Šta je novo?

PIONEER S-H320-W

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preskoci ih i dodaj jos par desetina evra i onda vec imas pare za pristojne kutije koje su bolje od ovih. Ove nisu nista posebno i ne vredi ih kupovati.

zvucnici su za te pare fenomenalni , moj drug uzeo ih je pre desetak dana,i na prvom utisku sam bio odusevljen , i zvukom i dizajnom.

Potvrdjujem da Pioneer nema dobre HiFi zvucnike u toj klasi. Dodati jos malo novca i kupiti nesto bolje. MA BR2, Mission M32i ili M33i ako se zele podne kutije.

Kada je to Pioneer i vecina Japanaca znala napraviti zvucnik, mozda za svadbe i derneka ali Hi-Fi nikada, poslusaj gvladu i protegni se za engleza pa budi miran dugi niz godina.

Poslednja izmena:
evo sta pise na zvucnike

Prilozi

• DSC00846.JPG
    DSC00846.JPG
    294.7 KB · Pregleda: 129
JA ne kazem da su pioneer najbolji, ali za te pare se isplate da se uzmu , ne je pioneeer ono sto je bio popravio se malo , a to sto si mi naveo gde ima da se kupi ili barm da ih cuem, ja ima kuci malo starije zvucnike ,,elak'' i jos dan danas sljkaju.

Zna se sta je priznato u HiFi svetu. I Yugo je bio auto, pa ga poredi sa Mercedesom, Roverom i sl.

...ne je pioneeer ono sto je bio popravio se malo...

Mislis, obrnuto? :D Nekad je bio dobar, i imao je i dobre kutije, i pojacala i ostale uredjaje, a otkako je pioneer promenio svoj logo znak, to vise nema smisla. Moze da prodje bar za mp3 playere u autima. Nemoj pogresno da me razumes, i ja imam Pioneer pojacalo, ali iz vremena kad se znalo kako pojacalo treba da izgleda i svira. Zadnjih godina, to je postala samo sljastava komercijala od uredjaja, a kutije prazne kante bez dobrog zvuka.

Ih bre ljudi pa generalizujete stvari. Ima Pioneer odlicnih stvari i u car programu i u kucnom HiFi, ali te stvari odskacu i cenom i nasi uvoznici nece da uvoze skupu robu vec onu koja se najlakse obrce. Ako ste slusali jeftine stvari, a ocekujete da cujete nesto iz ranga koji je cenovno daleko, razocarali ste se. Npr Pioneer je izbaci woofer za kola oko kog se vodi rat kako je ovo i ono:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/pioneer-zvucnik-za-kola-ts-w307d2.html
Ljudi odvoje 50e za woofer i hoce da ubija po glasnoci i da bude kvalitet zvuka do bola. Pa ne moze to tako. Iz ovog i slicnih primera dolaze konstatacije da oni prave krs, sto nije tacno. Samo su napravili jos jedan rang proizvoda za siroke narodne mase koje se pecaju na brojke.
Pogledajte http://www.pioneer.ch/chd/products/42/99/161/overview.html pa ako mozete raspitajte se za npr S-1EX-W i necete cuti pokude i osude i onda se zapitate zasto, a razlog je http://www.mediasky.ch/shop/detail.php?id=33704
Znaci koliko para toliko muzike. Isto je i u car programu. Kod nas ih bije glas da je to krs i sl. Da jeste, ali za par hiljada dinara nema da svira kao u Milanskoj Skali. Ja dugo merkam bas njihov prednji sistem za kola, ali zao mi da ga platim koliko kosta, ali ne kazem da je krs i da je precenjen. http://www.pioneer.ch/chd/products/25/131/201/TS-C171PRS/index.html
Nije ni to vrh, ima kvalitetnije sisteme za nesto vise novca (a i to treba neko da kupi):
http://www.discount-car-hifi.ch/shop/product_info.php?info=p12628_Pioneer-TS-M01RS.html
http://www.discount-car-hifi.ch/shop/product_info.php?info=p12627_Pioneer-TS-S01RS.html
http://www.discount-car-hifi.ch/shop/product_info.php?info=p12626_Pioneer-TS-T01RS.html
(zaboravih na ovo treba dodati i 3-sistemsku skretnicu :d )
E sad ovo kako svira Boga pitaj, ne mogu ni zamisliti, ali bukvalno.
Zao mi je sto njih retko bacaju na neke akcije i rasprodaje i drze cenu za ono sto valja.
Ne kazem da je Pioneer najbolji, ali je njihov problem sto imaju veoma veliku paletu proizvoda i konkurisu i Xwavu i Daliju, pa se ljudi pogube u tom izboru i hteli bi da za pare iz nizeg segmenta dobiju zvuk iz viseg, a to nema nigde.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Pioneera vise maltene i nema u HiFi stereo vodama, jedino za kucni bioskopa. Ni plazme vise ne proizvodi. Tacno je da imaju vrhunske uredjaje, poput AVR, BD plyera i sl ali doticni zvucnici def nisu nista posebno i za malo vece pare moze se kupiti itekako kvalitetnija zvucna kutija.

