Šta je novo?

Pioneer DVR-112D

Iskreno, sumnjam da će biti isti čipset i to je kvaka 22. :)

Ako je Asus otišao na MediaTek verziju (Lightscribe edicija), onda će i Pioneer verovatno ići sličnim putem. Kažem verovatno, nisam 100% siguran. Ukoliko je NEC-ov semiconductor ogranak ubacio podršku i za LS u novi MC čip (nije nemoguće, obzirom da je to odvojena firma od IT ogranka i koja je na isti način izbacila Blu-ray/HD DVD kontroler prošle godine) tada će makar u teoriji crossflash biti moguć.

i jos jedno pitanje:

flesovao sam 112D u 112L firmware 8.06 (TDB), koliko vidim postoji i 8.15 i 8.21. Ja imam 8.21 za 112L ali mi sad ne da da ga flasujem. Zasto?

evo i screenshot

Poslednja izmena:
Iskreno, sumnjam da će biti isti čipset i to je kvaka 22. :)

Ako je Asus otišao na MediaTek verziju (Lightscribe edicija), onda će i Pioneer verovatno ići sličnim putem. Kažem verovatno, nisam 100% siguran. Ukoliko je NEC-ov semiconductor ogranak ubacio podršku i za LS u novi MC čip (nije nemoguće, obzirom da je to odvojena firma od IT ogranka i koja je na isti način izbacila Blu-ray/HD DVD kontroler prošle godine) tada će makar u teoriji crossflash biti moguć.
Informacije u vezi sa 112C su dosta sture, ali ce po svemu sudeci i na njemu kao i na 112/112D/112L biti NEC MC-10041, a da ce se podrska za Lightscribe ostvariti kroz poseban encoder u okviru samog firmware-a, pa je teorijski crossflash moguc, ali kao sto rekoh malo sam skeptican da je samo to u pitanju :S:
112C-->112L mozda, ali obrnuto tesko, mada sve su to za sada samo nagadjanja :D
A interesantno bi bilo kad bi moglo da se dobije hibridno resenje 112C-->112LC/CL :d
Ako smo vec posle duge borbe konacno dobili +/-/RAM rezace, zasto ne bi imali i LS/LF podrsku? :-devil-:

desava mi se nesto cudno sa pioneerom 112D.
radio je normalno i sada radi ali juche se pri startovanju racunara pioneer "oglasio" - znachi chuje se 2 puta brzo beep beep, ali on normalno radi, kad ga iskljucim oslusnem da chujem da mozda beep nije iz ostatka kompa - i nije, do pioneera je !
da li je neko imao slicno nesto i sta to znachi ?

resio sam problem zamenom ide kabla, imao sam round ide cable koji je pravio problem izgleda :)
ide_round_cable.jpg

Poslednja izmena od urednika:
cooler master rounded? Hmmm, i ja na moje sumnjam...

jel ima neko odgovor na moje pitanje koje sam postavio 5-6 postova ranije?

Pre dve nedelje sam gledao ovu temu i bratu predložio kupovinu Pioneer 112d (pošto meni 111-ica odlično radi nekoliko meseci). DVD-ove reže dobro. Međutim, CD-ove krene i na 5% pukne. Posle toga provalim da neće ni da čita CD-R/CD-RW. Inače instaliran je na sekundarnoj IDE grani sa 80 pinskim kablom. Setovan je kao DMA.
Da li je ko rešio ovaj problem? Ili moram da zamenim uređaj?

Ja sam imao ista iskustva sa tom 112-com. Poslao sam ih, nazalost, do sad bar jedno 20-tinu na reklamaciju sa istim opisom kvara... Cak su neki iz zamene sa reklamacije odlazili posle nedelju dana na istu reklamaciju :d

Pre dve nedelje sam gledao ovu temu i bratu predložio kupovinu Pioneer 112d (pošto meni 111-ica odlično radi nekoliko meseci). DVD-ove reže dobro. Međutim, CD-ove krene i na 5% pukne. Posle toga provalim da neće ni da čita CD-R/CD-RW. Inače instaliran je na sekundarnoj IDE grani sa 80 pinskim kablom. Setovan je kao DMA.
Da li je ko rešio ovaj problem? Ili moram da zamenim uređaj?

