Šta je novo?

Pioneer DVR-112D

Stigao u MK, SATA DVD RW Pioneer DVR-212 2.884,58din sa PDV

NEC AD-7173S ~2977 din (labelflash), ne znam da li je bolji NEC ili pioneer, nemam iskustva sa NEC-om, nekad su bili dobri, sad ne znam kakvi su. Ima i NEC AD-7170S (nema labelflash) za 2800din.

Sta vi preporucujete ?? (sobzirom da ste svi puni iskustva sa SATA optickim uredjajima :d )

Ima ga i u Microsystems-u za 36 jura, al' samo beli.

da li je neko probao doticni pioneer 212?

Kakav je ?

da li je neko probao doticni pioneer 212?

I mene zanima , mislim da je trenutni vrh.A i ostace posto ima i brzine i najnovije tehnologije za naredne 2 god, dok ne pojeftine blu-ray rezaci i HD-dvd.

Poslednja izmena:
Koje 2 godine, dotle ce izaci 213, 214, 215...

Da ali stvarno sta ce novo doneti, i dobro znamo da su neke serije bolje od novih.Na primer TEAC 32x je bio svojevremeno najbolji i posle njega mislim da nije izasao bolji čitač.Zatim, Teac 40 rezač ( kog jos uvek i ja koristim) the best.Pioneer DVR108 od pre 3 god je bio i ostao bolji od kasnije izaslih 109 i 110 modela.To je sve praksa pokazala i jos vise dokazala.Dobar je Pioneer 112 mozda i najbolji sa PATA interfejsom ali ja hocu SATA i sigurno će da radi do izlaska jeftinijih bluray rezaca jer im je trenutna cena preko 650-700 eur-a svuda u evropi.Ali cene će i njima rapidno pasti ,međutim neće baš tako brzo pasti kod nas na 150-200 eur-a, što je još skupo za većinu,+ cene medija.

Poslednja izmena:
pa sta ce doneti ? Pa citace HD diskove u pocetku, pa ce ih kasnije i rezati i tako....Kao sto je i ranije bilo, prvo odvojeno CD rezac i citac i DVD varijacija, pa posle ide kombo (nadam se da ovo nikad vise necemo videti), pa onda all-in-one ;) Mada, jos uvek srecem ljude sa all-in-one-case solucijama u fazonu - case je kuciste, a u nejmu teac 32X cd citac (jer je najbolji), LG CD rezac, pioneer 116s DVD citac i neki ko zna od kad DVD rezac :)

Uzeo sam skoro 112d i izgleda da mi je zapao losh primerak ili je uredjaj pokvaren.Vecina diskova koje sam narezao ima greske.Smorio sam se najgore.
Moze li se nekako to srediti ili da ga reklamiram.

Poslednja izmena:
Reklamiraj ;)

Imam i ja nekih problem npr ucitava dvd/cd oko 15/20 sec, evo bas danas mu je trebalo da podatke sa DVD(3.4GB) prebaci za oko 1.30h. Mislim da ovo nije normalno, aj preporucite mi neki program za testiranje op.ur.
Jedino sam zadovoljan rezanjem i tisinom......

Poslednja izmena:
Nema sta tu da se testira. Probaj jos nekoliko diskova za koje znas da su dobro narezani cisto da vidis da li se i sa njima isto desava. Ako treba da cekas sat vremena da prebacis disk reklamiraj to odmah. Moguce je da neke serije nisu dobre sto je cest slucaj.

Nema sta tu da se testira. Probaj jos nekoliko diskova za koje znas da su dobro narezani cisto da vidis da li se i sa njima isto desava. Ako treba da cekas sat vremena da prebacis disk reklamiraj to odmah. Moguce je da neke serije nisu dobre sto je cest slucaj.

