиграти једном и заборавити.

Ja sam uveo jednog našeg člana, u svet legalnog gejminga. Nije mi verovao da može dobro i legalno da se igra za 2-5 €. Mada, on je sklon preterivanju, zna da kupuje igrice od 40€ :D
Ja volim da imam originale, ali ne po punoj ceni. Uvek čekam neke jače popuste. Trenutno igram CitiesXL 2012. Skinuo sam je sa torenta i dopada mi se. Ja sam uveren da ću je kupiti kada bude bila na nekom popostu za 5-6€.
U potpunosti se slažem da torent pospešuje prodaju igara. Naravno , sve bi bilo mnogo lakše kada bi nam standard bio malo veći.

Mogu da se kladim u sta hocete da je korisnik Dulsrules i7 kupio od roditeljskih para!

Izgubio bi opkladu.

Vrh Dno