Mislim da kudis ergelu na osnovu kljusteta koje si jahao.
Za car program ti to i tvrdim i potpisujem.
To sto kod skoro svih propada high end segment i okrecu se onome koji je profitabilan (citaj za siroke narodne mase) nije njihova greska, vec diktat trzista, jer jednostavno nece da idu svesno u gubitke. E sad da li njihov zvucnik od 500e svira bolje od zvucnika neke druge firme u slicnoj ceni je OK za poredjenje, ali garantujem da razlike nisu nebo i zemlja (osim ako se uzme neki sa akcije od 70% pa se uzme njihov po regularnoj ceni i onda uporedi). Tvrdnja da njihov zvucnik od 3k-5k eura svira katastrofa je vec neukusno za reci i samo govori o onome ko tako govori. U audio izboru uvek ima bolje, jer je utisak subjektivan i nepostoji najbolji zvuk za sve.
Evo npr iznosim moj licni stav za kucni HiFi: mislim da je pogresno kupovati bilo sta novo, jer se na aukcijama moze naci daleko bolja kupovina po Evropi. Za par stotina eura se moze kupiti set koji je kostao pre 4-5 godina 10x vise, a ako je kvalitetan slusacete ih sledecih 10 bez problema. Ali ja ne kazem ljudi koji udju u prodavnicu su loodi, vec to je njihov izbor, a ovo moj. Takodje ne mislim da su glupi sto se razlikuju od mene. Znaci opusteno, 100 ljudi, 100 cudi, 100 zena, 200 ....

Poslednja izmena:
200 sisa :)
Ne kazem da Pioneer nema nista kvalitetno bre, vec da ti zvucnici koji se pominju nisu dobar izbor.

Ja kad sam pricao o Pioneer kutijama, iako to nisam napomenuo, mislio sam na najnizi segment iz nasih bedno snabdevenih prodavnica. A onaj bookshelf sto je napravljen od drveta starog bureta viskija, to ovde neces naci nigde. Naravno da ima Pionner mnogo skuplje serije u svemu, nisu oni igraci od juce, ali posto smo bedno trziste uvek bili i bicemo, ljudi mogu samo da se raduju kad u marketu vide Pioneer za 10-12000, pa onda kao:"Woow, pioneer za samo ovoliko"...kao da dobili na lotou... Isto naravno vazi za car audio, pa niko nije blesav da misli da onaj woofer od 5-6k moze da svira kako treba. Ustvari, ima onih koji misle, ili bar misle dok ne cuju bolje. Uvek je bilo koliko para, toliko i muzike, a kod nas je to malo ko svestan, kad kupuje nesto tek da bi kupio. Licno se nikada ne bih zaleteo da nesto kupim, jer sam spremio recimo 200e za nesto, pa da kao mazga trazim nesto najbolje za te pare, nebitno kakvo je u sveopstem rangu kvaliteta, kao da ovog trenutka mora te pare da se potrose. Pametnije je strpiti se, ustedeti jos para, upoznati se sa odlikama naseg i inostranog trzista i na kraju kupiti sebi nesto pristojno, sto ce opravdati ulozen novac. Malo kog to zanima, da se bakce tolikom filozofijom oko zvuka, pa vrlo cesto napravi gresku, koje mozda nije ni svestan, bar ne u pocetku.