Ma isti taj Dvd na obicnom proslom LG mi za oko 20 min prebaci........ *** izgleda se mora reklamirati :S: :S:
Izgleda je ipak ok(verovatno je dvd zezao), znaci probao sam neka 3.5 gb da prebacim na hdd i trebalo mu je oko 8 min sto je ok. Jel moze neko da mi kaze (ko ima 112D) koliko mu je potrebno sec da ucita dvd\cd?

Poslednja izmena:
Imam i ja nekih problem npr ucitava dvd/cd oko 15/20 sec, evo bas danas mu je trebalo da podatke sa DVD(3.4GB) prebaci za oko 1.30h. Mislim da ovo nije normalno, aj preporucite mi neki program za testiranje op.ur.
Jedino sam zadovoljan rezanjem i tisinom......

Proveri da li ti je aktivan DMA mod, da nije slucajno PIO.
Reinstaliraj drivere za ata interfejs.

Ne znam kojim si flat kablom vezao DVDRW, al' bilo bi dobro da je ATA133. I proveri ovo za DMA mode.

Kupio 112D pre 15ak dana. Imam problema sa ucitavanjem starijih diskova, odnosno gotovo da ni jedan disk stariji od godinu dana nece da procita. Mislim na CD-ove, dok DVD-ove nekako guta. Npr diskove za koje znam 100% da su ispravni ni ne vidi kada ih ubacim. Upravo sam poludeo kada sam ubacio originalni disk sa softverom za Nokia mobilni, i ne vidi ga!!!

Ne znam sta da radim? Da li cu flashovanjem drugog firmvera resiti problem, ili da ga nosim na reklamaciju?!?!

Tesko da ces to flasovanjem resiti, nosi ga na reklamaciju.

Svaki primerak rezaca je prica za sebe. Ja npr. imam lg 4160b koji je narezao preko 1500 diskova i nikad me nije slagao,sto ne znaci ta se taj isti model pokazao lose ili ocajno kod nekog drugog.Znaci ako pricamo o pojedinacnim primercima za svaki rezac ce mo naci more komentara da su dobri i losi i ocajni.Ja imam radnju za prodaju racunara i iz mog iskustva stvari g e n e r a l n o stoje ovako: ubedljivo najvise reklamacija,zalbi i nerviranja prilikom intalacije sistema na Pioneer 111. Nec-ova ima mnogo modela ali u proseku su u sredini. LG se u principu pokazao najbolje.112 sam instalirao tek 20-ak komada ali se plasim da je vrlo slican prethodniku, sem sto je tisi ali zato ocajno cita. Sve ovo sto sam napisao se odnosi uglavnom na citanje.

Ja sam uzeo Bulk i narezao 10 DVD-a bez ikakvih problema i cini mi se da je tih u radu

Poslednja izmena:
112D je odlichan, najbolji do sada.
Flash je proshao bez problema :)

da li da menjam DVR-108 za taj DVR-112 .... imam 108 vec 2.5 godine i ne znam da li daga menjam za 112 dok jos radi ili da cekam da crkne...

To je stvar potrebe. Ja ako nema rezach 1 dan, lood !!! :)

Ako ti ta 108-ca radi nema potrebe da je menjas. Sacekaj da ona zvekne, pa kada se to desi kupi nesto sto je u tom trenutku ok.

da li da menjam DVR-108 za taj DVR-112 .... imam 108 vec 2.5 godine i ne znam da li daga menjam za 112 dok jos radi ili da cekam da crkne...

da si me pitao pre mesec dana, rekao bi nikako, ali sad bi bez razmishljanja menjao :p Zashto ? zato shto mi je posle 2.5 god 108 pukla

Danas sam zamenio 112D za novi u radnji. Prosto sam se iznenadio jer su mi na licu mesta dali novi drajv, bez ikakvog testiranja ovog falicnog. Ovaj novi ucitava sve kako treba.

p.s. pioneer 112D je stvarno najbolji do sada :D LOL

Nazad
Vrh Dno