Šta je novo?

Pioneer DVR-112D

112D je odlichan, najbolji do sada.
Flash je proshao bez problema :)

Ali kakva je ovo konstatacija???
"NAJBOLJI DO SADA"??

Po cemu, molim te? 112 je suvise kratko na trzistu i u upotrebi, da bi mogao da das ovakav zakljucak.

Koliko dugo si ga testirao?
Koliko narezanih diskova si testirao?
Koliko razlicitih 112 uredjaja si testirao?

Neozbiljno je davati ovakve komentare.

Mozes da kazes da je trenutno "Best Buy", ali ne i da je najbolji do sad.

od 212-ice ni traga ni glasa, ovi iz MK komerca su neozbiljni...na cekanju sam vec 15 dana...

Poslednja izmena:
"NAJBOLJI DO SADA"??

Po cemu, molim te? 112 je suvise kratko na trzistu i u upotrebi, da bi mogao da das ovakav zakljucak.

To je MOJA konstataciJa, i imam pravo na nju, da li je TEBI dobar, meni nevazhno ;)
Ne znam ko ti drmo' kavez danas, al...sredi nastup dechec :)

p.s. narezano oko 300 DVD-a, do sada i svi savrsheno chitljivi (bez "pucanja" i jednog diska) ;)

Poslednja izmena:
Da se i ja nadovežem na poje prošle postove. imam ovakvih 7 rezača kupljenih u dva različita lokala sa vremenskom razlikom 2,5 meseca (jedan pa još tri i još tri). Do sada ni jedan problem sa brdom narezanih medija , čitaju , pišu , ne puše , ne piju , šta da vam kažem , kupujte , dok ih još uvek ima.

pozdrav :)

jeste stavili novi firmware ili ga koristite onako iz kutije ?

I josh jedno pitanje, koliko bi smela da varira brzina rezanja, u mom slucaju na 16x verifikovanim verbatim dvd-evima, na 16x brzini ?

Poslednja izmena od urednika:
Ja lepo kazem zar vam nije lakse da izbegavate kupovinu pionira ,ovako cete samo nailaziti na probleme a kasnije i na iznenadjenja koje pionir cuva za vas.

Poslednja izmena:
"NAJBOLJI DO SADA"??

Ne znam da li smo ja i ti pricali o kolicini diskova koje treba da narezes da bi video da li neki citac valja ili ne valja, ja sam uzeo LG H42n pre neki dan i prodao sam ga posle 2-3 dana jer on ne valja, meni je dovoljno da snimim 2-3 diska i svojim metodama reprodukcije materijala vidim da li citac moze da radi ono sto je meni potrebno ili ne (DVD Video iskljucivo), zato je 111D kod mene nadziveo i Plextora 755sa i ovaj LG H42n, moja filozofija je da se na preko 200 snimljenih dvd-a rezac menja (za 30 eur mi nije jasno kako svi ovde ocekujete da to radi godinama), tako da mi je ovo cetvrti 111D u zadnjih godinu dana koji je malo premasio taj broj (sada je snimio oko 350 diskova) i za koji dan ga zamenjuju 112 modeli.

Javljaju se neke greske izmedju 111 - 112D!
Kao shto je rekao Predrag87 sve zavisi od serije!

Ne znam da li smo ja i ti pricali o kolicini diskova koje treba da narezes da bi video da li neki citac valja ili ne valja, ja sam uzeo LG H42n pre neki dan i prodao sam ga posle 2-3 dana jer on ne valja, meni je dovoljno da snimim 2-3 diska i svojim metodama reprodukcije materijala vidim da li citac moze da radi ono sto je meni potrebno ili ne (DVD Video iskljucivo), zato je 111D kod mene nadziveo i Plextora 755sa i ovaj LG H42n, moja filozofija je da se na preko 200 snimljenih dvd-a rezac menja (za 30 eur mi nije jasno kako svi ovde ocekujete da to radi godinama), tako da mi je ovo cetvrti 111D u zadnjih godinu dana koji je malo premasio taj broj (sada je snimio oko 350 diskova) i za koji dan ga zamenjuju 112 modeli.

U tome i jeste stos. Dovoljno je da dva diska budu lose narezana, pa da slobodno mozes da kazes da je rezac los, ali nisu dovoljna dva dobro narezana da bi mogao da kazes da je "najbolji do sada".

Ko razume shvatice.

uzeo sam i ja 112 da zamenim 108, cisto onako .... ali koliko vidim svi hvale koliko je tih mada meni je dok reze mnooooogo bucniji od 108ice....bas susti mnogo jace, a na 12x ko sto rezem sa 108icom .... dal da menjam to il je takav inace u poredjenju sa 108 ....

