Šta je novo?

Pioneer108 problem - Disc-at-once

• Začetnik teme Začetnik teme termos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

termos

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2005
Poena
301
Imam Pioneer DVD-RW DVR-108. Kada rezem DVD-ove, ceo proces ide sasvim OK (bufferi su na 100% i 95-97%) sve do samog kraja, kada se, nakon sto se bafer spusti i Nero pocne da radi Lead-out pojavljuje poruka Could not perform end of Disc-at-once, i pop-up prozor da je rezanje zavrseno nauspesno. Nakon toga DVD ili ne moze da se ucita (u DVD citacu) ili u My Computer pise da je CD sa 0 bytes (kada ga vratim u DVD rezac).

Pre par dana sam uzeo taj rezac, jer sam cuo da je medju najpouzdanijimaa i do sada nisam uspeo da narezem nijedan DVD kako treba. Imam WindowsXP, a koristio sam Nero 6.0.0.9. DVD rezac je secondary master, sec slave je DVD citac, a dva HDDa su na primary. DMA mode za rezac je na ON. Rezao sam na Primedisc DVD+R 4x diskovima (koji mozda jesu losiji), ali i na Verbatimovim DVD+R, na brzinama 4x i 2.4x, i uvek je bio isti problem.

Kada sam trazio po stranim forumima informacije o ovome, malo ljudi je imalo neka resenja, uglavnom je pominjan DMA mod, ili losiji diskovi. Da li neko zna sta bi moglo da bude uzrok?

Mozda se Nero zaglupi, te rane verzije 6 su pravile poprilicno problema sa rezanjem DVD-ova. Probaj neku noviju, cini mi se da ima 6.6.0.6 (ili 9?) na CD-u uz novi broj Digital! casopisa...

Instalirao sam Nero 6.3.1.20, i narezao je kako treba.

Hvala!

Nazad
Vrh Dno