Isti problem i kod mene mada nisam baš obraćao pažnju na koliko % puca (sigurno u 1/4 progres bara) CD-RW neće da briše kaže da nije podržan disk dok DVD-ove reže ok i DWD RW. Sutra ide na reklamaciju. Star je 5 meseci i beo je čisto ako pravite statistiku :)

Isti problem i kod mene mada nisam baš obraćao pažnju na koliko % puca (sigurno u 1/4 progres bara) CD-RW neće da briše kaže da nije podržan disk dok DVD-ove reže ok i DWD RW. Sutra ide na reklamaciju. Star je 5 meseci i beo je čisto ako pravite statistiku :)

Ista stvar i kod mene. Svi CD-ovi pucaju na 5%. Uzeo sam ga jos u junu ali me mrzi da ga reklamiram jer za CD-ove imam drugi rezac.
Inace uzeo sam ga sa NewEgg-a tako da je izgleda problem u celom svetu...

Da, definitivno losa serija. Od gore pomenutih 20-tak reklaniranih svi su pucali na 5% rezanja ili 9% bafera...

I nama se vratilo nekoliko komada na reklamaciju iz zadnje i predzadnje ture koju smo dobili.Definitivno loša serija.Koliko sam primetio čak im ni nalepnice nisu iste kao što su bile, ima mnogo manje teksta i ne liči na standardnu Pioneer nalepnicu.

I nama se vratilo nekoliko komada na reklamaciju iz zadnje i predzadnje ture koju smo dobili.Definitivno loša serija.Koliko sam primetio čak im ni nalepnice nisu iste kao što su bile, ima mnogo manje teksta i ne liči na standardnu Pioneer nalepnicu.

mozda cu zvucati glupo ali jel mi mozes reci koliko kosta TA 112-ka? cisto da uporedim sa mojom. ja sam kupio napolju i zadovoljan sam sa ovim modelom cak bolje radi nego 111-ka(silver modeli)

Moj problem je sledeci:
Imala sam do skoro DVD citac i CD rezac.Pre dva-tri meseca rezac je poceo da se ponasa cudno.Npr.narezem na cd podatke od 20 MB i kada sledeci put hocu da narezem jos nesto na isti cd,on mi prijavljuje da nema vise prostora na disku i pokazuje pravo stanje kolicine podataka na njemu(znaci tih 20 MB).Da dodam jos i to da nisam zakljucala disk i da koristim Nero.
Skoro sam kupila nov DVD rezac (Pioneer DVR-112D)koji se ponasa identicno kao i CD rezac(znaci sve ovo gore opisano sem sto je ovog puta u pitanju dvd disk).
Sta mislite u cemu je problem?Svaka sugestija ce mi znaciti.

P.S greskom sam poslala ovu poruku u jos jednoj temi

EEeeeeeeee, a kad sam ja na pocetku ove teme rekao sta mislim o 112-ici, bio sam popljuvan od strane sveznalica:bottle: koje su tvrdile da je 112 "najbolji do sada.." sto su uspeli da zakljuce na osnovu par narezanih DVD-ova i par nedelja stajanja u kucistu.
Zaista, ovo je jedna od losijih pioneer-ovih serija. Po kvalitetu rezanja DVD-a je ok, ali po broju otkaza i reklamacija, zaista najbolji do sada, ali u negativnom smislu.

@ KORANA02:

Bez obzira na to da li si ukljucila "finalize disk", proveri da li je ukljuceno "start multisession disk".

Ako je i to podeseno kako treba, preporucujem reinstalaciju NERO-a i to neke novije verzije.

Poslednja izmena od urednika:
EEeeeeeeee, a kad sam ja na pocetku ove teme rekao sta mislim o 112-ici, bio sam popljuvan od strane sveznalica:bottle: koje su tvrdile da je 112 "najbolji do sada.." sto su uspeli da zakljuce na osnovu par narezanih DVD-ova i par nedelja stajanja u kucistu.

Niko ne može da predpostavi kako će se novi uređaj ponašati u eksploataciji, nagađao si ti nagađali su i drugi.

mozda cu zvucati glupo ali jel mi mozes reci koliko kosta TA 112-ka? cisto da uporedim sa mojom. ja sam kupio napolju i zadovoljan sam sa ovim modelom cak bolje radi nego 111-ka(silver modeli)
Nabavna cena je 20-tak €.

