Šta je novo?

Piraterija i kazne u Srbiji?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Svi se secamo kampanje od pre dve godine oko legalizacije M$.S obzirom da radim u firmi koja se bavi legalizacijim svega zivog od M$ i da je placanje druge rate zavrseno i da su velike pare date, pitam se "Da li je neko cuo da je software-ska policija bilo koga kaznila od firmi?" ili su jaki samo kada jure sitnu buraniju sa ulica? Kao i kada pauk odnosi Yugice , a dzipove ne smeju ni da pogledaju. :trust:

Poslednja izmena:
Jure koga i kako stignu, a znam i par njih koji su oglobljeni. BTW, gledao sam "pauka" kako odnosi novog cheeroke-a.

Niko ne dize galamu ali kaznjava se i to drasticno. Pleni se sve sto se stigne!

Naseg komintenta (nebitno kog) su kaznili i to vraski mnogo (oko 30000e) zbog 8-10 racunara sa piratskim software-om......inace u pitanju je firma za projektovanje........

Kad smo već kod legalizacije. Mi prosle godine kupismo XP i office profesional za 9 računara (ono na tri godine) na kome naravno ima Front Page. Kad sam pre neki dan otišao da podignem novi office dobijam od svog distributera verziju bez Front Pagea. Da li je to legalno. :mad:

merlin je napisao(la):
Kad smo već kod legalizacije. Mi prosle godine kupismo XP i office profesional za 9 računara (ono na tri godine) na kome naravno ima Front Page. Kad sam pre neki dan otišao da podignem novi office dobijam od svog distributera verziju bez Front Pagea. Da li je to legalno. :mad:

Sto se ne obratis kancelariji SCG Microsofta, a ako treba i onom preko bare?

Mislim, zbog dosadasnje prakse koriscenja piraterije ljudi su bezali od kontakta sa tim firmama kao djavo od krsta. Medjutim, kako imas legalnu verziju, zovi ih i pitaj ih, zato i sede u tim kancelarijama.

Poslednja izmena:
Mogu ja nesto da pitam, ima veze sa temom ali se odnosi na fizicko lice:
ja ponekad narucim preko neta poneki film ili igru i to mi stigne postom. Taj lik je skoro pao po prijavi i ostao mu je moj zadnji mail sa adresom. Znaci sve sto imam od diskova a to nije uopste mnogo nisam preprodavao nego koristio sam. Da li imam razloga za strah od eventualnog upada i zaplene mashine?

u ovom dupetu od zemlje se treba svega plasiti, ali u principu ne bi trebalo da bude frke :)

frostonja je napisao(la):
ja ponekad narucim preko neta poneki film ili igru i to mi stigne postom. Taj lik je skoro pao po prijavi i ostao mu je moj zadnji mail sa adresom. Znaci sve sto imam od diskova a to nije uopste mnogo nisam preprodavao nego koristio sam. Da li imam razloga za strah od eventualnog upada i zaplene mashine?

Odnesi sve to i komp kod babe, pa kad dodju po tebe, ti zvizdi kao kupus i reci da si sve prodao. :D

Ja u kraju imam igraonicu od 80 kompova, na svima win98, tri servera win2k3+office sa front pageom, komplet softver nelegalan, i radi vec 2 godine bez problema...ima 3 supermarketa, jedan na sred terazija, ni jedan zaposleni mu nije prijavljen, i niko ga ne dira...pitam se da li da otvorim lokal za prodaju divxa ;)

Poslednja izmena:
Najebo si.
Ma daj ljudi sad će neko da traži sudski nalog da uđe u tvoj stan zato što imaš nelegalan windows. Njima su interesantne firme koje uzimaju pare sa tim softverom.

Znas kako,kada dodju (ako dodju),lepo ih pustis u dvoriste,i kada udju skocis na kapiju,zakljucas i zviznes kljuc u grlo,a onda pustis da ih Bak pojede :d :D

BeoSoft je pre neki dan zatvoren i sve je zaplenjeno zbog snimanja nelegalnog softvera

ne ****. *******o

Twix je napisao(la):
Znas kako,kada dodju (ako dodju),lepo ih pustis u dvoriste,i kada udju skocis na kapiju,zakljucas i zviznes kljuc u grlo,a onda pustis da ih Bak pojede :d :D
Eto kako su decu upropastili transformersi, nindža kornjače... :party:

Nazad
Vrh Dno