Poslednja izmena:
Sada se razumemo u potpunosti. :wave:

Ljudi nemojte da ste smesni kakav Pioneer postoje mnogo ozbiljnije firme ....B&W, Dynaudio , Focal, Sonus Faber, Epos, Mission , Monitor Audio, Totem , PMC, ProAc, Opera, Usher ...

Ljudi nemojte da ste smesni kakav Pioneer postoje mnogo ozbiljnije firme ....B&W, Dynaudio , Focal, Sonus Faber, Epos, Mission , Monitor Audio, Totem , PMC, ProAc, Opera, Usher ...

Pa zar ne vidis da upravo to pokusavamo i da objasnimo, razliku izmedju nabavljivog Pioneer-a kod nas i ovih ostalih. Mada, zanimljivo si ih nabacao, kao babe i zabe po slobodnom izboru. :)

Mozda je hteo azbucnim redom :) malo da se prisredi, hehe....
Inace, da... taj model Pionner zvucnika nije dobar izbor.

A moj B&W, mada i dynaudio moze proci, ili cak kakvi bolji focal ili, ima toga kamara.
A oni gore Technicsi i slicno su samo sminka nema to ni zv od zvuka dosta sam ih slusao, jedino Yamaha NS-1000 je bila dobra cak su je studiji koristili.

A moj B&W, mada i dynaudio moze proci, ili cak kakvi bolji focal ili, ima toga kamara.
A oni gore Technicsi i slicno su samo sminka nema to ni zv od zvuka dosta sam ih slusao, jedino Yamaha NS-1000 je bila dobra cak su je studiji koristili.

Pa zar tio ne rece:
"Kada je to Pioneer i vecina Japanaca znala napraviti zvucnik, mozda za svadbe i derneka ali Hi-Fi nikada, poslusaj gvladu i protegni se za engleza pa budi miran dugi niz godina." :eyebrows:
Opet generalizujete, a to nije dobro. Odabrali ste za poredjenje zvucnike koji rade samo vrh ponude i opet poredite. Kao da vam je cilj samo da opljunete nesto, a ne da argumentovano govorite. Sama konstatacija "mada i dynaudio moze proci" daje ovoj konverzaciji na tezini, pa ce neko ozbiljan samo da prodje dalje. Sada cu ja kao i vi:
MA BR2, Mission M32i, M33i su boolja od zvucnika, svaki Dali ima da ih opere po svakom aspektu. :party:
Obzirom na smer diskusije ja cu se izuzeti, jer pomalo gubi smisao i nema nicega pametnog receno, vec se samo prica ponavlja kao i uvek: "E to je bezveze, dodas jos par stotina eura i dobijes bolju stvar". To je tuzna prica koja se redovno prica, a poenta sa vrha je da je covek hteo neke zvucnike za 160 eura, a nije pitao za 300 eura, a konstatacije su da su ovi skuplji bolji (stvarno jesu i verovatno su zato skoro duplo skuplji).
Pozdrav i ne zamerite nesto, nego samo realno i konkretno. :laugh:

PS ste primetili da smo od zvucnika od 160e dosli do price o markama koje maltene nemaju trocifrene cene za svoje zvucnike :)

Poslednja izmena:
Zvucnici nisu nesto sto se menja i kupuje cesto (makar kod vecine). Ako zeli da kupi nesto treba se skrenuti paznja na min koji je pozeljan. TO su saveti i def ne mogu reci baci 160e ali kada cuje BR2 od 220e pasce na dupe kolika je razlika u zvuku a def potpisujem da je razlika itekako primetna. Moze da kupi i Genius 5.1 za 10k din sto se mene tice ali ne mogu reci da preporucujem te zvucnike pre nego li recimo Z-5500 koji je koliko skuplji. Iako se Yugo i dalje prodaje polovan, ne mogu nikome reci kupi taj auto. Ako ga neko izabere, nemam nista protiv.