Niko ne može da predpostavi kako će se novi uređaj ponašati u eksploataciji, nagađao si ti nagađali su i drugi.
Ja to pricao sve vreme i nastavicu da ponavljam :)
A neki su na osnovu samo nekoliko narezanih diskova (jednocifren broj) bili spremni da seku vene za 112-om :D
Ono sto je nazalost cinjenica kada je generalno optika u pitanju jeste drasticni pad kvaliteta samih uredjaja i izdrzljivost :(
Proizvodnja je na samoj granici isplativosti, uredjaji su prakticno dostigli svoj maximum i ulaganje u istrazivanje i razvoj novih modela je smesno, pa nije ni cudno sto vecina uredjaja otkaze u prvih <godinu dana, ali opet s druge strane cena je ta koja vise nije prepreka da se kupi nov uredjaj :p
Jedino je problem sto nas obicno izda bas kad nam je najpotrebniji (Marfi) :S:
A vreme 108-e je proslo i s tim treba da se pomirimo :trust:
Da se ne lazemo, slicna sudbina ocekuje i BD/HD uredjaje :eyebrows:

deshava li se nekome da mu ne prepoznaje prazne dvd? Evo narezao sam jedno 5 dvd-eva sa shtapa, 4 nije hteo da prepozna uopshte. Ja sumljam da je losha serija dvd-eva, ali za svaki slucaj, jel neko iskusio neshto slicno ?
Inace, isto imam loshe iskustvo shto se tice rezanja cdova na 112d.
Evo sad sam updaetovao firmware sa 1.06 na 1.21, pa javljam ako se poprave stvari .

Ono sto je nazalost cinjenica kada je generalno optika u pitanju jeste drasticni pad kvaliteta samih uredjaja i izdrzljivost :(
Proizvodnja je na samoj granici isplativosti, uredjaji su prakticno dostigli svoj maximum i ulaganje u istrazivanje i razvoj novih modela je smesno, pa nije ni cudno sto vecina uredjaja otkaze u prvih <godinu dana, ali opet s druge strane cena je ta koja vise nije prepreka da se kupi nov uredjaj :p
Jedino je problem sto nas obicno izda bas kad nam je najpotrebniji (Marfi) :S:
A vreme 108-e je proslo i s tim treba da se pomirimo :trust:
Da se ne lazemo, slicna sudbina ocekuje i BD/HD uredjaje :eyebrows:

Kao da mi čitaš misli :D

Ne vredi ni promena fw niti nista drugo, dosta komada je otislo na reklamacije, jednostavno neki ne prepoznaju dvd medije a neki cd... Sto je najsmesnije od svega otkazivanje pocinje tako sto nece da prepoznaju fabricki snimljene diskove (one sto su srebrni odozdo) a rezane hoce, pa na kraju ne moze da procita nista :)
Definitivno mnogo losa serija, preporucujem svima onaj lite-on reze na 20x, ima labelflash i sve ostalo bez flashovanja, radi tiho, sve super, a i kosta u nabavci 2.5e vise nego pioneer...

DVR-112D imam nesto vise od dva mjeseca.Stvarno sam se zadovoljio njime.Nijedan cd i dvd nije lose narezao a vjerovatno sam narezao priblizno 100 komada.A sem toga i tih je.Ukrakto uredjaj je odlican.

... preporucujem svima onaj lite-on reze na 20x, ima labelflash i sve ostalo bez flashovanja, radi tiho, sve super, a i kosta u nabavci 2.5e vise nego pioneer...

I got it babe! :d Doduse SATA je, nije LF ali sve ostalo jeste i za sad se lepo ponasa :)

Ja sam odradio nekoliko DVD-a bez problema, i jedan memorexov CD-rw, obrisao i narezao bez problema.

(Zanima me bas ta prica o CD-ima - koji mediji konkretno ne rade, koji rade itd)

Lampica (bulb) mi od starta ne radi, ali ne nalazim da je to nesto bitno.

!!! Bas sam se iznenadio kad sam video temu o "mom" 112D, izvadjenu iz mrtvih, cak vrlo prijatno :D

ali gde ti pade na pamet :)

meni radi ubedljivo na svakom disku koji sam ubacio u njega, reze sve!

Nazovite me sentimentalnim, ali
They don`t make them as good as before :/

ja sam ga tek dobio , serija "sa dna kace " :D Ali oznaka na samom
uredjaju (tj nalepnici unutra ) je : 1123D (medjutim , ta 3-ojka je izostala u device manageru)

Isporbao sam ga na Audio - only Black memorexu , snimio je korektno i uzeo sam jos 40 komada tog memorexa.

Nazad
Vrh Dno