Ja sam isto 108 zamenio sa 112D. nisam video nista lose na novom snimacu do sada.
A nije ni bucniji od 108.

meni ima obicaj da dobro zavrti prazan dvd kad ga ubacim, dok reze skoro da se ne cuje.

Za poslednjih 7 dana su mi stigla 2 na reklamaciju (112D), sa istim simptomima - sporo citanje / ne-citanje. Videcu sta je u pitanju, pa javljam.

Poslednja izmena:
Pioneer 112d nece da reze i cita CD-R/CD-RW

Pre dve nedelje sam gledao ovu temu i bratu predložio kupovinu Pioneer 112d (pošto meni 111-ica odlično radi nekoliko meseci). DVD-ove reže dobro. Međutim, CD-ove krene i na 5% pukne. Posle toga provalim da neće ni da čita CD-R/CD-RW. Inače instaliran je na sekundarnoj IDE grani sa 80 pinskim kablom. Setovan je kao DMA.
Da li je ko rešio ovaj problem? Ili moram da zamenim uređaj?

dvd rezaci se po pravilu vezuju koa primarni uredjaji, a ne sekundari. Ima mnogo razloga za ovo. Ne verujem da je u tome problem u tvom konkretnom slucaju, ali cisto "da ti kazem" :) Uredjaj je najverovatnije neispravan i trebalo bi da ga das na reklamaciju.

Poslednja izmena:
:) svejdno, mora da cita i pise diskove bez obzira na kojoj je grani. menjaj to.

pitanje:

flesovao sam DVR-112D frmwareom od DVR-112L i sve radio ok, nego gledam sad se pojavio firmware 1.21 za 112D, probao sam da ga flesujem ali mi ne da.
Da li toznaci da nema povratka nazad na D ili nesto drugo?

(flesovao sam sa 8.06 firmwareom za 112L)

Trebalo bi da može sa TDB 112D 1.15 w/kernel verzijom.

edit: nisam siguran da li ćeš nakon toga moći da flešuješ orig 1.21 FW pošto će drajv i dalje biti RPC1.

Poslednja izmena:
Pre dve nedelje sam gledao ovu temu i bratu predložio kupovinu Pioneer 112d (pošto meni 111-ica odlično radi nekoliko meseci). DVD-ove reže dobro. Međutim, CD-ove krene i na 5% pukne. Posle toga provalim da neće ni da čita CD-R/CD-RW. Inače instaliran je na sekundarnoj IDE grani sa 80 pinskim kablom. Setovan je kao DMA.
Da li je ko rešio ovaj problem? Ili moram da zamenim uređaj?

Halo drugari !!!

Ista stvar i kod mene. DVD reze bez problema i DVD-R i DVD-RW, a CD - unistava diskove, pocne da reze i odmah pukne, jos pri lead-in-u.

Menjam ga sutra pa pisem sta se desava.

Pozdrav.

pitanje:

flesovao sam DVR-112D frmwareom od DVR-112L i sve radio ok, nego gledam sad se pojavio firmware 1.21 za 112D, probao sam da ga flesujem ali mi ne da.
Da li toznaci da nema povratka nazad na D ili nesto drugo?

(flesovao sam sa 8.06 firmwareom za 112L)
v1.21 malcice poboljsava DVD rezanje, ali se dosta ljudi zalilo da im pucaju CD-ovi :(

Nego, jel probao neko TDB v1.15RPC1 i kako se pokazao u poredjenju sa Buffalo v8.06 i v8.09?

Poslednja izmena:
Sad vise ne znam sta da uzmem. Jel mozda ipak bolje da uzmem Pioneer 111D ako ga neko jos ima na lageru? Ovi problemi sa cd-ovima kod 112-ce mi nisu bas naivni. Ili je u pitanju neka losa serija?

Poslednja izmena:
Neće da pomogne, ali... u servisu firme koju znam trenutno ima 38+43 (beli+crni) Pioneera 111 na reklamaciji, a 32+38 Pioneera 112. Nažalost nemam tačne prodate količine od poslednjeg RMA izvoza pa da izvučemo neku statistiku (ukupno su hiljade komada u pitanju), pretpostavljam da je 111ica ipak otišlo više u tom periodu.

Inače smatra se da je RMA preko 5% van uobičajenog a preko 10% kritično (izbacuje se model iz ponude). Očekivano je 2-4% za većinu komponenata...

Nazad
Vrh Dno