Pa zar tio ne rece:
"Kada je to Pioneer i vecina Japanaca znala napraviti zvucnik, mozda za svadbe i derneka ali Hi-Fi nikada, poslusaj gvladu i protegni se za engleza pa budi miran dugi niz godina." :eyebrows:
Opet generalizujete, a to nije dobro. Odabrali ste za poredjenje zvucnike koji rade samo vrh ponude i opet poredite. Kao da vam je cilj samo da opljunete nesto, a ne da argumentovano govorite. Sama konstatacija "mada i dynaudio moze proci" daje ovoj konverzaciji na tezini, pa ce neko ozbiljan samo da prodje dalje. Sada cu ja kao i vi:
MA BR2, Mission M32i, M33i su boolja od zvucnika, svaki Dali ima da ih opere po svakom aspektu. :party:
Obzirom na smer diskusije ja cu se izuzeti, jer pomalo gubi smisao i nema nicega pametnog receno, vec se samo prica ponavlja kao i uvek: "E to je bezveze, dodas jos par stotina eura i dobijes bolju stvar". To je tuzna prica koja se redovno prica, a poenta sa vrha je da je covek hteo neke zvucnike za 160 eura, a nije pitao za 300 eura, a konstatacije su da su ovi skuplji bolji (stvarno jesu i verovatno su zato skoro duplo skuplji).
Pozdrav i ne zamerite nesto, nego samo realno i konkretno. :laugh:

PS ste primetili da smo od zvucnika od 160e dosli do price o markama koje maltene nemaju trocifrene cene za svoje zvucnike :)

Mislim da ti dalje nastavljas diskusiju nisi nista pomogo coveku. Pa kazi ti koje hi fi zvcnike da kupi za 160 e zvucnike ??

Ja jedino sto mislim da moze da zvuci pristojno je Yamaha NS-50 ali je cena 190e

Diskusija je vise nego smesna,kako da sam ja najveci smrtnik zato sto sam izbraoo ove zvucnike, kako da se ja uopste ne razumem ....
a mogu da se kladim da da nikada niste ih culi, a dajete komtare.......
Za te pare zvucnike su super,kd sam prviput ukljucio zvucnike nisam bijo zadovoljan, fino lepo sednem ja podesim ih kako meni odgovaraju, na resiveru i na pojacalo, i sada sviiraju super,inace zvucnike kostaju 220 e, ja sam ih dobijo za 160e, specilanim popustom samo za mene.
Sta ako potrosim 1000evra za resiver i zvucnike , sta bi dobio , malo vise kvalitetnii zvuk , malo vise kvalitetnii resiver, i sta na kraju mogu da uhfatim bogu za..........

Pricas kao totalni amater i izgleda da se i ne razumes!
Za veci novac dobija se veci kvalitet zvuka, kome to ne znaci ili ne cuje ni ne treba mu.
Slusao sam te zvucnike u Neptunu i znam o cemu pricam, ako ti se svidjaju uzivaj.

Samo ti kupi ionako sva ova nasa polemika nedopire do tvog mozga, inace nekontam likove koji zacrtaju nesto da kupe pa onda pitaju po forumima ali se i dalje drze toga ko pijan plota, slusao sam te i jos dosta modela pioneera jer mi poznanik radi u prodavnici koja dila pioneer komponente i moje je misljenje zali boze para.

Ja mogu samo da kazem da ako ti se svidjaju ti zvucnici, uzivaj u njima i svi srecni. Svako razmislja na svoj nacin i soliti nekome pamet je bezvredna radnja. Pozdrav

Moji prvi zvucnici su bili Pioneer CS 3070 totalni promasaj , cak sam ih dampirao ....zvuk je ocaj
a sada mi stoje u podrmu i skupljalju prasinu. Jednostavno sam bacio pare na zvucnike, visoki prste, srednji se nesto cuju a bas je katasrofa. Mada u to vreme nije bilo puno para nesto oko 100 maraka sada su jos skuplji ali su jednostavno katastrofa. Ove nisam slusao ali nemam poverenja u Pioneer jer sam se opekao jednom. Mislim da nisi napravio pravu kupovinu jer se zvucnici ne kupuju svaki dan, slusaj i uzivaj vremenom ces svatiti sta smo ti pricali.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno